به گزارش بانک اول در هفته گذشته شاخص کل بورس در مجموع ۷۸ هزار و ۵۵۰ واحد بالا آمد و به رقم یک میلیون و ۴۸۴ هزار واحد رسید. شاخص هموزن نیز رشد ۱۹ هزار و ۷۷ واحدی را ثبت کرد. بدین ترتیب بورس هشتمین هفتهای صعودی را پشت سر گذاشت، آیا این روند تداوم خواهد داشت؟ عوامل بنیادی و غیربنیادی تاثیرگذار بر بازار سهام چه پیامی به سهامداران میدهند؟
تداوم بازدهی مثبت شاخص کل
شاخص کل در آخرین روز کاری هفته ۳۰ هزار و ۷۷۸ واحد رشد داشت و به رقم یک میلیون و ۴۸۴ هزار واحد رسید. شاخص کل نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل ۷۸ هزار و ۵۵۰ واحد بالاتر ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس مثبت ۵.۶ درصد شود.
شاخص کل در تمام روزهای هفته صعود کرد اما بازدهی هفته بورس نسبت به بازدهی مثبت ۶.۸ درصدی هفته پیش اندکی افت کرده است. با این حال ثبت هشتمین هفته صعودی متوالی نشان از تداوم روند رو به رشد بورس پایتخت دارد.
رشد شاخص هم وزن
در هفته اخیر شاخص کل هموزن در تمامی روزهای هفته صعود کرد و در پایان هفته نسبت به هفته پیشین ۱۹ هزار و ۷۷ واحد بالاتر ایستاد و به رقم ۴۲۲ هزار و ۳۳۱ واحد رسید و بازدهی مثبت ۴.۷ درصدی را ثبت کرد.
پیش بینی بورس هفته
بورسیها در شرایطی به استقبال آخرین هفته کاری مرداد ماه میروند که در 4 هفته گذشته شاخص کل بورس تهران همواره صعودی بوده و معاملهگران روزهای داغی را پشت سر گذاشتهاند.
در معاملات هفته گذشته روندهای درونی بازار علامتهای مثبت و منفی متفاوتی داشت. در هفته اخیر شاخصهای بازار صعود کردند اما در مجموع معاملات هفته ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی منفی بود. در هفته اخیر در تمامی روزها شاهد خروج پول حقیقی از بازار بودیم.
در مجموع کل هفته ۴۷۲ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین هفته خروج پول حقیقی ۹۴ میلیارد تومان بود که نسبت به هفته قبل ۱۸ برابر بیشتر بود. به نظر میرسد که بسیاری از سهامداران حقیقی که طی یک سال گذشته دچار زیان بودهاند در هفته اخیر که شاخص در کانال ۱.۴ میلیونی پیشروی کرد سبد سهام خود را به فروش رساندهاند.
اما روندهای مثبت بازار نیرومندتر بودند. در این هفته نقدشوندگی بازار افزایش یافت و میانگین هفتگی ارزش معاملات خرد سهام با رشد ۲۲ درصدی به رقم ۷ هزار و ۹۱۳ میلیارد تومان رسید. علاوه بر آن میانگین روزانه ارزش صفهای خرید پایانی بازار افزایش ۲۹ درصدی داشت و ۲۰۲ میلیارد تومان بیش از هفته پیشین بود.
ارزش صفهای فروش نیز افت ۸ درصدی داشت و ۴۱ میلیارد تومان کمتراز هفته قبل بود. بدین ترتیب به استثنای روز شنبه در دیگر روزهای هفته معاملات بازار با مازاد تقاضا بسته شد.
بنابراین با توجه به اینکه در این هفته تقاضای حقیقی بازار روند رو به رشدی داشت و در دو روز پایانی هفته ارزش مازاد تقاضای بازار بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان بود میتوان گفت دورنمای بازار مثبت است و بازار به نقطه جوش میرسد.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید