تحولات بانکی سالهای سال است که جریان دارد و حالا فصل جدید این تحولات از راه رسیده است. این فصل جدید شعبه های مجازی هستند. بانک Standard Chartered با حضور در 9 کشور و 5 میلیون مشتری، اخیرا به بزرگترین فعالیت تاریخ در این زمینه دست زده و انتظار می رود که این فعالیت بر مشتریان 16 کشور اثر بگذارد.
اما دقیقا چه چیزی یک شعبه مجازی را از بانکداری اینترنتی متمایز می کند؟ تصور کنید که دیگر نیازی نیست به بانک بروید. با استفاده از گفتگوهای ویدئویی و در لحظه (real-time) با متخصصین بانکی، میز کار بانکی در لحظه با شما به اشتراک گذاشته می شود، شما از طریق احراز هویت بیومتریک از طریق صدا، شناسایی می شوید و با امضای on-screen و صد البته ارتباطات امن، حتی فرایندهای پیچیده ای مانند اخذ وام مسکن از راه دور و هرجایی که در آن به اینترنت دسترسی داشته باشید، برایتان امکان پذیر می شود.
در شعبه های مجازی بانک، ارتباط با مشتریان جدید هم بدون اینکه حتی مشتری در شعبه بانک حضور پیدا کند، ممکن شده است (که به آن فرایند eKYC می گویند).
همه مزایای مربوط به شعب مجازی مربوط به مشتریان نمی شود، شعبه های –با دم و دستگاه کمتر- به معنی هزینه های کمتر است و اینطور که به نظر می رسد، نرخ تحول بالاتر می رود چون می توان 95 درصد خدمات بانک ها را به این کانال ارتباطی مجازی منتقل کرد.
بانک Zachodni WBK که 6 میلیون مشتری دارد، بیان می کند که تنها در طی یک بازه یک ساله ارتباطات ویدئویی ده برابر افزایش یافته است. آنها 2500 جلسه مجازی در روز دارند و حدود 20 درصد از این ارتباطات مجازی با تعاملات فعال به برنامه های آنلاین غنی و مثمرثمر پایان می یابد.
شعبه های مجازی هنوز هم در مراحل اولیه پذیرش در بازار هستند، اما سرعت این پذیرش در حال بیشتر شدن است. بر اساس تحقیقات EFMA (اتحادیه مدیریت مالی اروپا)، 80 درصد از بانک های جهان تا سال 2018 مستقرسازی شعبه های مجازی را اجرایی می کنند. راه اندازی این راهکار توسط یکی از بانک های اصلی نشان دهنده آن است که مشتریان مجازی در حال تبدیل شدن به مشتریان استاندارد بانکها هستند.
در حال حاضر هم این شعبه های مجازی در بسیاری از کشورها وجود دارند. بانک هایی مانند Nationwide Building Society در انگلستان، Bank of America، Bank of Montreal در کانادا و بانک Westpac در استرالیا سیستم های کنفرانس ویدئویی را راه اندازی کرده اند تا مشتریان بتوانند از راه دور با متخصصانی مانند مشاوران مالی و وام دهی در تماس باشند. بانک های دیگری مانند ABN Amro در هلند، Commerzbank آلمان، mBank و Bank Zachodni WBK در لهستان، بانک Barclays در انگلیس، ICICI در هند، Royal Bank of Canada و بانک Standard Chartered وارد مقوله بانکداری مجازی شده اند، به این معنی که کارکردهای شعبه های بانکی بیشتر و بیشتری در حال انتقال به فضای مجازی هستند.
نوآورترین بانک های جهان، مانند Standard Chartered، Citibank، Commerzbank (دومین بانک در آلمان) و دو بانک گرانقدر جهانی در لهستان به نام های mBank و BZ WBK، راهکار "LiveBank" را انتخاب کرده اند که نه تنها پیشرفته ترین راهکار موجود در بازار است، بلکه در بیشتر بانک های سراسر جهان نیز وجود دارد. موفقیت “LiveBank” و موقعیت رهبری بازار آن بدون شک ناشی از توجه ویژه این راهکار به نیازها و الزامات بانک هاست.
« لایو بانک» توجه بانک های قاره های مختلف را جلب کرده است. در سال 2015، این سیستم تنها در دو کشور و برای 18 میلیون مشتری بانک مورد استفاده قرار می گرفت در سال 2016، راهکار شعبه مجازی “LiveBank” در 13 کشور و برای 40 میلیون مشتری و در سال 2017 با پیش بینی یک رشد ویژه، انتظار می رود این راهکار در بیش از 30 کشور و برای 150 میلیون مشتری در دسترس قرار بگیرد.
/شرکت خدمات انفورماتیک
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید