به گزارش بانک اول علی دهقاندهنوی با اعلام اینکه سرمایهگذاری در بازار بورس همیشه با ریسک همراه بوده و هست، گفت: ریسک سرمایهگذاری غیرمستقیم از طریق شرکتهای تخصصی بازار سرمایه و سبدگردانها برای مردم عادی که تحلیل و اطلاعات تخصصی درستی ندارند، خیلی کمتر از خرید مستقیم سهام شرکتها در بورس است.
وی با اشاره به اینکه گاهی برخی هموطنان پرتفوی سهام خود را چند دقیقه یک بار چک میکنند که ببینند برای سهامشان چه اتفاقی افتاده است، گفت: شاید کسانی هم که شغل تخصصی آنها معامله در بازار سرمایه است؛ اینقدر سهام خود را چک نکنند تا کسی که شغلش چیز دیگری است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادر با تاکید براینکه مردم برای اینکه در بازار سرمایه زیان نکنند، باید الفبای مدیریت ریسک را رعایت کنند، از مردم خواست، هیچ وقت همه پول خود را در یک محل قرار ندهند و با پولی که در آینده نزدیک احتیاج دارند وارد این بازار نشوند.
با فروش ابزار کار و زندگی خود وارد بورس نشوید
وی با بیان اینکه گاهی دیده شده برخی هموطنان با فروش ابزار کار و زندگی خود وارد بورس شدند، گفت: سرمایهگذاریها الزاما همیشه سود قطعی ایجاد نمیکند، بنابراین اگر الفبای ریسک و ورود به بورس را رعایت کنند، بازار سرمایه محل خوبی برای سرمایهگذاریهای بلندمدت است و آمار گذشته نشان داده بازدهی بازار سرمایه در بلندمدت از همه بازارهای دیگر مانند مسکن، طلا و ارز بیشتر بوده است.
دهقان با تاکید بر اینکه برخی کارمندان و کارگران بخش دولتی و خصوصی که شغل ثابت دیگری دارد و شغل آنها معامله در بازار سرمایه نیست و در زمان اداری باید به مراجعان خود خدماتدهی کنند، اما به رصد بازار و معامله در بورس مشغول میشوند، گفت: این کار تخلف است و بهتراست این افراد از سرمایهگذاریهای غیرمستقیم استفاده کنند، زیرا مدیران متخصص در نهادهای مالی همین کار را برای آنها انجام میدهند.
انتخاب سهام خوب برای مردم
وی با بیان اینکه مدیران متخصص مواظب هستند و برای مردم سهام خوب انتخاب میکنند، گفت: سبدگردانها وقتی سهامی رشد لازم را کرده برای سهامدار اقدام به فروش، و سهمهای درحال رشد را برای آنها خریداری میکنند و نیازی نیست افراد وقت خود را برای چیزی که تخصص لازم را ندارند، تلف کنند.
رئیس سازمان بورس درخصوص پیشبینی عملکرد آینده بازار بورس هم گفت: تحولات بازار سرمایه تحت تاثیر متغیرهای کلان اقتصادی و انتظارات فعالان اقتصادی نسبت به آینده است.
ایشان افزود: این تحولات هیچ وقت ۱۰۰ درصد قابل پیش بینی نیست و کسی نمیتواند بگوید که دقیق چه اتفاقی خواهد افتاد و سازمان بروس در جایگاهی است که نباید در این خصوص نظری بدهد.
وی نظارت بر بازار، جلوگیری از تخلفات، افزایش شفافیت و افزایش کارایی بازار سرمایه را از جمله وظایف سازمان بورس خواند و گفت: مهم نیست شاخص صعودی یا نزولی باشد، مهم این است که عوامل داخل بازار درست هدایت شوند و شرکتها و فعالان اقتصادی بتوانند از این بازار برای سرمایهگذاریهای جدید خود به منابع مالی دست پیدا کنند.
علی دهقان گفت: وقتی شرکتها بتوانند سرمایهگذاریهای جدید انجام دهند در آینده سودی آوری بیشتری خواهند داشت و کسانی که سهام آنها را خریداری کردند سود خوبی خواهند برد.
خبرگزاری صدا و سیما
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید