به گزارش بانک اول مصطفی رجبی مشهدی افزود: حفر چاله برای پنهان کردن دستگاه های غیر مجاز در خانه های روستایی یا هر مکان دیگری از چشم همکاران صنعت برق دور نمی ماند و به زودی شناسایی و شامل جریمه های سنگین خواهند شد.
سخنگوی صنعت برق گفت: جمع آوری مراکز غیرمجاز استخراج رمز ارزها به تامین برق زمستان جاری و تابستان آینده کمک بزرگی خواهد کرد.
وی با اشاره به دستگیری سوداگران استخراج رمز ارزهای غیر مجاز، از همکاری خوب نیروهای مردمی، نیروهای انتظامی و وزارت اطلاعات در این خصوص قدردانی کرد.
رجبی ادامه داد: برای تامین برق مطمئن و پایدار هموطنان، شناسایی و جمع آوری این مراکز غیرمجاز کماکان ادامه دارد.
بر اساس آخرین گزارش مردمی، در تاریخ ٦ مهرماه سال جاری، ١٨ دستگاه ماینر غیر مجاز کشف شد که مصرف آن معادل مصرف روزانه ١٠٠ مشترک خانگی است.
ماینر، دستگاه تولیدکننده رمز ارز است. رمز ارز نوعی دارایی دیجیتال است که به طور غیرمتمرکز تولید و نگهداری میشود و برای استخراج رمز ارزها باید محاسبات ریاضی پیچیدهای توسط رایانه بهصورت مستمر انجام شود که مستلزم مصرف برق زیادی است.
متوسط انرژی مورد نیاز برای استخراج هر بیتکوین به عنوان اولین رمزارز ساخته شده، حدود ۳۰۰ مگاوات ساعت برآورد میشود که این انرژی به صورت متوسط معادل مصرف برق بیش از ۳۵ هزار واحد مسکونی در یک روز است.
به استناد تخمین مراجع بین المللی( Cambridge، ۲۰۲۱) در حال حاضر متوسط مصرف برق سالانه کل شبکه جهانی بیت کوین حدود ۹۶ میلیارد کیلووات ساعت برآورد میشود که این مقدار از مصرف سالانه برق در کشورهایی مانند بلژیک، فنلاند و اتریش بیشتر است.
روزهای گذشته نیز شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران اعلام کرد: مهمترین راهکار از بین بردن پدیدههای شومی مانند استخراج غیرمجاز رمز ارز یا قاچاق سوخت در کشور، آزادسازی قیمت حاملهای انرژی است تا به طور عملی امکان سوءاستفاده از تفاوت قیمت این حاملها در داخل و خارج از کشور از افراد گرفته شود./ایرنا
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید