به گزارش بانک اول همانطور که گفتیم چک مسافرتی را خود بانک ها صادر می کنند و خود آن ها هم در شعب مختلف اقدام به پرداخت آن می کنند. که معمولا مردم در مسافرت از آن استفاده می کنند برای آن که حجم پول زیادی را حمل نکنند و برای خطر نکردن سرقت و یا گم شدن پول مردم از آن استفاده می کنند البته امروزه با جایگزین ها فراوانی که وجود دارد اقبال به جک مسافرتی کمتر است.
در چک های مسافرتی بر خلاف چک های عادی، متوقف کردن آن بسیار بعید و نادر است مگر آن که خود بانک نسبت به آن ادعای جعل کند این امر در باره جک های تضمین شده نیز جاری است. البته حتی در صورت ادعای جعل حق دارنده برای مراجعه به مراجع قضایی موجود است.
چک مسافرتی وجه شباهتی با چک تضمین شده دارد و این است که هر دو چک توسط بانک صادر شده اند و در هر دو چک، بانک متعهد به پرداخت وجه آن است و کسانی که دارنده این نوع چک ها هستند اطمینان خاطر بیشتری نسبت به باقی موارد دارند.
فلسفه چک مسافرتی اجتناب از حمل و نقل پول است اگرچه امروز دیگر مبالغ به صورت فیزیکی وجود ندارد؛ اما قانون صدور چک مصوب دهه ۷۰ است. و این مورد در آن پیش بینی شده است.
برای صدور چک مسافرتی از طرفی می توان از طریق حساب بانکی که در بانک وجود دارد درخواست کرد و از طرفی دیگر می توان با پرداخت مبلغ مورد نظر به بانک چک مسافرتی دریافت کرد.
نتیجه گیری
چک مسافرتی همچنان که از نام آن پیداست چکی است که معمولا در زمان مسافرت با درخواست فرد صادر می شود که از حمل و نقل اسکناس اجتناب شود. تا از خطر سرقت و گم شدن دور باشد.
اگر چه در حال حاضر کارت های بانکی بیشتر مورد استفاده هستند اما چک مسافرتی هم از انواع چک هایی ست که در قانون چک از آن نام به میان آمده است.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید