به گزارش بانک اول به نقل از ایبنا ولی الله سیف امروز در حاشیه نشست هیات وزیران با اعلام اینکه تبدیل ریال به تومان بعد از تصویب مجلس اجرایی میشود، گفت: قرار نیست در مرحله اول اسکناسهای جدید چاپ کنیم، بلکه به مرور زمان هنگام جمع آوری اسکناسهای کهنه، اسکناسهای جدید جایگزین میشود.
رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه حضور در سفرهای استانی مقامات علت لغو جلسه دیروز شورای پول و اعتبار است، ادامه داد: از عملکردمان راضی نیستم، اما در مجموع توانستهایم اقدامات مثبتی انجام دهیم. سیف درباره آخرین وضعیت سپردهگذاران تعاونیهای ادغامی در موسسه کاسپین بیان کرد: در مورد سپردهگذاران تعاونیهای ادغامی در موسسه کاسپین تا ۱۰۰ میلیون تومان را تعیین تکلیف کردهایم و خوشبختانه امروز شرایط مناسب است و مبالغ بالاتر را هم تعیین تکلیف خواهیم کرد و این کار حتما انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: غیر از تعاونیهای منحله ادغامی در کاسپین، سه تعاونی دیگر هم داریم که غیرمجاز هستند که بزودی خبر تعیین تکلیف آنها را هم اعلام میکنیم و بعد از آن اعلام خواهد شد که دیگر هیچ موسسه غیرمجازی نداریم. رییس کل بانک مرکزی افزود: ما از حداکثر ظرفیت بانک مرکزی درباره این موسسات استفاده کرده و طی هماهنگیهایی که با دولت داشتهایم سعی شده تا خسارت مالی سپردهگذاران به حداقل برسد و در نهایت سپردهگذاران به اصل مبالغ در انتهای دوره خواهند رسید، اما باید صبر کرد
. وی با اشاره به اهمیت بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی در جایگاه حساسی در اقتصاد قرار دارد و در واقع لنگر اصلی ثبات و آرامش در اقتصاد محسوب میشود و فردی که در این جایگاه قرار میگیرد باید از استحکام رای برخوردار باشد.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
با سلام ، مسئولين بانك مركزي به اين نكته مهم توجه داشته باشند كه مردم و علي الخصوص پيشكسوتان و باز نشستگان ، عموماً منابع ريز پولي دارند كه با بيش از سي سال زحمت پس انداز نموده و حاصل تمام عمر مفيد انهاست . اين منابع ريز عملا قابليت سرمايه گزاري مستقيم ندارد و صرفاً بايستي توسط سيستم بانكي جمع اوري و بطور مؤثر به بخشهاي مختلف توليدي صنعتي و خدماتي بعنوان تسهيلات پرداخت شود . اين منابع در حكم قطره هايي است كه دريا ميشود و براي دولت ها از اهميت شايان برخوردار است و بانكها نيز بايد با روشهاي رقابتي نسبت به جذب انها اقدام كنند. اينگونه كه اخيراً بانك مركزي و بعضي مؤسسات مالي و بانكها رفتار نموده اند. كه البته رفتار دشمن شادكني هم بوده ،! امنيت سرمايه گزاري خرد و تجميع اين منابع ارزنده به مخاطره افتاده و موجب شده مردم هراس و ترس داشته باشند. !!! حيف است به بهانه پايين اوردن سود سپرده ها اين گونه حوادث در عرصه پول و بانك رخ دهد. اين عرصه شوخي بردار نيست و زيان هاي ناشي از فروريختن ديوارهاي اعتماد بين سپرده گزاران و بانكها جبران ناپذير خواهد بود و. اعتماد با ٧٠ سال ايجاد و با يك جمله ٤ كلمه اي يك مسئول آني فرو مي ريزيد . لذا ايجاد مجدد ان ٧٠ سال زمان لازم دارد !!!!!! مواظب باشيم !!!پرداخت ٢٥ درصد سالانه بابت هزينه پس انداز يك عمر يك سپرده گزار بعيد است مبلغ زيادي باشد. مخصوصاً كه در جريان سرمايه گزاري هاي كلان توسط بانكها ، اگر دلسوزي و مراقبت بانكي در اعطاي تسهيلات وجود داشته باشد ، و گردش صحيح پول مورد مداقه قرار گيرد ، امكان تحصيل سود بسيار بيشتر وجود دارد . وانگهي اگر اجازه دهيم اين چرخه تداوم يابد و تند تر شود ، به زودي شاهد رونق اقتصادي و ايجاد اشتغال نيز خواهيم بود. حمايت از اين چرخه توسط دولت و استفاده از بخش خصوصي در اين خصوص كه امروزه بانكداري شخص به شخص (p2p Banking) نام گرفته و در اكثر كشورها هم رواج يافته ، تحرك است نه تورم. شايد امروزه به قصد كنترل تورم ، تن نازك تحرك پولي و بانكي را چوب مي زنيم !!! زنهار كه عواقب ان جبراني ندارد .