به گزارش بانک اول از دو سال پیش و با اجرائیشدن برجام و لغو تحریمهای بینالمللی با توجه به ورود بانکها به عرصه بینالملل یکی از پیششرطهای این موضوع انطباق صورتهای مالی بانکهای ایرانی با استانداردهای IFRS بود و در این راستا اواخر سال ١٣٩٤بانک مرکزی در نامهای به بانکها از آنها خواست تا صورتهای مالی خود را با این استانداردها منطبق کنند؛ هرچند با توجه به اینکه این امر مهم از سوی برخی بانکها محقق نشد و برخی اختلافنظرها بین بانک مرکزی و سازمان حسابرسی وجود داشت، در سال ١٣٩٥ برگزاری مجامع بسیاری از بانکها لغو شد و به تعویق افتاد.امسال با توجه به فرارسیدن زمان برگزاری مجامع بانک ها - بانک مرکزی در نامهای به مدیران بانکی بر پیششرطهای لازم برای برگزاری مجامع تأکید و حتی اعلام کرد که اگر شرایط تعیینشده رعایت نشود، مجامع لغو خواهد شد. در نامهای که بانک مرکزی به بانکها ارسال کرده، یادآور شده که براساس بخشنامههای پیشین که این بانک صادر کرده، صدور مجوز برگزاری مجامع عمومی بانک ها و موسسات اعتباری منوط به رعایت الزامات و همچنین برگزاری جلسه مشترکی با ناظران بانکی ذیربط در مدیریت کل نظارت بر بانکها و مؤسسات اعتباری بانک مرکزی است.در این نامه سه شرط برای بانکها تعیین شده است؛ نخست ارسال پیشنویس صورتهای مالی بانکها و مؤسسات اعتباری با نمونه صورتهای مالی بانک مرکزی حداقل یک ماه قبل از برگزاری مجمع. از سویی دیگر ارسال پیشنویس نهایی گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی بانک و مؤسسه اعتباری حداقل یک ماه پیش از برگزاری مجمع شرط دیگر بانک مرکزی بوده است. همچنین بانک مرکزی از بانکها خواسته تا گزارش موارد انطباقنداشتن عملکرد بانکها و مؤسسات اعتباری با قوانین و مقررات پولی و بانکی و هم بخشنامه بانک مرکزی حداقل یک ماه پیش از برگزاری مجمع به بانک مرکزی ارسال شود.
کارشناسان بانکی معتقدند ضوابط برگزاری مجامع بانکها نسبت به سال گذشته تفاوت چندانی نکرده و همان ضوابط سال گذشته حاکم است که حسابها براساس IFRS تهیه شود. خب؛ روشن است که برای بانکها سخت است که این کار را انجام دهند؛ چراکه اگر این کار را بکنند، باید برای مطالبات معوقشان ذخیره بگیرند و این کار به این معنی است که بخشی از سود را کنار بگذارند و اگر سود ندارند، باید بخشی از سرمایهشان را برای مطالبات مشکوکالوصولی که احتمالا دریافت نخواهند کرد، کنار بگذارند.
در این میان بکارگیری استاندارد IFRS درشبکه بانکی مدت ها است که به محلی برای چالش بین فعالان صنعت بانکداری و سایر ذی نفعان گزارشگری مالی تبدیل شده است.
شبکه بانکی در راستای ارتقای شفافیت مالی بدنبال پیاده کردن استانداردهایی است که مربوط به شفافیت بیشتر می شود؛ IFRS نیز به شفافیت بیشتر ساختار ترازنامه و سود و زیان بانک ها کمک می کند و در بین شبکه بانکی بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
برترینهای بورس از نظر کیفیت افشای اطلاعات
کارشناسان بورسی بر این باورند که یک شرکت بورسی، زمانی به عنوان یک شرکت مطلوب از نظر اطلاعرسانی شناخته میشود که حداقل اطلاعات مورد نیاز بازار که طبق قانون و دستورالعملهای مربوطه مشخص شده، به بازار ارائه کند و این اطلاعات در زمان لازم ارائه شود.
ارائه اطلاعات منظم و مرتب، موجب میشود که نماد یک سهم بسته نماند و با ایجاد زمینه شفافیت، درجه نقدشوندگی آن سهم بالا رود، بنابراین نقدشوندگی یک سهم میتواند به طور غیرمستقیم، جزو شرایط اطلاعرسانی مطلوب باشد.
آخرین اطلاعات دریافتی از اداره نظارت بر ناشران بورسی سازمان بورس و اوراق بهادار حاکی از انتشار رتبه بندی شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران، براساس امتیاز کیفیت افشا و اطلاعرسانی برای دوره 12 ماه منتهی به پایان اسفند ماه 94دارد.
سازمان بورس معیار و امتیاز رتبه بندی کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار را براساس وضعیت اطلاعرسانی آنها از نظر قابلیت اتکاء و بهموقع بودن ارسال اطلاعات محاسبه کرده است.
بر این اساس در این گزارش، معیار به موقع بودن بر اساس زمان ارسال اطلاعات توسط شرکت از جمله پیشبینی درآمد هر سهم، صورتهای مالی میاندورهای حسابرسینشده، صورت وضعیت پرتفوی، اظهارنظرهای حسابرس نسبت به پیش بینی درآمد هر سهم اولیه و ششماهه و صورتهای مالی میاندورهای شش ماهه، صورتهای مالی حسابرسینشده و شده پایان دوره مالی و برنامه زمانبندی پرداخت سود سهامداران در مقاطع تعیینشده در دستورالعمل افشای اطلاعات و با لحاظ نمودن میزان تاخیر در ارسال اطلاعات، مورد محاسبه قرار گرفته است.
میزان نوسانات و تغییرات در پیشبینیهای ارسالی شرکت های بورسی و همچنین تفاوتهای میان مبالغ پیشبینی شده و عملکرد واقعی حسابرسی شده معیار قابلیت اتکاء در این محاسبات بوده است.
رصدبانک های دولتی و خصوصی نشان می هد که بانک سینا از جمله بانک های خصوصی کشور است که نسبت به اجرای دستورالعمل های بانک مرکزی، سازمان بورس و حسابرسی توجه خاص و ویژه ای دارد و توانسته است با رعایت استانداردهای مورد نظر، نشان شفافیت و صداقت را بر سینه بزند و نام خود را میان شفاف ترین شرکت های بورسی جای دهد.
این بانک برای اجرای اصل راهبری شرکت، کمیته ای حسابرسی داخلی را اعلام و اعضای آن را به سهامداران معرفی کرد.
یکی دیگر از موضوعاتی که سازمان بورس بر آن اصرار دارد انتشار عملکرد ماهیانه شرکت های بورسی است که در بین بانک های بورسی کشور بانک سینا از معدود بانک هایی است که بطور مرتب گزارش ماهیانه خود را منتشر می کند و به سهامداران خود اعلام می کند که چقدر سپرده جمع اوری کرده و در مقابل چقدر تسهیلات اعطا کرده است تا به نوعی نشان دهد که تولید و فروش این بانک در ماه های مختلف، چگونه بوده است.
آخرین گزارش از فعالیت 1 ماهه منتهی به 1396/04/31 بانک سینا/بررسی تولید و فروش بانک سینا در این ماه
براساس آخرین گزارشی که بر روی سایت سازمان بورس اوراق بهادار تهران قرار گرفته است و طبق گزارش بانک سینا، حدود 11,353,991 میلیون ریال تسهلات در دوره اعطا شده که در بخش های فروش جعاله، فروش اقساطی، مضاربه، مشارکت مدنی، قرض الحسنه پرداخت شده است.
همچنین این بانک در این دوره مبلغ 523,407,431 میلیون ریال انواع سپرده از مشتریان خود دریافت کرده است.
برای آگاهی بیشتر از شفافیت اطلاعات مالی و گزارش های سالانه بانک سینا اینجا کلیک کنید.
شایان ذکر است بانک سینا توانست در شانزدهمین اجلاس سرآمدان اقتصاد ایران، نشان برترین اعتماد، صداقت و امانت داری در صنعت بانکداری را از از آن خود کند.
در این اجلاس که به عنوان بزرگترین ضیافت مشترک مسئولین و برترین مدیران حوزه تولید، خدمات و صادرات ایران در مرکز همایش های صدا و سیما برگزار شد، بانک سینا نشان برترین اعتماد، صداقت و امانت داری در صنعت بانکداری را دریافت کرد.
این جایزه به پاس خدمات بانک سینا در زمینه تلاش برای جلب اعتماد مشتریان از طریق شفافیت در عملکرد و انتشار به موقع اطلاعات و رعایت استانداردهای بالا در ارائه خدمات نوین بانکی به این بانک اعطا شد.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید