جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

شوک جدید برای افزایش سنوات بازنشستگان

24 خرداد 1401
شوک جدید برای افزایش سنوات بازنشستگان

به گزارش بانک اول احسان ارکانی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات در مجلس با اشاره به تصمیم دولت برای سن بازنشستگی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور گفت: براساس بررسی‌ها درج پیشنهادات برای افزایش سن بازنشستگی خلاف قانون است.

او  در مورد افزایش سن بازنشستگان دارای مدرک کارشناسی از ۳۰ سال به ۳۲ سال اظهار کرد: عدد ۳۲ سال برای سن بازنشستگی افراد دارای مدرک کارشناسی موضوعی نبوده که در لایحه بودجه سنواتی تعریف شود، بلکه براساس متن مندرج در قانون مدیریت خدمات کشور سن ۳۰ برای بازنشستگی مشخص شده است.

ارکانی تاکید کرد: در این راستا دولت باید برای افزایش سن بازنشستگی اصلاحیه‌ای را در مورد قانون مدیریت خدمات کشوری به مجلس ارسال کند. اما دولت نمی‌تواند یک قانون دائمی را در لایحه بودجه سنواتی تغییر دهد.

افزایش سنوات بازنشستگان قانونی است؟

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات در مجلس بیان کرد: افرادی که دارای مدرک کارشناسی ارشد و بالاتر هستند نیز اختیار دارند تا ۳۵ سال سابقه خدمت به کار خود ادامه داده و بازنشسته نشوند. کسانی هم که دارای مدرک کارشناسی هستند، در پایان ۳۰ سال بازنشسته می‌شوند، اما اگر سازمان مربوطه خواستار ادامه فعالیت آنها باشد، می‌توانند به کار خود تا ۳۵ سال خدمت و یا سن ۶۵ سال ادامه کار دهند.

وی اظهار کرد: افزایش سنوات دو سال برای بازنشستگی کاملا خلاف قانون مدیریت خدمات کشوری است و دولت برای انجام این کار باید اصلاحیه‌ای را برای قانون دائمی به مجلس شورای اسلامی ارسال کند.

ارکانی در ادامه ضمن انتقاد از پیشنهاد کاهش حقوق بازنشستگان در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ گفت: مبنای محاسبه حقوق پرداختی بازنشستگان تاکنون میانگین سال بیست و نهم و سی ‌ام خدمت بازنشستگان بود اما در بودجه سال آینده سال بیست و هشتم نیز به آن اضافه شده است که براین اساس حقوق بازنشستگان کاهش پیدا خواهد کرد.

 

اخبار مرتبط
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه یارانه کسی حذف نشده است گفت: مشکل بیمه تکمیلی بازنشستگان هم با پیگیری سازمان تأمین اجتماعی حل شده است.
"به اطلاع بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تأمین اجتماعی می رساند، متاسفانه علیرغم پیگیری های چند ماهه گذشته عمدتاً به دلیل افزایش چشمگیر نرخ بیمه تکمیلی اعلامی از طرف شرکت‌های مختلف بیمه‌ای قادر به انعقاد قرارداد جدید بیمه تکمیلی با هیچ یک از شرکت‌های بیمه‌ای تاکنون نشده‌ایم.
کارشناسان و فعالان حوزه بازنشستگی بر این باورند که سازمان تأمین اجتماعی باید هر چه سریع‌تر نسبت به تعیین تکلیف قرارداد بیمه تکمیلی اقدام کند. همچنین، شفاف‌سازی در خدمات تحت پوشش، کاهش هزینه‌ها و ارائه یارانه‌های حمایتی از جمله اقداماتی است که می‌تواند این بحران را کاهش دهد.
بیش از یک میلیون و ۷۳۰هزار بازنشسته و وظیفه‌بگیر تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری هستند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها