شنبه, 3 آذر 1403 2024,November

خطری که ۴۰۰ میلیون کارت بانکی را تهدید می‌کند

24 خرداد 1401
خطری که ۴۰۰ میلیون کارت بانکی را تهدید می‌کند

 به گزارش بانک اول به نقل از ایسنا امنیت شبکه بانکی به ویژه در حوزه بانکداری الکترونیک موضوعی است که اغلب مورد بحث میان دستگاه‌های ذیربط و یا کارشناسان قرار می‌گیرد. گاهی این انتقاد وجود دارد که با وجود پیشرفت‌های قابل توجهی که در حوزه بانکداری الکترونیک ایران رخ داده اما همچنان در پاره‌ای از مسائل امنیت به طور کامل وجود نداشته و ورود هکرها به شبکه اطلاعاتی بانکی می‌تواند یک تهدید باشد.

در سوی دیگر البته مقامات بانکی تاکید دارند که امنیت در حوزه بانکداری الکترونیک در سطح بالایی بوده و نتایج، این موضوع را تایید می‌کند. اغلب کارشناسان نیز بر این عقیده‌اند که گرچه در حال حاضر شبکه بانکداری الکترونیکی ایران در قیاس با سایر بانک‌های جهان در سطح مورد قبولی قرار دارد ولی نمی‌توان با صراحت گفت که ورود هکرها به طور کامل حذف شده است چرا که این موضوع می‌تواند برای حوزه الکترونیک در هر نقطه از جهان وجود داشته باشد و اجتناب‌ناپذیر نیست.

اما یکی از مسائلی که می‌تواند خود عاملی برای تهدید منافع مردم در بانک‌ها باشد به کارت‌های بانکی که در دست آنها قرار دارد، برمی‌گردد موضوعی که کارشناسان بر آن تاکید داشته و معتقدند اکنون زمان آن فرا رسیده تاصدور کارت‌های بانکی تغییر کند.

در حال حاضر آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد که تا ابتدای سال جاری حدود ۴۱۴ میلیون کارت بانکی در انواع مختلف صادر شده است، بر این اساس نزدیک به ۲۷۱ هزار کارت برداشت، یک میلیون و ۴۷۰ هزار کارت اعتباری، حدود ۱۴۰ میلیون کارت هدیه و خرید و همچنین یک میلیون و ۹۷۰ هزار کارت الکترونیک صادر شده و در دست مردم در حال گردش بوده است. وجود تعداد بالای کارت‌های بانکی بر این تاکید دارد که به مرور زمان با توسعه بانکداری الکترونیک استفاده از این کارت‌ها نیز جایگزین پول‌های نقد شده و ترجیح می‌دهند که از کارت های بانکی بجای نقل و انتقال فیزیکی پول استفاده کنند.

گرچه این کارت‌ها نیز با رعایت اصول ایمنی برای متقاضیان صادر می‌شود و به منظور دسترسی سریع و ایمن در تبادل و نقل و انتقال در اختیار مشتریان قرار می‌گیرد اما به هر صورت وجود امنیت کامل در مورد آنها اکنون جای بحث دارد.

کارت‌های بانکی که کاربردهای مختلفی از برداشت پول تا خرید و جابجایی و نقل و انتقال را برای مشتریان انجام داده و دارای مشخصه‌های امنیتی از جمله نام صاحب کارت و یا نوار مغناطیسی هستند که اطلاعات مهمی مانند اطلاعات هویتی دارنده کارت در آن درج می‌شود. این همان موضوعی است که اکنون مورد توجه قرار دارد. کارشناسان حوزه بانکداری الکترونیک معتقدند با اینکه سیستم بانکداری الکترونیک در ایران مطمئن است اما جزو معدود خلاءهای امنیتی آن را می‌توان وجود همین کارت‌های مغناطیسی اعلام کرد.

به اعتقاد این کارشناسان کارت‌های مغناطیسی فعلی قابلیت هک شدن داشته و به راحتی می‌توان آن را از طرقی مثل نصب دستگاه‌های کوچک به دستگاه‌های کارت‌خوان کپی و هک کرد موردی که بارها شاهد بوده‌ایم و گزارش‌های مختلفی از سوی مردم در رابطه با آن ا علام شده است.

البته کارشناسان تاکید دارند که بانک مرکزی و دستگاه‌های مربوطه باید کارت‌های تراشه‌دار را جایگزین کارت‌های مغناطیسی کرده و دستور تعویض کارت‌های فعلی صادر شود تا بانک‌ها در این رابطه اقدام کنند. چرا که وجود نوار مغناطیسی قابل کپی در کارتهای مغناطیسی فعلی به عنوان خطری برای سرمایه مردم در شبکه بانکی محسوب می شود. با این حال با وجود مسایلی که در رابطه با امنیت کارت‌های بانکی مطرح می‌شود تا کنون بانک مرکزی موضع صریحی نسبت به این انتقادات اعلام نکرده است.

اخبار مرتبط
در شرایطی که کارمندان بانک انتظار داشتند همانند سایر ادارات شامل 2 روز تعطیلی در آخر هفته باشند٬ قرار گرفتند نام بانک ها در کنار ارگان های نظامی و انتظامی و بیمارستانها و ... که شامل لایحه فوق نمی شوند موجی از نامیدی را در میان این قشر که از پر کارترین کارمندان کشور هستند ایجاد کرد و باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد . چرا که ارگانهایی مثل بیمارستان ها ٬ مراکز نظامی ٬ انتظامی و ... شیفت کار هستند و به صورت 24 ساعته در تمام ایام و تعطیلات رسمی هم فعالیت دارند ٬ در صورتی که این موضوع در مورد بانک
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دیدگاه کاربران
حمید ع
ارسال شده در : چهارشنبه 25 خرداد 1401

چیزی که بیشتر از این موضوع اهمیت داره،فرهنگ استفاده از این کارت هاست،متاسفانه فروشگاه ها و مغازه ها گاها جلو چندین نفر ناشناس، آدم رو مجبور به گفت رمز با صدای بلند میکنن،خودم یه بار سر این موضوع، دوتا کوچه بالاتر از سوپری خفت شدم و کارت های همراهم دزدیده شد،و مبلغ ۳۰۰۰۰۰۰ ملیون به یه حساب ناشناس واریز شد، دستم ام به هیچ جا بند نشد

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات