یکشنبه, 23 اردیبهشت 1403 2024,May

قانون چک کماکان مشکل ساز است

24 خرداد 1401
قانون چک کماکان مشکل ساز است

به گزارش بانک اول دردسرها و گرفتاری‌های استفاده پرشمار از چک‌های بانکی همچنین سپردن نقش‌هایی فراتر از مسئولیت و ظرفیت پیش‌بینی‌شده برای چک،بانک مرکزی و قانون‌گذاران را بر آن داشت تا استفاده از ابزار کارآمد چک ‌بانکی را با قانونی جدید ساماندهی کنند.این قانون جدید، ضوابط مختلف و تازه‌ای را به همراه آورد که به چک‌ها اعتبار می‌بخشد، مقدار چک‌های برگشتی را کم می‌کند و شفافیت در مبادلات بانکی در جهت مقابله با پولشویی را نیز میسر می‌سازد.

 

ثبت اطلاعات در سامانه یکپارچه بانک مرکزی، استعلام آنی اعتبار صادرکننده چک در زمان صدور و حذف ظهر نویسی چک از مزایای اجرای این قانون است که میتوان به آن اشاره کرد اما اکنون با گذشت بیش از هشت ماه از اجرای این قانون همچنان شاهد برخی مشکلات و اختلال در روند مبادلات روزمره مردم هستیم.

حذف امکان وثیقه گذاری در قانون جدید چک،کارکرد چک برای ضمانت که بدون تاریخ صادر می‌شود را مخدوش کرده است علاوه برآن امکان برگشت زدن چک های ثبت نشده برای بانک وجود ندارد. یکی دیگرازچالش‌های قانون جدید چک،بی توجهی به چک‌های تضمینی در سامانه صیاد است که این مساله هزینه های اضافی را برای کسبه و تجار درپی دارد.

یداله مالمیر نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی در این رابطه توضیح میدهد: با توجه به خودنمایی مشکلات کنونی حاکم بر اقتصاد کشور، ضروری است، حتما نظرات مردم برای رفع چالش های این قانون مد نظر قرار گیرد و اجرای آن به زمانی موکول شود که به پویایی اقتصاد کشور دست یافته باشیم.

درست است که این طرح آثار مثبتی برنظام بانکی و پولی کشور داشته است و توانسته تا حدودی عدم اطمینان به وجود آمده از بابت چک‌های بلامحل در فضای کسب و‌کار و تبعات آن برای دستگاه قضایی را کاهش دهد اما در خصوص قانون جدید چک هنوز برخی قوانین نیازمند اصلاحات اساسی است و نقاط تاریکی در اجرای آن وجود دارد که نشان دهنده ضعف زیرساخت‌‌هاست./اقتصادانلاین

اخبار مرتبط
در خصوص چک برگشتی و چکی که به هر دلیل با عدم پرداخت مواجعه شده به چند روش میتواند اقدام و شکایت نمود. راه اول تقدیم دادخواست حقوقی مطالبه وجه چک به دادگاه حقوقی. راه دوم مراجعه به اداره اجرای ثبت و درخواست صدور اجرائیه و راه سوم مراجعه به دادسرا و تقدیم شکوائیه و درخواست مجازات درخواست کننده چک.
محرمیان با بیان اینکه زیر ساخت‌های فنی برای ارایه این خدمت به مشتریان در کل شبکه بانکی فراهم شده است افزود: وقتی اولین بانک این خدمت را ارائه میدهد، سایر بانک‌ها هم برای نقد کردن غیر حضوری چک دیجیتال اقدام می کنند. نقد شدن غیر حضوری چک الکترونیک در جهت مراجعه نکردن مشتریان به بانک‌ها انجام می شود.
آمنه نادعلی‌زاده،گفت: از ابتدای رونمایی چک الکترونیکی یعنی آبان سال ۱۴۰۱ تاکنون حدود ۲۵۰ هزار فقره چک دیجیتال صادر شده و حدود ۲۰۰ هزار فقره از این چک‌ها هم نقد شده است. این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: درحال‌حاضر ۱۲ بانک از جمله بانک صادرات، تجارت، پارسیان، رفاه، کشاورزی، پاسارگاد، رسالت، ملت، گردشگری، توسعه صادرات، توسعه تعاون و ملی خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند.
اکنون ۱۲ بانک مجهز به سیستم صدور چک الکترونیکی هستند و به تدریج همه بانک‌ها به این سیستم مجهز می‌شوند

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها