چهارشنبه, 12 اردیبهشت 1403 2024,May

بورس به کما رفت! / سهامداران چشم انتظار اخبار برجامی

24 خرداد 1401
بورس به کما رفت! / سهامداران چشم انتظار اخبار برجامی

به گزارش بانک اول نبود نقدینگی کافی در بازار، کاملا مشهود است. این مسئله، بازار را در تنگنا قرار داده است. تابلو معاملات به‌خوبی نشان می‌هد که فشار فروش در بازار وجود ندارد، اما آن چیزی که حس می‌شود، نبود خریدار قوی است.

کاویان عبداللهی، کارشناس و فعال بازار سرمایه، با بررسی روند دلار، تحلیلی برای بازار ارائه نمود و گفت: در حال حاضر برجام و مذاکرات آن، بازار را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. سرانجام این مذاکرات، سناریوهای مختلفی را برای بازار سهام رقم خواهد زد. به ‌نظر می‌رسد در صورت توافق در برجام، بخشی از دارایی‌های ارزی ایران آزاد شده و دلار حداقل در قیمت فعلی خود باقی خواهد ماند.       

 

وی افزود: با توجه به ‌اینکه امکان نتیجه‌‌‌بخشی سریع مذاکرات چندان بالا نیست، بسیاری از کارشناسان بر این باورند این وضع منجر به افزایش انتظارات تورمی در بازار خواهد شد.

 

عبداللهی تصریح کرد: اگر مذاکرات با توافق همراه نشود، همزمان با افزایش قیمت دلار تا محدوده ۳۵هزار تومان، مشکلات عدیدهای کلیت بازار را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

این کارشناس بازاربورس اظهار داشت: سیاست‌ هایی از قبیل ارز ۴۲۰۰تومانی، قیمت‌گذاری دستوری و همچنین نوسانات نرخ ارز، اصلی‌ترین معضلات بازار هستند و تا زمانی که شرایط شفاف و مطمئنی برای سهامداران ایجاد نشود، اعتماد سرمایه‌گذاران و نقدینگی، به بازار باز نخواهد گشت.

وی خاطرنشان کرد: مشکل اصلی بازار سرمایه، سیاست‌های دولت بوده و شرایط کنونی آن تنها تحت تاثیر مذاکرات برجام نیست. بنابراین تا مشخص نشدن سرانجام برجام و رهایی بورس از بلاتکلیفی، به‌نظر می‌رسد وارد کردن نقدینگی جدید، اقدامی صحیح نیست./اقتصادانلاین

اخبار مرتبط
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران بیش از 11 هزار واحدی دیگر افت کرد تا مسر نزولی ( هر چند کوتاه ) اردیبهشت ماه را ساخته باشد . شاخص هم وزن نیز با افت بیش از 5290 واحدی بازار را به پایان برد.
بر این اساس در روز یکشنبه 16 اردیبهشت سنگ آهن، کنسانتره سنگ آهن، گندله و آهن اسفنجی، ورق اختصاصی و سایر محصولات عرضه شده طبق روال شنبه هر هفته در تالار صنعتی، محصولات غیر بهین یابی در تالار فرآورده های نفتی عرضه می‌شود.
در این روز به ترتیب نماد‌های فملی، فولاد، شپنا و شبندر بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بازار سرمایه داشتند و عامل افت بازار سرمایه شدند.
اهالی بازار سرمایه به دست به دست کردن تصویر دیده بان بازار اوراق بدهی دولتی در فضای مجازی همچنان از دولت گله دارند و بازار را در تسخیر اوراق دولتی می‌خوانند. این موضوع مدت‌ها است که بلای بازار سرمایه شده است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها