یکشنبه, 9 اردیبهشت 1403 2024,April

کالابرگ الکترونیکی چه زمانی جایگزین یارانه نقدی می‌شود؟

24 خرداد 1401
کالابرگ الکترونیکی چه زمانی جایگزین یارانه نقدی می‌شود؟

 

به گزارش بانک اول علی نیکزاد، نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی ، در پاسخ به این سوال که نظر مجلس درباره افزایش رقم یارانه به ۴۰۰ هزار تومان چیست آیا این طرح به بهبود وضعیت معیشتی مردم کمک می‌کند یا خیر، گفت: ۱۸ میلیارد دلار ارز ترجیهی داریم. یعنی ما از منابع مختلف ارز ۴۲۰۰ تومانی را تهیه می‌کردیم. بنابراین این موضوع باید حذف می‌شد چون دیگر نمی‌توان به آن مسیر ادامه داد زیرا در آن فساد، رانت و غیره وجود داشت.

وی افزود: حالا دولت گفته ، فعلا در مدت2ماه کمک معیشتی به مردم می‌دهم و از طرف دیگر هم امروز قیمت‌ها را نسبت به قیمت ارز آزاد کرده است و برنامه‌شان این است که بعد از دو ماه به کالاها، بن کالای الکترونیکی بدهد. این کار درستی است. چون نمی‌شود به نام مردم ۱۸ تا ۲۰ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی به کام تعدادی خاص شود.

نیکزاد تصریح کرد: امروز باید اطلاع رسانی شود، مردم در جریان موضوع قرار گرفته و مراقبت کنند تا بازار تنظیم شود. امروز این ارز ۴۲۰۰ تومانی به جیب برخی اشخاص ریخته نمی‌شود، بلکه با متعادل کردن قیمت‌ها، مابه‌التفاوت ارز آزاد و دولتی به جیب عموم مردم و ۹ دهک جامعه ریخته می‌شود. اما ای کاش به جای آنکه یارانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومانی بدهیم، به همه رقم یکسانی تعلق می‌گرفت. بنابراین همه باید از این کار حمایت کنند تا بساط ارز رانتی برچیده شود./ایلنا

اخبار مرتبط
طرح پرداخت یارانه معیشتی به مادران دارای فرزند شیرخوار (یسنا) که تاکنون فقط برای دهک اول درآمدی در ۸ استان اجرا می‌شد، از دیروز به‌صورت کشوری اجرا شده و حالا تمام مادران واجد شرایط این طرح در همه استان‌ها و در سه دهک کم‌درآمد، این اعتبار را دریافت می‌کنند.
تاکنون مبلغ یارانه مازاد برای این دسته از مادران معادل ۴۰۰ هزار تومان بود؛ اما اکنون طبق اظهارات صورت مرتضوی، اعتبار خرید بسته‌های غذایی و بهداشتی به میزان حدود ۶۰۰ هزار تومان برای مادران واجد شرایط در تمام استان‌های کشور تأمین شده است و افراد شامل این طرح می‌توانند اقدام به خرید کنند.
سخنگو سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها در این خصوص به مهر گفت: در خانوارهای دهک دهم افرادی هستند که به واسطه وجود یکی از فرزندان یا یکی از اعضای زیرمجموعه آنها باعث شده که آن خانواده جز دهک دهم باشند. به عنوان مثال فرزند بالای ۱۸ سال دارد که دارای درآمد بوده و حقوق بالاتر از سایر اعضای خانوار دارد و همین امر سبب می‌شود که خانوار در دهک دهم قرار گیرد.
حضور فرزندان خانوار بالای ۱۸ سال و شاغل در خانواده سطح درآمد پدر خانواده را به عنوان سرپرست خانوار افزایش می‌دهد. این امر خانوار را در دهک دهم قرار داده و یارانه نقدی ندارد. راه‌حل چیست؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها