ﺳﻪشنبه, 13 آذر 1403 2024,December

تفاوت کوین و توکن چیست؟

24 خرداد 1401
تفاوت کوین و توکن چیست؟

به گزارش بانک اول برای پاسخ به این سوال طبق راهنمای سرمایه گذاری در بازار ارز دیجیتال منتشر شده منابع معتبر آموزشی، بهتر است ابتدا چند مفهوم ابتدایی را مطالعه کنیم با با تعریف کوین و توکن به صورت کامل آشنا شویم.

تفاوت کوین و توکن چیست؟

به بیان ساده زمانی می توانیم یک ارز دیجیتال را کوین معرفی کنیم که بلاکچین اختصاصی خود را توسعه داده باشد. به عنوان مثال ارز دیجیتال بیت کوین، اتریوم، کاردانو، پولکادات، سولانا و... پلتفرم هایی هستند که با توسعه بلاکچین اختصاصی خود با اهداف متفاوت می توانیم آن ها را کوین یا سکه معرفی کنیم.

با توجه به آموزش های پایه منتشر شده در منابعی نظیر Nerd Wallet، Adaas Capital وA161 زمانی که یک پروژه مانند ارز دیجیتال شیبا از بستر اتریوم برای توسعه اکوسیستم و قرارداد هوشمند خود استفاده می کند آن را توکن معرفی می کنیم. بدین ترتیب توکن ها بلاکچین اختصاصی خود را ندارند و می توانند در بلاکچین های مختلف توسعه و انتقال پیدا کنند.

توکن یا کوین؟ کدام قابل اعتماد تر است؟

بهتر است قبل از هر تصمیم سرمایه گذاری در بازار ارز دیجیتال از موضوع ریسک بسیار زیاد در این بازار مطلع باشید. توجه فرمایید که ممکن است زمانی که اخبار را دنبال می کنید با اعداد 100% و یا حتی 300% افزایش قیمت در کمتر از 24 ساعت مواجه شوید، اما فراموش نکنید که مفهوم ریسک یک چاقوی دو لبه است و ممکن است به همان سرعتی که قیمت یک ارز رشد می کند، قیمت آن سقوط کند!

به صورت کلی تفاوت بسیار زیادی میان کوین ها و توکن ها وجود ندارد که بتوان به وسیله آن یک مرز برای اعتماد میان آن ها فرض کرد. به عنوان مثال توکن های بسیار معروفی را می توان نام برد که در رقابت با بسیاری از کوین ها برتری و محبوبیت بیشتری را کسب کرده اند و بر عکس میم کوین هایی که تنها یک قرارداد هوشمند ساده بر بستر یک بلاکچین ارزان هستند و سرمایه گذاری در آن ها هیچ تفاوتی با کلاه برداری و شرط بندی ندارد.

چطور بهترین کوین یا توکن را برای سرمایه گذاری انتخاب کنیم؟

طبق آموزش منتشر شده در سایت Adaas Capital نکته بسیار مهمی که هنگام سرمایه گذاری در یک توکن و یا کوین باید به آن توجه داشته باشید ارزش واقعی یک ارز دیجیتال است. برای تشخیص ارز ذاتی یک پروژه باید توسط شاخص های متفاوت تحلیلی مورد بررسی قرار بگیرد. به عنوان مثال اگر قصد سرمایه گذاری بر روی یک کوین متعلق به یک بلاکچین که بستری برای اجرای قرارداد های هوشمند است دارید در ابتدا باید به بررسی رقبای آن بپردازید و از خود سوال کنید که آیا این بلاکچین ویژگی که باعث برتری آن شود را در مقابل رقبا خود ارائه می دهد؟

و یا هنگام بررسی یک توکن توجه داشته باشید که نحوه عرضه و یا تیم توسعه دهنده آن توکن چه کسانی هستند و با چه هدفی آن توکن را به بازار ارزهای دیجیتال عرضه کرده اند؟ آیا یک توکن حاکمیتی متعلق به یک پلتفرم وام دهی در امور مالی غیر متمرکز است و یا تنها یک قرارداد هوشمند ساده با هدف کلاه برداری از سرمایه گذاران حریص و تازه کار است؟

برای انتخاب بهترین توکن و یا کوین برای سرمایه گذاری باید آن ارز دیجیتال را از نگاه تحلیل فاندامنتال، تحلیل تکنیکال قیمت، تحلیل بستر مادر و حتی داده های درون شبکه و یا داده های مربوط به اقتصاد کلان را مورد بررسی قرار دهید و در صورتی که تمام تحلیل ها بیانگر شرایط مناسب برای خرید است، می توان آن ارز دیجیتال را به عنوان یک موقعیت سرمایه گذاری در نظر گرفت بدون توجه به توکن یا کوین بودن آن.

معرفی قابل اعتماد ترین کوین ها و توکن ها

از نگاه کارشناسان تحلیلی سایت Nerd wallet، در حال حاضر تمامی کوین ها و توکن هایی که در رتبه 1 تا 100 از نگاه حجم بازار هستند را می توان به عنوان یک ارز دیجیتال قابل اعتماد در معرفی کرد. البته در میان آن ها می توان ارز های دیجیتال کم ارزشی همانند شیبا را مشاهده کرد که به دلیل حمایت سرمایه گذاران توانسته است به قیمت و حجم بازار بالایی دست پیدا کند.

 به عنوان مثال ارز دیجیتال بیت کوین، اتریوم و سولانا به دلیل عملکرد فوق العاده بلاکچین آنها به عنوان برترین کوین های حال حاضر بازار ارز دیجیتال می توان معرفی کرد و توکن هایی مانند چین لینک، یونی سواپ و مانا نیز عملکرد فوق العادی را به عنوان توکن به نمایش گذاشته اند اما شاخص قابل اعتماد بودن به تنهایی نمی تواند یک دلیل برای سرمایه گذاری در آن ارز دیجیتال باشد.

منبع: Adaascapital.com

اخبار مرتبط
مارک یوسکو مدیر ارشد سرمایه‌گذاری مورگان کریک کپیتال پنج آلت کوین برتر از دیدگاه خود را برای سال ۲۰۲۵ اعلام کرد.
مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتال در حال حاضر ۳.۳۷ تریلیون دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل ۱.۱۹ درصد کمتر شده است. در حال حاضر ۵۵.۸۰ درصد کل بازار ارزهای دیجیتال در اختیار بیت‌کوین است که ۰.۳۴ درصد کاهش روزانه را ثبت کرده است.
در کیف‌پول‌های لایتنینگ اما ماجرا کاملا متفاوت است. چون تراکنش‌ها خارج از زنجیره اصلی و در شبکه لایتنینگ انجام می‌شوند کارمزدها بسیار ناچیز و در حد چند ساتوشی (کوچک‌ترین واحد بیت‌کوین) است. این مزیت کیف‌پول لایتنینگ را برای تراکنش‌های کوچک و روزمره بسیار به‌صرفه‌تر می‌کند.
بیت‌کوین به سمت ۱۰۰ هزار دلاری شدن حرکت می‌کند و برخی از کشورها در حال بررسی ذخیره استراتژیک و ملی از ارزهای دیجیتال پیشرو هستند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها