به گزارش بانک اول در پایان معاملات بورس، شاخص کل پس از رشد ۲۲ هزار و ۲۲۵ واحدی در ارتفاع یک میلیون و ۶۰۶ هزار واحد قرار گرفت. همچنین شاخص کل هموزن با کاهش ۰.۳درصدی مواجه شد.
فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه میگوید: با توجه به وضعیت اقتصادی و اخبار مختلف به آینده بورس خوشبین هستم. احتمالا بورس تااخر سال بازدهی ۵۰ درصدی به سهامداران خود بدهد.
وی توضیح میدهد: علیرغم افزایش شاخص کل به بیش از ۱۵ درصد از ابتدای سال تا اکنون، برخی از صنایع بازدهی بیشتری داشتند. بیش از ۵۰۰ شرکت ظرف سه ماه گذشته بین ۲۰ تا ۵۰ درصد بازدهی را ثبت کردهاند. در حال حاضر صنایع مثبت و پرسود بورسی تغییر موقعیت میدهند و گاهی اوقات سبزپوش و سرخپوش میشوند.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به قیمت دلار میگوید: قیمت دلار بازار آزاد نوساناتی دارد. بر همین اساس به نظر میرسد که آثار اقتصادی حذف ارز ترجیحی بیش از آن چیزی است که در حال حاضر درباره آن تحلیل میشود.
او میافزاید: در اصل، آثار تورم خود را به مرور زمان نشان میدهد. البته ممکن است به دلیل عدم تکاپوی سرمایه در گردش، تأمین مواد اولیه اغلب صنایع و شرکتها تا حدودی با وقفه مواجه شود. ولی با یک وقفه زمانی آثار خود را در افزایش نرخ فروش محصولات به ترتیبی نشان میدهد که حتی اگر حاشیه سود برخی از صنایع و شرکتها کاهش پیدا کند، اما باعث افزایش سود شرکت میشود.
نجات سود سهامداران بورس
آقابزرگی ادامه میدهد: بنابراین شاهد افزایش سود شرکتها خواهیم بود که عمدتاً ریشه آن در افزایش نرخ فروش محصولات یا همان تورم است. در این شرایط، پیشبینی آیندهنگر و eps forward اغلب شرکتها با افزایش مواجه میشود. در نتیجه بهترین حالت ممکن ذخیره سود است. البته احتمالا روند به ترتیبی پیش میرود که این افزایش سود، نهایتا منجر به افزایش قیمت سهام میشود.
وی با اشاره به عدم تناسب ارزش واحد پول ملی در ماههای گذشته و ماه جاری نسبت به چند ماه آینده میگوید: مسلما این آثار تورم را در افزایش شاخص کل به وضوح خواهیم دید. به عبارت دیگر، گذر از شاخص دو میلیون واحدی که رکورد بازار سرمایه بوده است، با فرض ثابت بودن همه شرایط اقتصادی و سیاسی فعلی، تا پایان سال جاری قابل پیشبینی است.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید