به گزارش بانک اول به نقل از ایبنا حسن معتمدی ، با بیان اینکه امروز نرخ های سود به عنوان بزرگترین چالش اقتصاد کلان شناخته میشود، گفت: علاوه بر این، نرخ های مورد انتظار سود و یا بازدهی در بازار سرمایه و یا نرخ های مورد انتظار در سایر بازارها، با توجه به سطح بالای نرخ های سود به نسبت تورم، چالش بزرگی را برای اقتصاد ایجاد کرده است.
این صاحب نظر پولی و بانکی اظهارداشت: برای خروج از این چالش باید به مسائل و مشکلات به وجود آورنده چسبندگی نرخ های سود توجه شود. مهمترین مسئله مربوط به بانک ها است و با توجه به بانک محور بودن اقتصاد، نظام بانکی نقش بسیار مهمی در تعیین نرخ سود دارد.
مدیرعامل سابق بانک اقتصاد نوین افزود: از سویی نیز با توجه به تنگنای نقدینگی، انجماد دارایی ها و دارایی های غیرمولد در ترازنامه بانک ها باعث رقابت بانک ها در نرخ سود و همچنین رقابت با سایر بازارهای غیررسمی به ویژه موسسات اعتباری غیرمجاز شده است.
وی تاکید کرد: راهکارهای برون رفت و خروج از این چالش در دو مقوله خلاصه می شود. حتما لازم است موضوع ثبات مالی و هماهنگی در بین بازارها سازماندهی شود و شکل بگیرد، چون تنها با فعالیت یک بخش و به ویژه بانک ها نمیتوان این مسائل را حل کرد.
این صاحب نظر پولی و بانکی خاطرنشان کرد: در عین حال، در شرایطی که بانکها با تنگناهای مالی مواجه هستند، راهکارهای برون رفت از این تنگناهای اعتباری برای بانک ها نیز اندیشیده شود.
مدیرعامل سابق بانک اقتصادنوین تصریح کرد: تا زمانی که بانک ها مشکل نقدینگی و تامین سپرده های مردم را دارند مجبورند همچنان نرخ های بالا را به بازار ارائه کنند و این شرایط به عنوان نرخ های پایه، به بازارهای بدهی و سرمایه نیز اشاعه پیدا می کند.
معتمدی افزود: به نظر من شروع کار باید از بازار بین بانکی باشد و بانک مرکزی به عنوان تنظیم کننده این بازار و نهادی که در کوتاه مدت کمبودها را جبران می کند باید حضور فعالی در این بازار داشته باشد. توجه به حاکمیت شرکتی و تشکیل جلسات مدیریت بانک ها در این زمینه می تواند راهگشا باشد.
وی خاطرنشان کرد: این شرایط می تواند کمک کند تا بانک ها تصمیمات مهمی را اتخاذ و آن را به مرور عملیاتی کنند. در عین حال، این تصمیمات می تواند در سایر بازارها نیز تاثیرگذار باشد.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید