به گزارش بانک اول دکتر مسعود اسلامی با اشاره به اینکه معامله گری متفاوت از تحلیل گری است اظهار داشت: تحلیل استفاده صحیح از چند ابزار تکنیکال است که درصد موفقیت را نشان میدهد که بستگی به نگاه تحلیلگر به شرایط موجود چارت و روانشناسی بازار دارد که میتواند متفاوت با بقیه تحلیلها و یا مشابه بقیه باشد، اما معامله گری چیزی فراتر از تحلیل است و پارامترهای زیادی را میطلبد.
اسلامی افزود: در معامله گری علاوه بر اینکه باید به تحلیل کاملا تسط داشت و روندها و روانشناسی بازار را به خوبی درک کرد باید قاعده و اصول معامله گری را رعایت کرد.
این کارشناس بازار سرماهی خاطرنشان کرد: کنترل ذهن یکی از ارکان اساسی معامله گری است که حس طمع و ترس و هیجان جایی در آن ندارد؛ احساسات در معاملات کشنده است.
مهمترین اصول در معامله گری داشتن استراتژی شخصی است که با توجه به روحیات و مدت زمانی که برای معامله صرف میکند طراحی میشود که در این استراتژی ریسک به ریوارد باید بالای ۵۰ درصد و برگشت سرمایه حداقل ۲ برابر سود بانکی طی یک سال باشد.
دو گام مهم
اسلامی تاکید کرد: در اولین گام باید قاعده بازی را یاد بگیرید؛ این یک امر مهم در شروع معامله گری است. گام دوم شما باید بازی را از هر فرد دیگری بهتر انجام دهید و همیشه در نظر داشته باشید قدرت خرید شما به منزله گلولههای یک شکارچی هست که باید به دقت به هدف زده شود؛ شاید هفتهها منتظر رسیدن سهم به منطقه مورد نظر باشید پس نباید بی گدار به آب زد و سهم را در هر جایی که احساسمان گفت بخریم!
تحلیل گر بازارهای مالی افزود: صورتهای مالی و ترازنامههای منتشر شده شرکتها نشان دهنده سود یا زیان آن در گذشته است و نمیتوان از روی صورتهای مالی سالهای پیشین اطمینان حاصل کرد که سالهای بعدی هم شرکت سود ده خواهد بود، پس انتخاب سهم فقط و فقط از روی سود ده بودن آن در سال گذشته نمیتواند سهم مناسبی را برای ما پیشنهاد کند.
اسلامی در ادامه با اشاره به اینکه تکنیکال علم بررسی نمودار قیمت در مقابل زمان است اظهار داشت: این تکنیکال و تحلیل است که میتواند به ما سهام ارزنده در قیمتهای مناسب و در زمان مناسب خرید به ما پیشنهاد دهد در کنار تکنیکال است که میتوان نیم نگاهی به بنیاد سهم داشت معمولا کسانی که سرمایه گذاری ۱۰ ساله یا بیشتر در سهام دارند فقط بصورت بنیادی بررسی میکنند.
به یاد داشته باشیم که رفتار هر سهم با سهم دیگر متفاوت است هیچ وقت به خاطر اینکه چند سهم در یک صنعت و گروه هستند و تعدای از آن سهام از هم گروههای خودش عقب مانده نمیتواند ما را مجاب به خرید سهم کند.
این کارشناس بازار سرمایه معتقد است نظم و انضباط شرط اصلی حضور در این بازارها است؛ با داشتن نظم و و رعایت اصول در معاملاتتان خواهید دید که چه تاثیر مثبتی در آینده معاملاتتان میگذارد.
وی با اشاره به اینکه برای خرید یک سهم باید چند دلیل قانع کننده داشته باشید نه فقط یک دلیل یا هیجان خرید و حس عقب ماندگی از بازار اظهار داشت: باید همیشه موقع خرید این نکته را به یاد داشته باشید که بعد از خرید سهم، اختیار سرمایه در دست شما نیست و میتواند هر اتفاقی برای آن سهم بیوفتد.
اسلامی در پایان تاکید کرد: برای خرید همیشه فرصت هست و نباید عجله داشت، اما برای فروش همیشه فرصت نیست، با داشتن حد ضرر سریع عین یک سرباز جنگی باید از مسیر خارج شوید و اجازه گسترش ضرر را ندهید.
نبض بورس
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید