به گزارش بانک اول نکته ا ی که در مورد سرمایه گذاری با پول کم مطرح است، این است که شاید نتوان با سرمایههای کم در بازاری مانند مسکن سرمایه گذاری کرد و صاحب ملک و یا زمینی شد. اما با همین سرمایه های کم میتوان در بازارهای دیگر مانند بورس، بانک و صندوقهای سرمایه گذاری، سرمایه گذاری کرد. مهمترین قانونی که در سرمایه گذاری با پول کم باید در نظر داشت این است که باید به سرمایه گذاری خود، نگاه بلندمدت و دید فراتر از چند ماه داشت تا سرمایه گذاری به نتیجه مطلوب برسد. در واقع در سرمایه گذاری با پول کم باید فرد سرمایهگذار به اندازه کافی صبور و واقعبین باشد تا بتواند به نتیجه دلخواه خود برسد. در مورد سرمایه گذاری با پول کم همواره باید به دو اصل مکان سرمایه گذاری و زمان آن توجه اساسی شود.
فاکتورهای اصلی سرمایه گذاری
در سرمایه گذاری سه فاکتور اصلی و مهم وجود دارد که هر سه آنها مهم و باارزش هستند و باید به میزان کافی به آنها توجه شود. از جمله مهمترین فاکتورهای اصلی سرمایه گذاری موارد زیر میباشد:
فاکتور اول، نرخ سود سرمایه گذاری
سود سرمایه گذاری به میزان پولی که در مدتزمان معین بر روی پول شما افزوده میشود، گفته میشود. برای مثال تصور کنید شما 20 میلیون تومان در بانک پسانداز کردهاید و به ازای این پسانداز شما، مبلغی به عنوان نرخ سود سرمایه گذاری به پول شما افزوده میشود که به این مقدار اضافی، نرخ سود سرمایه گذاری گفته میشود.
فاکتور دوم، میزان ریسک سرمایه گذاری
برخی از بازارها و بانکها میزان ریسک بالا و برخی دیگر از آنها ریسک پایینی دارند. معمولاً کمترین میزان ریسک سرمایه گذاری مربوط به بانکها میباشد که 5/1 درصد است.
فاکتور سوم، میزان نقدشوندگی سرمایه گذاری
میزان نقدشوندگی سرمایهگذاری یعنی هر موقع که فرد سرمایهگذار تصمیم بگیرد سرمایهاش را نقد کند، بتواند این کار را انجام دهد. برخی از سرمایه گذاریها میزان نقدشوندگی خیلی پایینی دارند و فرد سرمایهگذار برای تبدیل سرمایه خود به پول نقد باید مراحل زیادی را طی کند و یا منتظر خریدار برای سرمایه خود باشد. در مورد سرمایه گذاری در انواع بورس، میزان نقدشوندگی بسیار پایین میباشد و فرد سرمایهگذار برای تبدیل سرمایه خود به نقدینگی باید منتظر یک خریدار خوب باشد و در غیر این صورت سرمایه خود را با سود خیلی پایینی خواهد فروخت.
بهترین سرمایه گذاری با پول کم
همان طور که قبلاً نیز گفته شد، سرمایه گذاری با پول کم نیز امکانپذیر است. راههای مختلف سرمایهگذاری با مبلغ کم وجود دارد
سرمایه گذاری با پول کم در بانک
بسیاری از افراد با این تصور که جای پول در بانک امن است، معتقدند که سرمایهگذاری در بانک راهحل بسیار خوبی است. جای پول در بانک امن است، اما دوران خوش سودهای بانکی به پایان رسیده و باید راه دیگری را پیدا کنید. سرمایه گذاری در بانک در مقایسه با سایر روشهای سرمایه گذاری سود کمتری دارد و گاهی اوقات با کاهش ارزش پول و تورم، ارزش پول و سرمایه موجود در بانک از دست میرود. واقعیت این است که سپردهگذاری بانکی سرمایه گذاری نیست، به این دلیل که سود بانکی پایین است و به درصد تورم نمیرسد.
سرمایه گذاری با پول کم در طلا و ارز
خرید و سرمایه گذاری روی طلا مزیتهایی از جمله باارزش بودن کالا دارد و این کالا همیشه با ارزش خواهد ماند. اما خرید طلا عیبهایی دارد. از جمله این عیبها این است که خرید آن با سرمایه کم، شاید نتواند سود چشمگیری نصیب شما کند و باید مدتی طولانی منتظر بمانید تا ارزش آن رشد کند.
سرمایه گذاری با پول کم در صندوقهای سرمایه گذاری
در بسیاری از موارد فرد مایل است تا پول خود را در صندوقهای سرمایه گذاری پسانداز کند. اغلب این صندوقها سوددهی قابل توجهی نداشته و در اغلب موارد سود بسیار پایینی به فرد سرمایهگذار میرسد. تنها مزیتی که این نوع صندوقها دارند این است که برخی از این صندوقها تسهیلات مهم و باارزشی در اختیار فرد سرمایهگذار قرار میدهند که از جمله این تسهیلات میتوان به دریافت وام با سود پایین برای فرد سرمایهگذار اشاره کرد
سرمایه گذاری با پول کم در بورس
بازار بورس قطعاً بهترین گزینه برای سرمایه گذاری است، بهخصوص اگر سرمایه کمی داشته باشید. در بازار بورس میتوان با هر مبلغی سرمایه گذاری کرد و اینکار را از هرجای دنیا انجام داد. برای انجام این کار، با داشتن اینترنت و یک وسیله الکترونیکی هوشمند مانند گوشی موبایل یا کامپیوتر میتوان سرمایهگذاری کرد. امکان نقدشوندگی در اکثر موارد در بازارهای مالی و بورس وجود دارد و افراد میتوانند هنگام نیاز، سرمایه خود را به فروش رسانده و آن را نقد کنند. با سرمایه گذاری در بورس از تورم عقب نمیمانید و میتوانید سود نقدی سهام را سالیانه دریافت کنید.
سرمایه گذاری با پول کم چه چالش هایی با خود به همراه دارد؟
سرمایه گذاری با پول کم نیز مانند سایر روشهای سرمایه گذاری چالشها و سختیهای خود را دارد و فرد سرمایه گذار باید بتواند همواره با این چالشها مقابله کرده و صبر و تحمل بسیار زیادی داشته باشد. از آنجایی که با پول کم نمیتوان در هر حوزهای سرمایه گذاری کرد و فقط میتوان در برخی از حوزههای خاص این سرمایه گذاری را انجام داد، به همین دلیل فرد سرمایهگذار باید بتواند به اندازه کافی تحقیق و جستوجو کرده و پول خود را در بخش مناسبی سرمایه گذاری کند. در این نوع از سرمایه گذاری، فرد سرمایهگذار باید صبر و شکیبایی بالایی داشته باشد تا به نتیجه دلخواه خود رسیده و سرمایه گذاری او به سوددهی لازم و کافی برسد. همچنین در سرمایه گذاری با پول کم فرد سرمایهگذار باید نگاه و چشمانداز بلندمدتی نسبت به سرمایه خود داشته باشد تا به سوددهی مطلوب و موردنظر خود برسد. موارد ذکر شده تا اینجا در مورد چالشهای معمول سرمایه گذاری با پول کم بود و از چالشهای دیگر آن میتوان موارد زیر را ذکر کرد:
اولین مشکل، تراز مالی افراد کم درآمد است. مردم در بیشتر موارد به جای داشتن دارایی و سرمایه، بدهکار میباشند و ثروت خالص آنها منفی است.
مانع دیگر هزینههای پیشبینی نشدهای است که به آنها تحمیل میشود. مبتلا شدن به یک بیماری یا خرابی یکی از لوازم خانه، معمولاً باعث میشود تا قبل از اینکه زمان سوددهی سرمایه فرا رسد، سرمایه و پس انداز خود را خرج کنند.
وسوسه، یکی دیگر از موانع سرمایه گذاری است. برخی از افراد به محض رسیدن سرمایه خود به میزانی که بتوانند با آن ماشین یا وسیله دیگری بخرند، سرمایه خود را خرج میکنند.
نبود یا کمبود زیرساختهای سرمایهای از دیگر موانع سرمایه گذاری با پول کم است. بسیاری از منابع مالی در مقابل سرمایه گذاری با پول کم مقاومت شدیدی دارند و در اغلب موارد برای سرمایه گذاری افراد سقف مالی معینی مشخص میکنند.
، اغلب افراد کم درآمد و متوسط با مقدار پول کمی به سرمایه گذاری میپردازند؛. زیرا مواردی که ریسک سرمایه گذاری بالایی دارند، ممکن است افت کرده و باعث به خطر افتادن سرمایه فرد شود؛ بنابراین افراد سرمایه گذار با پول کم نباید در کارگاههای خانگی، استارتاپها، بازارهای مالی متأثر از فعالیتهای سیاسی و سایر موارد مشابه که ریسک بالایی دارند، سرمایه گذاری کنند. این بازارها به طور غیر قابل انتظاری دچار نوسان شده و احتمال افت شدید آنها در زمانهای مختلف وجود دارد. این مشاغل به دلایل مختلفی از جمله نوپا بودن، نبود اسپانسرهای قوی پشت این مشاغل و وابسته بودن آنها به دیگر مسائل سیاسی و اقتصادی، خیلی زود به خطر میافتند و دچار افت شدیدی میشوند.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید