جمعه, 14 اردیبهشت 1403 2024,May

نحوه پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو + آموزش تصویری

24 خرداد 1401
 نحوه پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو + آموزش تصویری

به گزارش بانک اول پس از کش و قوس های فراوان، دیگر الزامی به مراجعه به دفاتر اسناد رسمی برای ثبت انتقال خودرو نیست و همان برگه سبز خودرو حکم سند رسمی را پیدا کرده است. سوال و ابهام جدیدی که در میان طرفین معاملات خودرویی ایجاد شده، نحوه پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو است.

برزگری، رئیس مرکز تنظیم مقررات سازمان مالیاتی، در اواخر سال با بیان این موضوع که بحث‌های پیرامون ثبت انتقال خودرو به سازمان امور مالیاتی ارتباطی ندارد و افراد اگر بخواهند برای نقل و انتقال خودرو به هر یک از مراکز تعویض پلاک و یا دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند باید حتماً گواهی پرداخت مالیات را ارائه کنند.

دو مرجع دفاتر اسناد رسمی و مراکز تعویض پلاک همواره مسئول دریافت مالیات نقل و انتقال بوده اند، به گونه ای که هر کدام از این دو نهاد نسبت به دریافت این مالیات اقدام می کردند دیگر نیازی به پرداخت مالیات به نهاد ثانویه نبود.

 اما حالا که دفاتر اسناد رسمی از زنجیره انتقال خودرو حذف شده است و برگ سبز خودرو حکم سند انتقال خودرو در مراجع قانونی را دارد، سوال اصلی اینجاست که معامله کنندگان از این پس به جای دفاتر اسناد رسمی باید راهنمایی و رانندگی  را جایگزین پرداخت مالیات خود کنند و اگر جواب مثبت است این پرداخت به چه صورت انجام خواهد شد؟

 

در همین راستا رئیس مرکز تنظیم مقررات سازمان مالیاتی ۲۷ام اسفندماه اعلام کرد که سامانه دریافت نوبت تعویض پلاک و سامانه جدیدی که قرار است برای پرداخت مالیات راه اندازی شود یکپارچه خواهد شد. پیش از این افراد برای پرداخت مالیات برنقل و انتقال به سازمان مالیاتی و سپس به سامانه نیروی انتظامی مراجعه می کردند.

پس از آن از اوایل بهمن ماه قرار شد که فارغ از اینکه کدام یک از نهاد های ذی صلاح نسبت به دریافت مالیات اقدام کنند، افراد بتوانند به صورت خوداظهاری در سایت سازمان امور مالیاتی، مالیات را پرداخت و گواهی آن را دریافت کنند.

نحوه دقیق این فرآیند به گونه ای است که افراد ابتدا باید گواهی پرداخت مالیات را از سازمان امور مالیاتی دریافت کنند و بعد از آن نسبت به نقل و انتقال و یا تعویض پلاک اقدام کنند. در حال حاضر به دو شیوه مالیات نقل و انتقال خودرو قابل پرداخت است؛ نخست از طریق سایت سازمان امور مالیاتی و دوم از طریق سامانه نوبت‌دهی تعویض پلاک شهروندان به سازمان امور مالیاتی هدایت می‌شوند که پس از پرداخت مالیات می‌توانند نسبت به اخذ نوبت تعویض پلاک اقدام کنند. براین اساس افراد می‌توانند با مراجعه به سامانه cartransfer.tax.gov.ir نسبت به پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو اقدام نمایند. همچنین افراد می‌توانند از طریق سامانه تلفنی ۱۵۲۶ سوالات خود را مطرح کنند.

اما باید توجه داشت که برای ورود به سامانه باید قبلاً در درگاه ملی خدمات الکترونیکی ثبت نام کرده باشید که در ادامه آموزش تصویری آن ارائه شده است.

 

اخبار مرتبط
بررسی مشخصات فنی بررسی سایپا کوییک متقاضیان ثبت نام کوییک GX-L و GXR-L باید کل مبلغ یعنی حوالی ۳۷۹ میلیون تومان را یکجا پرداخت کنند. موعد تحویل سایپا برای کوییک نیز ۹۰ روزه است. اما شاهین و ساینا در قالب طرح پیش فروش سایپا عرضه شدند که متقاضیان باید حدود نصف مبلغ را پرداخت کنند و مابقی را طبق قیمت روز کارخانه سایپا در موعد تحویل بپردازند.
شرکت بهمن موتور شروطی را مطابق موارد مندرج در قواعد و ضوابط بخشنامه که تشریح شده، قرار داده است که در صورت ثبت نام مغایر با شروط مندرج در قواعد و ضوابط بخشنامه و یا عدم حائز شرایط بودن متقاضی، ثبت نام ایشان از سوی شرکت بهمن موتور یکطرفه فسخ و وجه واریز شده به حساب مبدأ مسترد خواهدشد.
رئیس مرکز شماره گذاری راهور همچنین درباره ادعای برخی فروشندگان خودرو مبنی بر تمدید سالیانه خودروهای گذرموقت گفت: مردم فریب چنین ادعایی را نخورند زیرا هیچ مجوز یکساله و یا به صورت تمام وقت برای تردد خودروهای گذرموقت در مناطق غیرتجاری وجود ندارد.
پلیس راهور فراجا برای سال ۱۴۰۳، قوانین جدیدی را برای صدور گواهینامه رانندگی اعلام کرده است. این قوانین محدودیت‌های بیشتری را برای رانندگان جدید ایجاد می‌کند. همچنین بازه سنی مورد نیاز برای دریافت گواهینامه پایه یک افزایش یافته است. خوشبختانه همچنان عدم نیاز به کارت پایان خدمت برای دریافت گواهینامه آقایان پابرجاست؛ موضوعی که در گذشته یکی از چالش‌های دریافت گواهینامه رانندگی محسوب می‌شد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها