شنبه, 15 اردیبهشت 1403 2024,May

نصف قیمت مسکن حمایتی را بانک ها می پردازند

24 خرداد 1401
نصف قیمت مسکن حمایتی را بانک ها می پردازند

به گزارش بانک اول عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: در دولت یازدهم و دوازدهم، دولت سیاست و برنامه‌ای برای مسکن سازی نداشت و عملا این بخش که مولد اقتصاد و بازوی قوی برای رونق اقتصادی محسوب می‌شود از کار افتاد. با غیر فعال شدت مسکن سازی اشتغال و البته تولید نیز با چالش مواجه شد. بسیاری از مشاغل مستقیم و غیرمستقیم مرتب با مسکن از رونق افتاد و تولید نهاده های ساختمانی با رکود همراه شد.

 

 

رحمانی ادامه داد: در اواخر دولت دوازدهم طرح ملی مسکن توسط دولت کلید خورد که متاسفانه به دلیل کارشناسی نبودن مورد اقبال مردم قرار نگرفت و عملا طی هشت سال گذشته هیچ اتفاق قابل توجهی در حوزه مسکن نیفتاد.

وی افزود: دولت سیزدهم برای رونق اقتصاد و خروج از بن بست رکود که در همه ابعاد اقتصاد کشور رسوخ کرده با کمک مجلس طرح ساخت یک میلیون مسکن در سال را کلید زد و قرار است با اجرای این طرح که به گفته نمایندگان مجلس همه ابعاد آن بررسی و مورد مداقه قرار گرفته، شاهد شکوفایی و خروج از رکود باشیم. چرا که مسکن مولد اقتصاد است.

نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات مجلس انقلابی یازدهم تصویب قانون جهش تولید مسکن بود. همه می‌دانیم که وقتی مسکن رونق بگیرد همه بخش‌های اقتصاد رونق می‌گیرد. اجاره نشینی یک دغدغه برای مردم است. اینکه هر سال از محلی به محلی دیگر مردم مهاجرت کنند، بسیار دشوار است که باید هزینه اجاره نشینی را نیز به این مساله اضافه کرد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در ادامه بیان کرد: متاسفانه در دولت های یازدهم و دوازدهم مساله ساخت مسکن با رکود بی سابقه‌ای مواجه شد و دولت به این مهم توجهی نداشت از این جهت قیمت مسکن به یک باره به دلیل نبود عرضه و افزایش تقاضا با تورم همراه شد.این در حالی بود که در دولت های نهم و دهم با ساخت مسکن مهر و پرداخت وام های خرید و ساخت خانه رونق و جهش قابل توجهی را شاهد بودیم.

رحمانی در خصوص لزوم پرداخت تسهیلات برای ساخت و خرید مسکن نیز گفت: همه می‌دانیم که مساله اصلی برای ساخت خانه زمین است. دولت در جاهای مختلف کشور با شرایط مختلف صاحب زمین است، از منابع طبیعی گرفته تا مواردی که با مردم برای ساخت توافق کرده است در این شرایط مجلس نیز با تصویب ارائه تسهیلات برای ساخت دولت را در این امر یاری کرده است.

وی در پایان تاکید کرد: مساله بعدی در خصوص ساخت مسکن منابع مالی است، با تصویب مجلس ۵۰درصد از هزینه ساخت خانه توسط بانک ها در قالب تسهیلات پرداخت می شود و مابقی نیز ۲۵ درصد توسط مردم فراهم می شود و الباقی را نیز شرکت‌های انبوه ساز سرمایه‌گذاری می‌کنند حتی بحث ورود شرکت‌های خارجی برای ورود تکتولوژی و سرمایه به این بخش نیز مطرح است که قطعا حرکت مبارکی است.

اخبار مرتبط
بررسی‌ها نشان می‌دهد طی دو سال اخیر، معادل نصف خانوار‌هایی که صاحبخانه نیستند، متقاضی فعال مسکن دولتی شده اند. یعنی تنها ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار خانوار از ۵‌میلیون خانوار متقاضی واجد شرایط اولیه، نسبت به تکمیل فرآیند ثبت نام و وارد شدن به مسیر پرداخت آورده نقدی، اقدام کرده اند و در فهرست «ثبت نام قطعی» تحت عنوان «متقاضی فعال» قرار گرفته اند.
متولیان نهضت ملی مسکن تأکید دارند که براساس متن قراردادهای واگذاری زمین، فروش امتیاز تا قبل از فروش اقساطی ساختمان به متقاضی، غیرقانونی است و حتی احتمال سلب امتیاز نیز وجود دارد.
مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پرند، گفت: از این تعداد 1700 واحد نهضت ملی مسکن، 700 واحد مسکن مهر و مابقی پروژه‌ای مشارکتی است.
در شرایطی که بازار ملک به ثبات نسبی رسیده دولت دو میلیون و ۵۱۸ هزار واحد نهضت ملی مسکن را به مرحله ساخت رسانده که اگر تعداد قابل توجهی از واحد‌های این پروژه در سال جاری به سرانجام برسد می‌توان به کنترل و ثبات بازار مسکن در میان مدت امیدوارا بود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها