جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

ارتباط کمبود آهن با خطر ابتلا به بیماری قلبی

24 خرداد 1401
ارتباط کمبود آهن با خطر ابتلا به بیماری قلبی

به گزارش بانک اول  نتایج یک مطالعه نشان داد: حدود ۱۰ درصد از موارد جدید ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را که در طول یک دهه از میانسالی رخ می دهد، می توان با رفع عارضه کمبود آهن پیشگیری کرد.

محققان آلمانی اظهار داشتند: بررسی انجام شده یک مطالعه مشاهده ای بوده و نمیتوان این طور نتیجه گرفت که کمبود آهن موجب ابتلا به بیماری قلبی میشود. هرچند، شواهد فزاینده ای وجود دارد که نشان میدهد این ارتباط وجود دارد و یافته های بدست آمده میتواند پایه ای برای انجام تحقیقات بیشتر و تایید این نتایج باشد.

در مطالعاتی که پیش از این انجام شده، نشان داده شد که در مبتلایان به بیماری های قلبی-عروقی مانند نارسایی قلبی، کمبود آهن با پیامدهای بدتری از جمله بستری شدن در بیمارستان و مرگ مرتبط است که درمان این مشکل با تزریق آهن داخل وریدی باعث بهبود علائم و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی و فقر آهن میشود.

در این بررسی جدید هدف آن بوده که این موضوع مورد ارزیابی قرار گیرد آیا رابطه ای بین کمبود آهن و پیامدها در عموم مردم مشاهده میشود؟

در این بررسی ۱۲ هزار و ۱۶۴ نفر حضور داشتند که میانگین سنی آنان ۵۹ سال بوده و ۵۵ درصد از آنان زن بودند. در مدت انجام این بررسی فاکتورهای خطرزای بیماری قلبی از قبیل استعمال سیگار، چاقی، دیابت و سطح کلسترول مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین این افراد در دو گروه تقسیم بندی شدند.

محققان آلمانی اظهار داشتند: ۶۰ درصد شرکت کنندگان دچار فقر آهن مطلق و ۶۴ درصد دچار فقر آهن عملکردی بودند. در مدت زمان ۱۳.۳ سال ۲۲۱۲ مورد فوت گزارش شد. از این میان مجموعا ۵۷۳ نفر به دلیل بیماری قلبی عروقی جان خود را از دست دادند. همچنین بیماری عروق کرونر قلب و سکته مغزی به ترتیب در ۱۰۳۳ و ۷۶۶ نفر از شرکت کنندگان تشخیص داده شد.

به گفته محققان، فقر آهن عملکردی با افزایش ۲۴ درصدی خطر بیماری عروق کرونر قلب، افزایش ۲۶ درصدی خطر مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی عروقی و افزایش ۱۲ درصدی فوت ناشی از تمامی عوامل مرگ و میر همراه بوده است. فقر آهن مطلق نیز با ۲۰ درصد افزایش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب همراه بود اما با افزایش خطر مرگ و میر ارتباطی نداشته است.

اخبار مرتبط
اختلال اضطراب فراگیر، نوعی اضطراب به‌شدت آزاردهنده است که افراد بسیاری از جمله افراد کمال‌طلب را به خود گرفتار کرده است. افرادی که به این اختلال مبتلا هستند، معمولا در زندگی و کار خود بسیار موفق‌اند و دوستان خوبی هم دارند، اما بااین‌حال، دایما از خود انتقاد می‌کنند و هیچ بازخورد مثبت یا پاداشی نمی‌تواند از حس ناامنی، ترس و اضطراب آنها بکاهد.
سنگ کلیه می‌تواند یک وضعیت دردناک باشد و انتخاب‌های غذایی خاص می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به آنها یا به مدیریت سنگ‌های موجود کمک کند.
مصرف آب بهترین روش برای مصرف قرص‌ها و دارو‌ها است. آب تنها مایعی است که هیچ تداخلی با دارو‌ها ندارد و سایر مایعات مانند شیر یا اسید‌های غذایی ممکن است تاثیر مخربی بر روی دارو‌ها داشته باشند و مشکلات گوارشی ایجاد کنند؛ بنابراین توصیه می‌شود همه قرص‌ها و دارو‌ها با آب مصرف شوند، بهترین حالت این است که آب ملایم همراه با قرص‌ها و دارو‌ها مصرف شود. آب نه تنها به جذب بهتر دارو‌ها کمک می‌کند بلکه برای سلامتی عمومی بدن نیز مفید است.
مینیمالیسم ذهنی، کلید رسیدن به آرامش درونی است. با تمرین این تکنیک‌ها و ایجاد تغییرات کوچک در سبک زندگی خود، می‌توانید به آرامش بیشتری دست پیدا کنید. به یاد داشته باشید، این یک سفر است و مهمترین چیز، شروع کردن است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها