به گزارش بانک اول کرونا بیماری هزار چهره و فراگیری است که امروز جهان را در نوردیده و صدها هزار نفر از مردم مناطق مختلف دنیا را زمین گیر کرده است.
بیماری که با غلبه بر سیستم ایمنی فرد، تمام ساختار بدنی و روحی را دچار تلاطم و دگرگونی میکند و عوارض متنوعی به همراه دارد.
این روزها در ایران نیز افراد مبتلای زیادی هستند که یا در خانه و گذراندن قرنطینه خانگی هستند و یا در مراکز درمانی در مسیر درمان قرار دارند.
یکی از موضوعات مهم و اساسی در حوزه بیماران کرونا توجه به نوع فعالیت و تغذیه بیماران و بهبود یافتگان است؛ به شکلی که رعایت برخی نکات مهم در دوران ابتلا و پس از آن در دوران بهبودی و پسا کرونا امر قابل توجهی است.
برای این منظور افراد مبتلا و بهبودیافته از کرونا باید برای مدتی از انجام برخی فعالیتهای جسمی و فکری شدید خودداری کنند.
آنچه در ادامه میآید نکات طلایی برای مبتلایان و بهبودیافتگان کروناست تا با رعایت این توصیهها سریعتر سلامت بدن خود را بدست آورند.
1)بیماران باید حداقل تا یک ماه کار و ورزش سنگین نکنند؛حتی در منزل تا بدنشان به نقطه اول سلامی باز گردد؛ باید دقت کنید طبیعتا توان بدنیشان پس از بیماری، مثل قبل نیست.
2)تعداد زیادی پله را بالا و پایین نروید.
3)برای مدت طولانی به شکل ایستاده نباشید.
4)دوش آب داغ نگیرید.
5) به علت افت ناگهانی فشار خون و احساس تپش قلب تا یک مدت حتما تغذیه خوب را به همراه داشته باشید؛سبزیجات، میوه، مایعات و پروتئین بیشتری دریافت کنید.
6)دقت کنید نگفتیم تا یک ماه ناقل هستید؛بلکه مجدد همین جا یادآوری میکنیم برای واریانت دلتا، 3 هفته قرنطینه توصیه میشود.
7) سیگار و دخانیات مصرف نکنید
8) فست فوت نخورید
9) مصرف ویتامینها و مواد مغذی دارای انواع ویتامینها را در برنامه خود قرار دهید و با نظر پزشک مکملها را مصرف کنید
10) حتی الامکان در تجمعات و مهمانیهای شلوغ نروید
دقت کنیم!درست است که شرایط خوبی نیست اما باور کنید همچنان اگر رعایت کنید و آگاهیتان را بالا ببرید، به راحتی میتوانید از ابتلا به بیماری کرونا پیشگیری کنید؛ حتی اگر هم مبتلا شوید خیلی خوب بیماری را پشت سر میگذارید.
برای اینکه سریعتر از شرایط بیماری کرونا و عوارض و پیامدهای آن خارج شویم، رعایت نکات یاد شده و پرهیز از انجام برخی امور، فرایند رسیدن به شرایط طبیعی بدن و ادامه زندگی روزانه را تسهیل میکند.
چهارده خوراکی برای تقویت سیستم ایمنی بدن
۱۴ماده غذایی وجود دارد که میتواند سیستم ایمنی بدن شما را برای مقابله با ویروسها و بیماریها تقویت کند.
مرکبات
اکثر افراد به محض این که سرما میخورند سراغ ویتامین C میروند. ویتامین C سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. گلبول سفید کلید مبارزه با عفونت در بدن است. گریپفروت، پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، لیموترش، نارنگی و یافا مهمترین مرکبات هستند. به دلیل اینکه بدن ما توانایی تولید و ذخیره ویتامین C را ندارد، ما روزانه به مصرف میوهها و سبزیجات دارای ویتامین C احتیاج داریم.
تقریبا تمام مرکبات دارای میزان زیادی ویتامین C هستند. با این همه تنوع در مرکبات، کار سختی نیست که هر روز کمی آبلیمو به غذا اضافه کنیم یا چند پر پرتقال بخوریم.
فلفل شیرین
هر گرم فلفل، دو برابر هر گرم مرکبات ویتامین C دارد. فلفل دلمهای قرمز همچنین از منابع غنی بتاکاروتن (پیشساز ویتامین A) است.
کلم بروکلی
کلم بروکلی سرشار از انواع ویتامین و مواد معدنی است. ویتامین A، ویتامین C و ویتامین E به همراه میزان زیادی آنتیاکسیدان و فیبر، بروکلی را به یکی از سالمترین سبزیجاتی تبدیل کرده است که میتوانید به برنامه غذایی خود اضافه کنید. برای حفظ خواص بروکلی بهتر است این سبزی تا جای ممکن کم پخته شود؛ چه بهتر که آن را خام مصرف کنید.
سیر
سیر برای سلامتی لازم است. تمدنهای اولیه به خواص سیر در مبارزه با عفونت پی برده بودند. براساس تحقیقات، سیر فشار خون را پایین میآورد و روند سخت شدن دیواره عروق را کند میکند.
به نظر میرسد خواص سیر برای تقویت سیستم ایمنی بدن ناشی از داشتن مقادیر زیادی ترکیبات حاوی گوگرد مانند آلیسین باشد.
زنجبیل
زنجبیل یا زنجفیل از گیاهانی است که خیلی از افراد هنگام سرماخوردگی و آنفلوآنزا سراغ آن میروند. زنجبیل میتواند به کاهش التهاب کمک کند و با این کار باعث کاهش گلودرد و دیگر علائم التهابی بیماری شود. زنجبیل همچنین میتواند به کاهش تهوع و استفراغ کمک کند.
اسفناج
اسفناج به این دلیل در این فهرست قرار گرفته است که نهتنها میزان زیادی ویتامینC دارد، بلکه سرشار از آنتیاکسیدان و مواد معدنی است که میتوانند قدرت مبارزه با عفونت را در سیستم ایمنی بدن تقویت کنند.
مانند بروکلی، بهتر است اسفناج هم با کمترین میزان پخت یا به صورت خام مصرف شود.
ماست
ماستهایی مانند ماست لاکتیویا و ماستهای پروبیوتیک وبهویژه ماست کفیر، سیستم ایمنی را تحریک میکنند تا با بیماریها مبارزه کند.
بادام و گردو
ویتامینE و روی، کلید سیستم ایمنی سالم هستند. مغزهایی مانند بادام شیرین، سرشار از ویتامین و چربیهای مفید و روی هستند.
زردچوبه
ممکن است زردچوبه را به عنوان ترکیب اصلی بسیاری از ادویهها بشناسید. اما این ماده سالهاست به عنوان یک ضدالتهاب قوی برای درمان رماتیسم مفصلی و آرتروز مورد استفاده قرار میگیرد.
چای سبز
چای سیاه و چای سبز هر دو فلاونوئید دارند که نوعی آنتیاکسیدان است.علاوهبر این چای سبز مقادیری زیادی اپیگالوکتشین گالات یا EGCG دارد که یک آنتیاکسیدان قوی دیگر است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. چای سبز همچنین منبع خوبی برای یک اسید آمینه به نام theanine ــ Lاست که میتواند به تولید ترکیبات موثر برای مبارزه با میکروبها در سلولهای لنفوسیت تی کمک کند.
کیوی
کیوی به طور طبیعی میزان زیادی ترکیبات مفید شامل فولات، پتاسیم، ویتامین K و ویتامین C دارد.ویتامین C موجود در کیوی گلبولهای سفید را تقویت میکند تا با هرگونه عفونت مبارزه کنند، درحالی که دیگر ترکیبات مفید کیوی در حفظ عملکرد صحیح سایر بخشهای بدن موثرند.
ماکیان
وقتی مریض هستید، سوپ مرغ تنها نقش یک غذای رژیمی با تاثیر تلقینی را ندارد. گوشت ماکیان نهتنها به بهبود علائم سرماخوردگی کمک میکند، بلکه همچنین میتواند در جلوگیری از بیماری هم موثر باشد.
گوشت ماکیان مانند مرغ و بوقلمون سرشار از ویتامین B۶ هستند. حدود ۸۵ گرم گوشت بوقلمون یا مرغ برای تامین ۴۰ تا ۵۰ درصد از نیاز روزانه بدن شما به ویتامین B۶کافی است.
تخم آفتابگردان
مغز تخم آفتابگردان سرشار از مواد مغذی شامل فسفر، منیزیم و ویتامین B۶ است. این دانهها همچنین به طرز شگفتانگیزی از ویتامین E سرشارند و میتوانند تا ۸۲ درصد از نیاز روزانه بدن ما را تنها با مصرف یکچهارم فنجان در روز تامین کنند.
میگو
میگو از جمله غذاهای دریایی است که حاوی مقدار زیادی زینک است. برای تقویت سیستم ایمنی بدن به میگو هم احتیاج داریم. البته به یاد داشته باشید شما بیشتر از میزان توصیهشده در روز به زینک احتیاج ندارید. برای آقایان و خانمهای بالغ به ترتیب ۱۱ و ۸ میلیگرم زینک در روز توصیه شده است. مصرف بیش از حد زینک باعث مختل شدن سیستم ایمنی بدن میشود.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید