ﺳﻪشنبه, 1 خرداد 1403 2024,May

احتمال واریز ۱۵۰ هزار تومان به حساب هر ایرانی؟

24 خرداد 1401
احتمال واریز ۱۵۰ هزار تومان به حساب هر ایرانی؟

به گزارش بانک اول کاوه زرگران در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، اظهار کرد: در صورتی که دولت ارز ترجیحی پنج قلم کالای اساسی را حذف کند، باید برای هر ایرانی ماهانه یارانه‌ای ۱۵۰ هزار تومانی برای جبران واریز کند.

 

وی با اشاره به برگزاری جلساتی در وزارت کشاورزی با فعالان بخش خصوصی، توضیح داد: بر اساس صحبت‌های مطرح شده در این جلسات، دولت اعلام کرده که از اول دی ماه ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی حذف خواهد شد و به بخش خصوصی در این زمینه آماده باش داده شده است.

 

به گفته رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران، ‌ در صورت اجرای برنامه دولت، نهاده‌های دامی، روغن و دانه‌های روغنی با ارز نیمایی توزیع خواهند شد.

 
 

زرگران با بیان اینکه کار دولت در حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اقدامی بزرگ و مهم است، توضیح داد: فعالان بخش خصوصی از همان زمان که این ارز رسما تخصیص یافت، مخالفت خود را با چند نرخی شدن ارز و لزوم اصلاح این فرایند اعلام کرده بودند. حتی ما معتقدیم با توجه به کمتر بودن فاصله ارز نیمایی و ارز ترجیحی، بهتر بود که دولت قبل این اقدام را انجام می‌داد اما به هر حال کار دولت قطعا بزرگ و مهم است و بخش خصوصی تلاش می‌کند در اجرای آن، در کنار دولت باشد.

او ادامه داد: بر اساس آمارهای رسمی در 7 ماهه سال جاری بیش از ۱۱ میلیارد دلار ارز ترجیحی از سوی دولت تخصیص یافته که میزان یارانه پرداختی آن را به ۲۴۴ هزار میلیارد تومان می‌رساند. یعنی برای هر ایرانی حدود ۴۰۰ هزار تومان در این حوزه‌ها هزینه شده است. ما معتقدیم که ارز گندم نیز باید حذف شود زیرا باز هم امکان نشت آن به بازار آزاد و ایجاد رانت و فساد وجود خواهد داشت و اگر بناست که این یارانه همچنان پرداخت شود، لااقل باید به آرد تعلق بگیرد نه گندم.

 
 

رییس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران با بیان اینکه جلب رضایت مردم در اجرای این طرح اهمیت فراوانی دارد، گفت: نظر ما این است که اگر بنا باشد همچنان گندم و دارو، حمایت مستقیم دولتی بگیرند، برای حذف سایر کالاها، باید مبلغ یارانه به ۱۵۰ هزار تومان برای هر نفر افزایش یابد تا هم فشار جدیدی به مردم وارد نشده و رضایت آنها جلب شود و هم فضای رانت و فساد مسدود شود. اگر دولت به این نگرانی‌ها توجه نکند و مردم ناراضی شوند، طرح از رسیدن به اهداف خود جا خواهد ماند./ایسنا

اخبار مرتبط
با آغاز دولت سیزدهم به ریاست شهید جمهور سید ابراهیم رئیسی، مبلغ یارانه‌های نقدی ثابت بود تا اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ که مبلغ یارانه نقدی و معیشتی به ۳۰۰ هزار تومان برای دهک‌های چهارم تا نهم و مبلغ ۴۰۰ هزار تومان برای دهک‌های اول تا سوم رسید و در واقع این مبلغ با افزایش یارانه در سال ۱۴۰۱، حدود هشت برابر افزایش یافت.
بر اساس تغییراتی که در بهمن ماه سال گذشته در زمان واریز یارانه‌های خانوارهای مشمول حمایت دولت، اعمال شد، یارانه نقدی و معیشتی از بیستم هر ماه به آخر ماه موکول شده است.
خاندوزی گفت: گزارش‌ها به معاون اول ارائه خواهد شد و در صورت نیاز به تدابیر فوریتی، این اتفاق رخ خواهد داد. روز گذشته نیز صولت مرتضوی در آیین افتتاحیه «رصدخانه ملی رفاه ایرانیان» با بیان اینکه امروز شاهد تحقق یکی از برنامه‌های محوری دولت و وزارتخانه هستیم گفت: این برنامه‌ای است که از دهه گذشته شروع شده و سیر تکاملی خود را سپری می‌کند.
دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۲ ردیف اعتباری جداگانه برای قانون حمایت از حقوق معلولان در نظر نگرفت و اعتباراتِ مربوط به این قانون را در اعتبارات کل سازمان بهزیستی دید، که این اقدام مشکلِ کمبودِ بودجه‌ی اجرای قانون را بیش از پیش افزایش داد. در طول این سالها، افراد دارای معلولیت به‌عدم اجرایِ موادِ قانون حمایت از معلولان معترض بوده‌اند. آن‌ها بارها بابتِ‌عدم اجرای ماده ۲۷، ناچیز بودنِ مستمری‌ها، مبلغِ بسیار کم حق پرستاری، بی‌توجهی به مواد مربوط به اشتغال معلولان و غیره اعتراض کرده‌اند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها