پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

روش های استعلام چک های صیادی

24 خرداد 1401
روش های استعلام چک های صیادی

به گزارش بانک اول چک در نظام بانکی به عنوان یکی از مهم ترین ابزار های نظام پرداخت شناخته شد است؛ اما در سال های اخیر روبه رو شدن افراد با چک های برگشتی دید بسیار بدی نسبت به این نوع ابزار پرداختی به وجود آمده است. برای جلوگیری از افزایش چک‌های برگشتی در چند سال گذشته اقداماتی در دستور کار قرار ‏گرفته شد که یکی از آنها اصلاحات جدید قانون چک در مجلس بود‎.‎ در این راستا از مهم‌ترین راه‌های جلوگیری از افزایش چک‌های برگشتی، راه‌اندازی سامانه صیاد ‏از سوی بانک مرکزی بود.

در این شیوه، شعب بانکی قادر به صدور دسته چک نیستند و متقاضی دسته‌چک از طریق سامانه بانک ‏مرکزی اعتبارسنجی شده و دسته‌چک برایش صادر می‌شود‎.

با راه‌اندازی این سیستم یک‌پارچه صدور چک، اطلاعات چک به‌صورت ‏آنلاین در دسترس متقاضیان است که امکان شناسایی و اعتبارسنجی را فراهم می‌کند. این سیستم ‏باعث منحصربه‌فرد بودن چک و آنلاین بودن آن بدون در نظر گرفتن بانک صادرکننده می‌شود‎.‎ بنابراین باتوجه به این قانون و ارائه دسته چک‌های جدید که دارای تاریخ انقضا هستند، باید ثبت و انتقال و دریافت چک در سامانه چک صیادی انجام شود.

 

روش های استعلام چک های صیادی برای دریافت کنندگان

 

استعلام از طریق سامانه صیاد:

در سامانه صیاد امکان استعلام پیشینه صادرکننده چک برای دریافت‌کننده وجود دارد که بزرگ‌ترین ‏مزیت برای کاهش آمار چک‌های برگشتی خواهد بود. با اجرایی شدن صدور دسته‌چک‌های جدید ‏که علاوه بر یک شکل بودن، در نحوه صدور نیز از روش یکسانی پیروی می‌کنند، ارتباط متقاضی ‏دسته‌چک با شعبه به ارتباط متقاضی با سامانه صیاد تغییر می‌کند‎.

استعلام از طریق وب سایت بانک مرکزی:

با سرویس جدیدی که برای گیرندگان در نظر گرفته شده است، افراد می‌توانند با مراجعه به وب سایت بانک مرکزی استعلام لازم را انجام دهند و پس از حصول اطمینان از ثبت شدن چک نسبت به دریافت آن اقدام کنند.

 

دریافت کننده چک می‌تواند در زمان مبادله چک و دریافت آن با استفاده از این خدمت و وارد کردن مبلغ و تاریخ چک و کد ملی و شناسه صیادی برای استعلام چک اقدام و اطمینان حاصل کند که که این چک به نفع گیرنده ثبت شده است.

 

استعلام چک صیادی از طریق اپلیکیشن های همراه:

این سرویس برای کلیه کاربران در دسترس است و ورودی این سرویس صرفا کد صیادی است که یا به صورت دستی یا از طریق اسکن کد تصویری وارد می‌شود. پس از ورود کد صیادی، وضعیت اعتباری دارنده/دارندگان چک نمایش داده می‌شود.

سفید: صادرکننده چک فاقد هرگونه سابقه چک برگشتی بوده یا درصورت وجود سابقه، تمامی موارد رفع سوء اثر شده است.

زرد: صادرکننده چک دارای یک فقره چک برگشتی یا حداکثر مبلغ ۵ میلیون تومان تعهد برگشتی است.

نارنجی: صادرکننده چک دارای دو الی چهار فقره چک برگشتی یا حداکثر مبلغ ۲۰ میلیون تومان تعهد برگشتی است.

قهوه‌ای: صادرکننده چک دارای پنج تا ده فقره چک برگشتی یا حداکثر مبلغ ۵۰ میلیون تومان تعهد برگشتی است.

قرمز: صادرکننده چک دارای بیش از ده فقره چک برگشتی یا بیش از مبلغ ۵۰ میلیون تومان تعهد برگشتی است

استعلام چک با کد ملی از طریق پیامک:

از طریق تلفن همراه و ارسال کد ۱۶ رقمی موجود بر روی چکبه سر شماره ۷۰۱۷۰۱ می‌باشد  پس از انجام این کار، یک گزارش استعلام چک مورد نظر برای فرد ارسال می‌گردد که در آن وضعیت اعتبار چک، عدم مفقودی و دزدی نبودن آن، برگشت نخوردن چک و سایر موارد از این دست قرار داده شده است.

اخبار مرتبط
چک تضمینی و چک رمزدار هر دو اسنادی معتبر برای انتقال پول و تضمین پرداخت هستند. اما در نحوه استفاده و هدف از صدورشان تفاوت‌هایی دارند.
مومن واقفی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه‌ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده‌اند که به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا از آن استفاده کنند ولی هنوزاطلاعات این سامانه کامل نشده به همین دلیل برای بانک‌ها الزامی نکردیم.
صادر کننده، باید، طبق قانون سفته، تاریخ صدور سفته را قید کند، در غیر این صورت، سند، ارزش تجاری خود را از دست می‌دهد. تاریخ صدور، باید شامل روز، ماه و سال باشد و بهتر است که با حروف هم نوشته شود. سفته بدون تاریخ، در مواردی، مثل مشخص نبودن تاریخ صدور، سبب می‌شود، سفته، یک سند عادی محسوب شود.
به چه سفته‌ای سفید امضا می‌گویند و نحوه مطالبه سفته سفید امضا چگونه است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها