پنجشنبه, 13 اردیبهشت 1403 2024,May

چک مسافرتی چیست؟

24 خرداد 1401
چک مسافرتی چیست؟

به گزارش بانک اول همانطور که گفتیم چک مسافرتی را خود بانک ها صادر می کنند و خود آن ها هم در شعب مختلف اقدام به پرداخت آن می کنند. که معمولا مردم در مسافرت از آن استفاده می کنند برای آن که حجم پول زیادی را حمل نکنند و برای خطر نکردن سرقت و یا گم شدن پول مردم از آن استفاده می کنند البته امروزه با جایگزین ها فراوانی که وجود دارد اقبال به جک مسافرتی کمتر است.

در چک های مسافرتی بر خلاف چک های عادی، متوقف کردن آن بسیار بعید و نادر است مگر آن که خود بانک نسبت به آن ادعای جعل کند این امر در باره جک های تضمین شده نیز جاری است. البته حتی در صورت ادعای جعل حق دارنده برای مراجعه به مراجع قضایی موجود است.

چک مسافرتی وجه شباهتی با چک تضمین شده دارد و این است که هر دو چک توسط بانک صادر شده اند و در هر دو چک، بانک متعهد به پرداخت وجه آن است و کسانی که دارنده این نوع چک ها هستند اطمینان خاطر بیشتری نسبت به باقی موارد دارند.

فلسفه چک مسافرتی اجتناب از حمل و نقل پول است اگرچه امروز دیگر مبالغ به صورت فیزیکی وجود ندارد؛ اما قانون صدور چک مصوب دهه ۷۰ است. و این مورد در آن پیش بینی شده است.

برای صدور چک مسافرتی از طرفی می توان از طریق حساب بانکی که در بانک وجود دارد درخواست کرد و از طرفی دیگر می توان با پرداخت مبلغ مورد نظر به بانک چک مسافرتی دریافت کرد.

نتیجه گیری

چک مسافرتی همچنان که از نام آن پیداست چکی است که معمولا در زمان مسافرت با درخواست فرد صادر می شود که از حمل و نقل اسکناس اجتناب شود. تا از خطر سرقت و گم شدن دور باشد.

اگر چه در حال حاضر کارت های بانکی بیشتر مورد استفاده هستند اما چک مسافرتی هم از انواع چک هایی ست که در قانون چک از آن نام به میان آمده است.

اخبار مرتبط
در جلسه ۹ اردیبهشت که با حضور مدیران سازمان ثبت احوال، بانک مرکزی، کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک و اعضای کمیسیون برگزار شد، ابتدا مدیران سامانه املاک و اسکان گزارشی از آخرین وضعیت سامانه را ارائه کردند. مطابق این گزارش تابحال ٥٧٠ هزار واحد خانه خالی در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر شناسایی شد که اخطارهای لازم به صاحبان آنها مبنی بر پرداخت مالیات ارسال شده است.
پژمان فر همچنین گفت: در بخش دوم جلسه مقرر شد اقدامات لازم برای الزام افراد به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان برای صدور دسته چک از سوی بانک مرکزی صورت پذیرد. سازمان ثبت احوال نیز مکلف شد اقدامات اولیه برای ارائه خدمات چهارگانه خود یعنی تولد ،ازدواج، طلاق و وفات از طریق تعیین محل اقامت توسط سامانه املاک انجام دهد.
چک عادی به چکی گفته می‌شود که اشخاص، عهده بانک‌ها به حساب جاری خود صادر کرده و دارنده آن تضمینی جز اعتبار صادرکننده آن ندارد. گیرنده وجه چک ممکـن است خود صادرکننده یا حامل چک بوده و یا این که چک در وجه شـخص معـین و یا بـه حواله کرد آن شخص صادر شده باشد، این چک‌ها به دو دسته چک‌های وصولی و برگشتی تقسیم می‌شود.
دارنده چک می‌تواند بدون پرداخت هزینه‌های سنگین دادرسی، در کمتر از ۲۰ روز، اجراییه چک را دریافت و به موجب آن چک برگشتی را نقد کند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها