پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

همه چیز درمورد سامانه پیامکی چک صیادی

24 خرداد 1401
 همه چیز درمورد سامانه پیامکی چک صیادی

به گزارش بانک اول برای آن ­دسته از مشتریان بانکی که به گوشی­‌های هوشمند دسترسی ندارند، امکان انجام فرآیند­های مرتبط با چک از قبیل: (۱)ثبت، (۲)تایید، (۳)انتقال، (۴)استعلام، (۵)معرفی شماره تلفن همراه برای اطلاع از ثبت یا انتقال چک به نام فرد؛ از طریق ارسال پیامک به سرشماره ۴۰۴۰۷۰۱۷۰۱، فراهم شده ­است. راهنمای مراحل به شرح زیر است.

۱) ثبت چک از طریق پیامک:

صادرکننده چک به ­منظور صدور آن ملزم به ثبت پیام به شرح زیر و ارسال آن از طریق پیامک به شماره ۴۰۴۰۷۰۱۷۰۱ می­‌باشد:

(از راست به چپ)

*۳*شناسه/کد ملی صادر کننده*شناسه صیادی*تاریخ سررسید (۸ رقم: چهاررقم سال، دو رقم ماه، دو رقم روز)*مبلغ به ریال(کمتر از ۱۵۰۰۰۰۰۰۰)*شناسه/کد ملی گیرنده چک#

 


چنانچه در زمان ثبت چک، تعداد افرادی که برگ­ چک به آنها واگذار می‌­شود، بیشتر از یک شخص حقیقی و یا حقوقی باشند، ضروری است کد/شناسه ذینفعان به تفکیک با درج علامت * قید شود: (*شناسه/کد ملی ذینفع اول* شناسه/کد ملی ذینفع دوم . . .  )

 

۲) تایید دریافت چک از طریق پیامک:

دریافت‌کننده چک همزمان با دریافت برگه چک، لازم است اقلام اطلاعاتی چک ثبت شده به نفع خود را مورد بررسی قرار داده و در صورت تائید اقلام اطلاعات ثبت شده در سامانه صیاد با اطلاعات مندرج در متن برگه چک، مراتب تائید دریافت چک را از طریق پیامک اعلام کند. نحوه ثبت مراتب تائید چک به شرح زیر است:‌

از راست به چپ

*۵*شناسه/کد ملی صادر کننده*شناسه صیادی#

 

 

۳) انتقال چک از طریق پیامک:

هنگامی که فرد دریافت‌کننده چک پس از انجام عملیات تایید دریافت چک، قصد انتقال چک به فرد دیگری را دارد، از روش زیر برای انتقال از طریق پیامک اقدام می‌کند:

(از راست به چپ)

*۷*شناسه/کد ملی انتقال دهنده*شناسه صیادی*شناسه/کد ملی گیرنده چک#

چنانچه در زمان انتقال چک، تعداد افرادی که برگ­ چک به آنها انتقال داده می‌­شود، بیشتر از یک شخص حقیقی و یا حقوقی باشند، ضروری است کد/شناسه ذینفعان به تفکیک با درج علامت * قید شود: (*شناسه/کد ملی ذینفع اول*شناسه/کد ملی ذینفع دوم . . .  )      

 

۱-۴) استعلام چک توسط صادرکننده چک:

استعلام چک توسط صادرکننده چک سرویس استعلامی است که صادرکننده چک با وارد کردن اطلاعات شناسه/کد ملی خود و شناسه صیادی چک می‌تواند از وضعیت چک ثبت شده خود مطلع شود. روش اخذ استعلام به شرح زیر است:

(از راست به چپ)

*۱*۲*۱*شناسه/کد ملی صادرکننده *شناسه صیادی

 

۲-۴) استعلام چک توسط ذینفع چک:

استعلام چک ذینفع چک سرویس استعلامی است که ذینفع چک می‌تواند با وارد کردن اطلاعات شناسه/کد ملی خود از آخرین وضعیت چک دریافت شده مطلع شود. روش اخذ استعلام به شرح زیر است:

(از راست به چپ)

*۱*۲*۲*شناسه/کد ملی ذینفع*شناسه صیادی

 

 

۳-۴) استعلام وضعیت چک برگشتی، رفع‌ سوء‌اثر شده و چک‌های در راه صادرکننده چک:

این استعلام، سرویسی است که صرفاً به ذی‌نفعی که چک به نام وی ثبت شده باشد، قابل ارائه است. ذی‌نفع چک با اخذ این استعلام از مجموع مبلغی چک‌های برگشتی در سه سال گذشته (شامل چک‌های برگشتی رفع اثر شده و نشده)، مجموع مبلغی چک‌های در راه (مجموع مبلغی چک‌هایی که ثبت و تایید شده، لیکن تسویه نشده است) متعلق به صادرکننده مطلع می‌شود. این سرویس به ذی‌نفع چک کمک می‌کند تا با اخذ اطلاعات شفاف از سوابق صادرکننده چک نسبت به دریافت و یا عدم دریافت چک تصمیم‌گیری نماید روش اخذ استعلام به شرح زیر است:

(از راست به چپ)

*۱*۴*شناسه/کد ملی ذینفع*شناسه صیادی

 

 

۴-۴) استعلام چک بر اساس اقلام اطلاعاتی چک (بدون احراز هویت):

این سرویس استعلامی اقلام اطلاعاتی چک شامل شناسه صیادی، مبلغ، تاریخ و کد شناسایی ذی‌نفع را از شخص استعلام‌کننده اخذ کرده و بدون انجام فرآیند احراز هویت، در صورت صحت و تطابق اطلاعات وارد شده با اطلاعات ثبت شده در سامانه صیاد، لیست ذی‌نفعان چک مزبور را ارائه خواهد کرد. بدین ترتیب دریافت کننده چک از طریق سرویس موصوف نسبت به انجام عملیات ثبت سیستمی چک در سامانه صیاد به نفع گیرنده چک اطمینان حاصل می‌کند. با استفاده از این سرویس دریافت کننده چک از صحت ثبت اطلاعات چک در سامانه صیاد توسط صادرکننده چک اطمینان حاصل می‌آید. روش استعلام به شرح زیر است:

(از راست به چپ)

*۱*۳*شناسه/کد ملی یکی از ذینفعان*شناسه صیادی*مبلغ*تاریخ ۸ رقمی سررسید چک (چهاررقم سال،دو رقم ماه، دو رقم روز)

 

۵) معرفی شماره تلفن همراه برای اطلاع از ثبت یا انتقال چک به نام فرد:

 گیرندگان چک برای اطلاع از اینکه چکی در وجه ایشان صادر یا منتقل شده است، می‌توانند شماره تلفن همراه خود را معرفی کنند. با ثبت شماره تلفن همراه، هر زمان چکی در وجه فرد صادر شود، پیامک ثبت چک برای وی ارسال می‌شود.

-  جهت معرفی و تغییر شماره تلفن همراه، به منظور دریافت پیام اطلاع­رسانی توسط ذینفع در فرایند ثبت و انتقال، می­توان از فرایند استعلام صادرکننده/ذینفع استفاده نمود. نمونه پیام ارسالی به شرح زیر است.

مثال:

 

 نمونه پیام ارسالی یه ذینع چک از طرف سامانه صیاد در هنگام ثبت و یا انتقال چک به ذینفعی ایشان به شرح مثال زیر است:

 

 

ملاحظات مهم:

۱- فرایندهای مرتبط با چک صرفا" از طریق شماره ۴۰۴۰۷۰۱۷۰۱ قابل انجام است و در این خصوص دریافت پیامک از هر شماره دیگری بجز شماره یادشده معتبر نیست.

۲- در صورتی که متن پیام‌های فوق را به خاطر نداشته باشید و پیام را به شکل نادرست به سرشماره ۴۰۴۰۷۰۱۷۰۱ ارسال کنید در پاسخ شما نحوه صحیح ارسال پیام ارسال می‌شود و می‌توانید با استفاده از این راهنما، نسبت به درج صحیح پیام متناسب با سرویس درخواستی اقدام کنید.

۳- ثبت، تایید و انتقال چک از طریق پیامک صرفاً برای چک‌­های با مبالغ کمتر از ۱۵۰.۰۰۰.۰۰۰ریال امکان‌پذیر است اما درخصوص خدمات مربوط به انواع استعلام و معرفی شماره همراه محدودیت مبلغی وجود ندارد.

اخبار مرتبط
چک تضمینی و چک رمزدار هر دو اسنادی معتبر برای انتقال پول و تضمین پرداخت هستند. اما در نحوه استفاده و هدف از صدورشان تفاوت‌هایی دارند.
مومن واقفی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه‌ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده‌اند که به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا از آن استفاده کنند ولی هنوزاطلاعات این سامانه کامل نشده به همین دلیل برای بانک‌ها الزامی نکردیم.
صادر کننده، باید، طبق قانون سفته، تاریخ صدور سفته را قید کند، در غیر این صورت، سند، ارزش تجاری خود را از دست می‌دهد. تاریخ صدور، باید شامل روز، ماه و سال باشد و بهتر است که با حروف هم نوشته شود. سفته بدون تاریخ، در مواردی، مثل مشخص نبودن تاریخ صدور، سبب می‌شود، سفته، یک سند عادی محسوب شود.
به چه سفته‌ای سفید امضا می‌گویند و نحوه مطالبه سفته سفید امضا چگونه است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها