به گزارش بانک اول شاخص بورس امروز در ساعات میانی معاملات توانسته بود تا یک میلیون و ۵۲۶ هزار واحد صعود کند. در نهایت ساعات پایانی روندی نزولی به خود گرفت و در رقم یک میلیون و ۵۲۱ هزار واحد ایستاد.
امیر شاهکرمی، کارشناس بازار سرمایه اظهار میکند: به علت عید فطر هفته آینده بورس نیمه تعطیل است و احتمالا در 3 روز کاری روند متعادل رو به بالایی را تجربه کند.
او توضیح میدهد: با نگاه به معاملات چند روز اخیر، گویا بورس تمایل به اصلاح جدی ندارد و گردش پول میان صنایع را به عنوان استراتژی خود انتخاب کرده است. سیاستی که نوید بازاری خوب و متعادل را در آینده نه چندان دور داده و امیدها را برای رسیدن شاخص کل به سقف دو میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی را تا پایان سال ۱۴۰۱ تقویت کرده است.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه میدهد: امروز ۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ شاخص کل با ۱ درصد تغییر مثبت توانست به عدد یک میلیون و ۵۲۱ هزار واحد برسد. گروههای خودرویی، غذایی و انبوه سازی توانستند بیشترین حجم معاملات را به خود تخصیص دهند. همچنین عرضه اولیه آسیاتک امروز کمی فشار به بورس وارد کرد.
چه عواملی روی بورس تاثیر دارد؟
شاهکرمی اظهار میکند: تعیین و تکلیف برجام آینده بورس را تحت تاثیر قرار میدهد. برجام و گشایشهای اقتصادی آن میتواند بهبود تراز تجاری شرکتهای صادراتی و تسهیل در تامین مواد اولیه را برای سایر شرکتهای تولیدی را در پی داشته و مشکلات صنعت بانکداری ایران را نیز تا حدودی مرتفع کند. اما به نظر میرسد در حال حاضر طرفهای درگیر در مذاکرات تصمیم قاطع برای رسیدن به توافق را ندارند و گذشت زمان را به عنوان یک رویه مشترک انتخاب کردهاند.
این کارشناس بازار سرمایه در نهایت میگوید: قیمتهای جهانی کامودیتیها عامل دیگری است که روی بورس اثرگذار است. سیاستهای فدرال رزرو آمریکا، جنگ روسیه و اوکراین و شیوع مجدد کرونا در چین عواملی هستند که عامل نوسان بازارهای جهانی شدهاند. با توجه به آنکه بازار سرمایه ایران به قیمت جهانی نفت بیش از سایر کامودیتیها عکس العمل نشان میدهد و طی روزهای اخیر قیمت نفت بالای ۱۰۰ دلار در حال معامله است، نوسانات قیمت کامودیتیها را نمیتوان به عنوان یک تهدید برای بازار سرمایه به حساب آورد.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید