پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

علائم هشدار دهنده فشارخون/ چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

24 خرداد 1401
علائم هشدار دهنده فشارخون/ چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

به گزارش بانک اول  سید عابد توفیقیان کارشناس بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت : مراقبت های غیر دارویی شامل اصلاح شیوه زندگی مثل افزایش فعالیت بدنی، ترک سیگار، کاهش وزن، کاهش مصرف چربی(مصرف روغن مایع بجای روغن جامد)، کاهش مصرف نمک و غذای شور و مصرف میوه و سبزی مهمترین روش درمان غیر دارویی فشار خون است.

توفیقیان تصریح کرد: برای مبتلایان به عارضه فشار خون بالا، روش های اصلی کاهش و کنترل پرفشاری خون پیروی از یک رژیم غذایی مناسب است.

او  ادامه داد: فشار خون بالا دو نوع است نوع اول که ۹۵ درصد بیماران فشارخون را شامل می شود علت مشخصی ندارد و عوامل خطر سازی مانند سن بالا، جنسیت مردانه، مصرف زیاد نمک، چاقی، دیابت و سابقه خانوادگی در ایجاد آن دخیل هستند

کارشناس بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج عنوان کرد: نوع دوم فشارخون که ۵ درصد بیماران و فشارخون را شامل می‌شود علت آن اختلال در کار یکی از عوامل تنظیم کننده فشار خون مثل تغییر در ترشح هورمون ها یا عملکرد کلیه ها و و غدد فوق کلیوی است.

توفیقیان اظهار کرد: افرادی که فشارخون طبیعی دارند(۱۲۰.۸۰ میلی متر جیوه) حداکثر هر دو سال یک بار فشار خون خود را اندازه گیری کنند، افرادی که فشار خون بالاتر از حد طبیعی یا پیش فشار خون دارند،(۱۳۹.۸_ ۱۲۰ و ۸۹_۸۰) حداقل ۴ تا ۶ هفته چندین بار در شرایط مختلف فشار خون خود را اندازه بگیرند در صورتی که متوسط فشار خون آنها از ۱۴۰.۹۰ بیشتر بود به پزشک مراجعه کنند و افرادی که فشار خون ۱۴۰.۹۰ یا بیشتر دارند باید تحت نظر پزشک قرار گیرند.

وی ادامه داد: فشار خون بالا یکی از عوامل خطر ساز بیماریهای عروق کرونر است و به قلب و مغز و کلیه آسیب جدی وارد می‌کند علاوه بر سکته قلبی، سکته مغزی، نارسایی کلیه و اختلال دید به علت خونریزی شبکیه چشم را نیز به همراه دارد.

کارشناس بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با بیان اینکه بیماری فشار خون معمولا بدون علامت است و به عنوان قاتل بی صدا معروف است، تاکید کرد: به علت عوارض جدی بیماری فشار خون تنها راه پی بردن به این بیماری، اندازه گیری منظم فشار خون در هر فرد است.

توفیقیان در رابطه با  علائم هشدار دهنده فشار خون بالا تصریح کرد: تنها پزشک می تواند تایید کند که یک فرد به بیماری فشار خون بالا مبتلا است که سرگیجه، ضعف و بی حالی از علائم فشار خون پایین است، فشار خون بدون علامت است و معمولاً زمانی علامت‌دار می‌شود که اندام های حیاتی بدن مثل مغز، چشم، کلیه و قلب را تحت تاثیر گذاشته باشد، گاهی ممکن است فرد علائمی مثل سردرد در ناحیه پس سر، سرگیجه، تاری دید، خستگی زودرس، تپش قلب، تنگی نفس شبانه و دردهای قفسه سینه داشته باشد.

وی بیان کرد: به طور کلی درمان بیماران مبتلا به فشارخون بالا معمولاً به صورت ترکیبی از درمان غیر دارویی و درمان دارویی است.

اخبار مرتبط
اختلال اضطراب فراگیر، نوعی اضطراب به‌شدت آزاردهنده است که افراد بسیاری از جمله افراد کمال‌طلب را به خود گرفتار کرده است. افرادی که به این اختلال مبتلا هستند، معمولا در زندگی و کار خود بسیار موفق‌اند و دوستان خوبی هم دارند، اما بااین‌حال، دایما از خود انتقاد می‌کنند و هیچ بازخورد مثبت یا پاداشی نمی‌تواند از حس ناامنی، ترس و اضطراب آنها بکاهد.
سنگ کلیه می‌تواند یک وضعیت دردناک باشد و انتخاب‌های غذایی خاص می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به آنها یا به مدیریت سنگ‌های موجود کمک کند.
مصرف آب بهترین روش برای مصرف قرص‌ها و دارو‌ها است. آب تنها مایعی است که هیچ تداخلی با دارو‌ها ندارد و سایر مایعات مانند شیر یا اسید‌های غذایی ممکن است تاثیر مخربی بر روی دارو‌ها داشته باشند و مشکلات گوارشی ایجاد کنند؛ بنابراین توصیه می‌شود همه قرص‌ها و دارو‌ها با آب مصرف شوند، بهترین حالت این است که آب ملایم همراه با قرص‌ها و دارو‌ها مصرف شود. آب نه تنها به جذب بهتر دارو‌ها کمک می‌کند بلکه برای سلامتی عمومی بدن نیز مفید است.
مینیمالیسم ذهنی، کلید رسیدن به آرامش درونی است. با تمرین این تکنیک‌ها و ایجاد تغییرات کوچک در سبک زندگی خود، می‌توانید به آرامش بیشتری دست پیدا کنید. به یاد داشته باشید، این یک سفر است و مهمترین چیز، شروع کردن است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها