جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

بیماری مخوفی که مصرف برنج آن را تشدید می کند

24 خرداد 1401
بیماری مخوفی که مصرف برنج آن را تشدید می کند

به گزارش بانک اول، دیابت نوع ۲ بیماری مزمن است که فرد با سطح بالای گلوکز و مقاومت به انسولین مواجه است. سازمان جهانی بهداشت پیش‌بینی می‌کند تا سال ۲۰۵۰ دیابت نوع ۲ به هفتمین عامل مرگ و میر در جهان تبدیل شود.

 

هم اینک تنها در انگلیس ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر به دیابت مبتلا هستند و سالانه ۲۰۰ هزار نفر به این جمعیت اضافه می‌شود. میزان شناسایی افراد مبتلا به دیابت طی ۲۰ سال اخیر شتاب گرفته و دو برابر شده است.

در دیابت نوع ۲ سلول‌های بدن پاسخ کمتری به انسولین داده (مقاومت به انسولین) و در نتیجه سطح قند خون افزایش می‌یابد. از این رو، متخصصان تاکید دارند افراد باید از مصرف برخی مواد غذایی به ویژه آن‌هایی که دارای سطح قند بالایی هستند اجتناب کنند.

 

برنج قوت غالب بیش از نیمی از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد. با این حال، دانشمندان دانشگاه هاروارد آمریکا می‌گویند این غذا می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد. محققان در این پژوهش رژیم غذایی ۳۲۵ هزار نفر در ژاپن، چین، آمریکا و استرالیا را در یک بازه ۲۲ ساله مورد بررسی قرار دادند.

 

یافته‌های دانشمندان نشان داد مصرف ۱۶۰ گرم برنج پخته شده در روز خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۱۱ درصد افزایش می‌دهد. پیش‌تر دانشمندان انگلیسی نیز در تحقیقی مشابه از تاثیر مصرف برنج بر افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ خبر داده بودند.

در حقیقت شاخص گلیسیمیک (شاخص قند خون) برنج بالاست و همین موضوع خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد. شاخص گلیسیمیک برای سنجش قند خون موجود در مواد غذایی بکار می‌رود. شاخص گلیسیمیک یک ماده غذایی نشان می‌دهد که با مصرف آن به چه میزان قند خون بالا خواهد رفت.

اگر چه برنج سفید برای افراد مبتلا به دیابت مناسب نیست، اما برنج قهوه‌ای به دلیل دارا بودن سطح بالایی از فیبر می‌تواند برای این افراد مفید باشد. مواد غذایی دارای فیبر دیگر مانند غلات کامل، میوه‌ها و سبزیجات، و نیز آجیل و دانه‌ها نیز برای افراد دیابتی مناسب است.

در حقیقت فیبر این مواد غذایی فرآیند آزادسازی قند موجود در آن‌ها را به تاخیر انداخته و همین امر مانع از افزایش ناگهانی قند خون و ناتوانی انسولین بدن می‌شود. از همین رو، مصرف مواد غذایی حاوی فیبر یکی از توصیه‌های اصلی به مبتلایان به دیابت است. ورزش کردن و اجتناب از پرخوری از دیگر راهکار‌های موثر برای این افراد محسوب می‌شود..باشگاه خبرنگاران

اخبار مرتبط
اختلال اضطراب فراگیر، نوعی اضطراب به‌شدت آزاردهنده است که افراد بسیاری از جمله افراد کمال‌طلب را به خود گرفتار کرده است. افرادی که به این اختلال مبتلا هستند، معمولا در زندگی و کار خود بسیار موفق‌اند و دوستان خوبی هم دارند، اما بااین‌حال، دایما از خود انتقاد می‌کنند و هیچ بازخورد مثبت یا پاداشی نمی‌تواند از حس ناامنی، ترس و اضطراب آنها بکاهد.
سنگ کلیه می‌تواند یک وضعیت دردناک باشد و انتخاب‌های غذایی خاص می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به آنها یا به مدیریت سنگ‌های موجود کمک کند.
مصرف آب بهترین روش برای مصرف قرص‌ها و دارو‌ها است. آب تنها مایعی است که هیچ تداخلی با دارو‌ها ندارد و سایر مایعات مانند شیر یا اسید‌های غذایی ممکن است تاثیر مخربی بر روی دارو‌ها داشته باشند و مشکلات گوارشی ایجاد کنند؛ بنابراین توصیه می‌شود همه قرص‌ها و دارو‌ها با آب مصرف شوند، بهترین حالت این است که آب ملایم همراه با قرص‌ها و دارو‌ها مصرف شود. آب نه تنها به جذب بهتر دارو‌ها کمک می‌کند بلکه برای سلامتی عمومی بدن نیز مفید است.
مینیمالیسم ذهنی، کلید رسیدن به آرامش درونی است. با تمرین این تکنیک‌ها و ایجاد تغییرات کوچک در سبک زندگی خود، می‌توانید به آرامش بیشتری دست پیدا کنید. به یاد داشته باشید، این یک سفر است و مهمترین چیز، شروع کردن است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها