شنبه, 3 آذر 1403 2024,November

بانک مرکزی سیاست‌های جدید پولی تدوین می‌کند/ پیشنهاد تبدیل اضافه برداشت بانک‌ها به خط اعتباری

24 خرداد 1401
بانک مرکزی سیاست‌های جدید پولی تدوین می‌کند/ پیشنهاد تبدیل اضافه برداشت بانک‌ها به خط اعتباری

به گزارش بانک اول به نقل از فارس  یک مقام آگاه با اشاره به برنامه بانک مرکزی برای تدوین سیاست‌هایی برای ساماندهی وضعیت فعلی بانک‌ها، اظهارداشت: این سیاست‌ها که مولفه‌های متعددی دارد، هنوز نهایی نشده است.

وی در خصوص جزئیات این سیاست‌ها گفت: یکی از اهداف این سیاست‌ها نزدیک شدن سود سپرده بانک‌ها به نرخ مصوب شورای پول و اعتبار است و در همین راستا یکی از پیشنهادات تبدیل اضافه برداشت‌های قبلی بانک‌ها به خط اعتباری است.

این مقام آگاه تصریح کرد: البته تبدیل اضافه برداشت‌ها به خط اعتباری فقط مشمول برداشت‌های قبلی می‌شود و در صورتی که بانک مجدد از بانک مرکزی برداشت کند، مصداق اضافه برداشت خواهد داشت.

وی در پاسخ به این سوال که نرخ جریمه ۳۴ درصد، بعد از تبدیل شدن به خط اعتباری، چقدر خواهد بود، گفت: این سیاست‌ها در حال بررسی است و هنوز نرخی برای خط اعتباری تعیین نشده است.

به گزارش فارس، یکی از ابزارهای بانک مرکزی برای جلوگیری از برداشت بانک‌ها از منابع بانک مرکزی، اعمال جریمه ۳۴ درصد است.

این جریمه با هدف غیر قابل توجیه کردن برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی تعیین می‌شود.

برداشت از منابع بانک مرکزی موجب افزایش پایه پولی می‌شود و باتوجه به اینکه این پول، پول پرقدرت بانک مرکزی است، با گردش در اقتصاد به چند برابر تبدیل می‌شود.

در واقع در صورتی که یک بانک ۱۰۰۰ میلیارد تومان از بانک مرکزی اضافه برداشت کند، در مدت یک سال این عدد ۶ تا ۷ هزار میلیارد تومان به حجم نقدنیگی اضافه می‌کند.

بنابراین بانک‌های مرکزی در تمام دنیا، ضوابط سفت و سختی را برای جلوگیری از اضافه برداشت بانک‌ها در نظر می‌گیرند.

البته بانک مرکزی روش‌های دیگری مانند قطع سیستم ساتنا (سامانه تسویه ناخالص آنی) برای عدم اضافه برداشت بانک‌ها استفاده می‌کند که بانک را در انجام عملیات بانکی دچار اختلال می‌کند.

پیش از این مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی به فارس گفته بود: اگر در اختیار بنده بود این جریمه ۳۴ درصد را ۵۰ درصد می‌کردم چون این پول، پول داغ بانک مرکزی است و اضافه برداشت باعث افزایش تورم می‌شود.

اخبار مرتبط
در شرایطی که کارمندان بانک انتظار داشتند همانند سایر ادارات شامل 2 روز تعطیلی در آخر هفته باشند٬ قرار گرفتند نام بانک ها در کنار ارگان های نظامی و انتظامی و بیمارستانها و ... که شامل لایحه فوق نمی شوند موجی از نامیدی را در میان این قشر که از پر کارترین کارمندان کشور هستند ایجاد کرد و باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد . چرا که ارگانهایی مثل بیمارستان ها ٬ مراکز نظامی ٬ انتظامی و ... شیفت کار هستند و به صورت 24 ساعته در تمام ایام و تعطیلات رسمی هم فعالیت دارند ٬ در صورتی که این موضوع در مورد بانک
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات