پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

مسدودی موجودی حساب‌های صادرکننده به میزان کسری چک

24 خرداد 1401
مسدودی موجودی حساب‌های صادرکننده به میزان کسری چک

به گزارش بانک اول علی خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در رابطه با آخرین برنامه ها و مذاکرات کمیسیون اصل۹۰ مجلس اظهار کرد:جلسه ای ناظر بر حضور رئیس بانک مرکزی در کمیسیون بود. با توجه به اینکه قانون جدید چک در سال گذشته با پیگیری کمیسیون اصل۹۰ در سال ۱۴۰۰ اجرایی شد، اما برخی مشکلات در حوزه اجرا مردم را دچار مشکل کرده بود.

وی ادامه داد: بانک مرکزی متعهد شد موارد مطرح شده در جلسه تا پایان دی ماه اجرایی و عملیاتی کند و موضوع دیگر ارسال پیامکِ تایید ثبت اطلاعات برگه چک به گیرنده آن بود.

یکی از مشکلات اساسی این بود که گیرنده نمی دانست آیا صادر کننده اطلاعات را در سامانه ثبت کرده است یا خیر و مقرر شد پیامکی برای پیشگیری از عدم ثبت اطلاعات چک ارسال شود و بانک مرکزی تا پایان سال این مورد را در دستور کار قرار خواهد داد.

خضریان اضافه کرد: بانک هایی که در این زمینه همکاری نکنند توسط کمیسیون اصل ۹۰ مواخذه خواهند شد و یا از سوی بانک مرکزی چنین مواردی به ما گزارش می شود.

این نماینده مجلس در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو، اطلاع رسانی برای عموم مردم و نیز کارکنان شبکه بانکی در حوزه چک را الزامی دانست و تاکید کرد: کمیسیون این موضوع را به صداوسیما ابلاع خواهد کرد و حتی در پشت برگه های چک نیز می توان آموزش عمومی را صورت داد.

از این پس مسدود نمودن موجودی حساب های صادرکننده به میزان کسری چک از سوی بانک مرکزی اجرایی خواهد شد و بانک مرکزی تعهد داده است تا پایان دی ماه ۱۴۰۰ این تکلیف قانونی را عملیاتی کند.

اخبار مرتبط
چک تضمینی و چک رمزدار هر دو اسنادی معتبر برای انتقال پول و تضمین پرداخت هستند. اما در نحوه استفاده و هدف از صدورشان تفاوت‌هایی دارند.
مومن واقفی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه‌ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده‌اند که به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا از آن استفاده کنند ولی هنوزاطلاعات این سامانه کامل نشده به همین دلیل برای بانک‌ها الزامی نکردیم.
صادر کننده، باید، طبق قانون سفته، تاریخ صدور سفته را قید کند، در غیر این صورت، سند، ارزش تجاری خود را از دست می‌دهد. تاریخ صدور، باید شامل روز، ماه و سال باشد و بهتر است که با حروف هم نوشته شود. سفته بدون تاریخ، در مواردی، مثل مشخص نبودن تاریخ صدور، سبب می‌شود، سفته، یک سند عادی محسوب شود.
به چه سفته‌ای سفید امضا می‌گویند و نحوه مطالبه سفته سفید امضا چگونه است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها