پنجشنبه, 13 اردیبهشت 1403 2024,May

برخی از یارانه‌های پنهان حذف می‌شوند

24 خرداد 1401
برخی از یارانه‌های پنهان حذف می‌شوند

به گزارش بانک اول به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، پنجمین جلسه هم اندیشی دبیرخانه کارگروه برنامه ریزی و بودجه هدفمندسازی ستاد بودجه با حضور امید حاجتی، مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانه‌های کشور؛ احمد میدری، معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونین و مدیران کل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها در محل جلسات این سازمان برگزار شد.

در این نشست، امید حاجتی، مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانه‌های کشور با اشاره و مرور موضوعات مختلف و نگرش در نظام پرداخت یارانه‌ها و ذی نفعان آن در سطح خانوار و باز مدیریت یارانه‌های پنهان و اولویت بندی حذف تمام یا قسمتی از یارانه پنهان، عنوان کرد: در این بازنگری به ویژه در حوزه پرداخت یارانه‌های پنهان نه تنها باید طوری عمل شود که حداقل هزینه‌ها به بخش‌های مختلف تولید کالا و خدمات تحمیل شود و از آثار و تبعات سوء آن جلوگیری شود، بلکه باید این تصمیم، منجر به رفاه خانوار ایرانی و همچنین افزایش و بهبود رفاه اجتماعی در کشور شود.

وی به بررسی پیشنهاد کارشناسی زیر مجموعه‌های کارگروه برنامه و بودجه هدفمندسازی یارانه‌ها اشاره کرد و افزود: اصلاح نظام پرداخت یارانه‌های نقدی به خانوار براساس سقف منابع پیش بینی شده در بودجه سال آینده و بازمدیریت و کاهش تمام یا قسمتی از یارانه‌های پنهان اعطایی در حوزه انرژی، کالا‌های اساسی، نهاده‌های کشاورزی، دارو تجهیزات پزشکی مورد نظر است که می‌بایست تمامی این پیشنهادات به بهبود شرایط مردم و جامعه منجر شود.

 حاجتی ادامه داد: برای بهینه‌ترین تصمیم به حال مردم و جامعه، نشست‌های چاره ساز و متنوعی با دستگاه‌های ذی ربط برگزار شد که پس از جمع بندی کلیه نظرات کارشناسان این حوزه ها، بهترین تصمیم برای ارائه و تصویب در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ به ستاد بودجه کشور در قالب بسته پیشنهادی هدفمندی داده خواهد شد.

وی اضافه کرد: برنامه حمایتی پیشنهادی علاوه بر فقر زدایی باید به گونه‌ای طراحی شود که فاصله طبقاتی در جامعه به حداقل برسد و وضعیت ضریب جینی در جامعه بهبود پیدا کند؛ بنابراین باید به کلیه سطوح افراد در جامعه و رفع فقر آن‌ها توجه کرد.

در این نشست، احمد میدری، معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، توجه به تمامی رفع فقر در تمامی بخش‌های جامعه عنوان کرد: علاوه بر رفع فقر معیشتی باید به بهبود وضعیت سایر بخش‌ها توجه شود. تا علاوه بر وضعیت بد معیشتی افراد جامعه، وضعیت سایر بخش‌های مختلف نیز مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: جمع آوری نقطه نظرات و نظرات کارشناسی دستگاه و تعامل سازنده این سازمان‌ها و دستگاه‌ها با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌تواند در تهیه یک بسته پیش نهادی در زمینه یارانه‌ها کمک شایانی کند. به همین منظور سعی می‌شود در اسرع وقت این نظرات جمع بندی و در اختیار دبیرخانه قرار گیرد.

همچنین در این نشست مقرر شد در راستای اجرایی شدن آیین نامه تبصره ماده ۱۴ و اثر گذاری بیشتر در تصمیم سازی‌ها در حوزه هدفمندی یارانه‌ها و ارایه برنامه‌های حمایتی و یارانه‌ای کیفی و همچنین پاسخگویی سریع به مردم فهیم کشور، دسترسی سریع و برخط به پایگاه رفاه ایرانیان را برای سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها فراهم شود.

اخبار مرتبط
طبق مصوبه کمیسیون تلفیق، یارانه نقدی در سال آینده افزایش پیدا نمی‌کند و به میزان فعلی، به مردم پرداخت خواهد شد.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی هم در این دیدار گفت: طرح کالابرگ الکترونیک از جمله طرح‌های موفق اقتصادی در سال‌های اخیر بود که نفع آن به صورت مستقیم به سفره‌های مردم رسید. با وجود این، نباید محدود به اجرای این طرح‌های معیشتی بمانید. در هر شرایط، تمرکز و توجه اصلی شما باید ناظر بر کنترل گرانی باشد. گرانی را باید به هر طریق کنترل کنید.
سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا طرح فجرانه ادامه خواهد داشت، گفت: برای ادامه پرداخت جایزه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ الکترونیکی (طرح فجرانه) موضوع در حال پیگیری و بررسی است. به زودی نتیجه اعلام می‌شود.
طرح پرداخت یارانه معیشتی به مادران دارای فرزند شیرخوار (یسنا) که تاکنون فقط برای دهک اول درآمدی در ۸ استان اجرا می‌شد، از دیروز به‌صورت کشوری اجرا شده و حالا تمام مادران واجد شرایط این طرح در همه استان‌ها و در سه دهک کم‌درآمد، این اعتبار را دریافت می‌کنند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها