چهارشنبه, 12 اردیبهشت 1403 2024,May

شرایط دریافت چک موردی اعلام شد

24 خرداد 1401
شرایط دریافت چک موردی اعلام شد

به گزارش بانک اول مرادی، کارشناس حوزه پولی، درباره چک موردی گفت: کلیه افراد حقیقی که دارای حساب جاری بدون دسته چک هستند، می‌توانند در طول سال تا ۵ فقره چک موردی و در هر مرتبه درخواست تا دو عدد چک موردی از بانک دریافت کنند.

کردناییج، کارمند بانک، در این‌باره اظهار داشت: چک موردی، مانند چک‌های صیادی باید در سامانه صیاد ثبت شود و البته یک تفاوت دارد؛ چک‌های موردی، قابل انتقال نیستند.

 

متقاضیان برای دریافت این چک، چه شرایطی باید داشته باشند؟

نادعلی‌زاده، سخنگوی قانون جدید چک در بانک مرکزی، گفت: متقاضی دریافت این‌گونه چک، نباید سابقه چک برگشتی رفع سوءاثرنشده، داشته باشد.

او ادامه داد: همچنین دریافت‌ کننده چک موردی، نباید محکومیت قضایی داشته باشد و چک‌های قبلی خود را باید به موقع پرداخت کرده باشد.

نادعلی‌زاده درباره برگشت خوردن چک موردی، گفت: شخصی که صادر کننده چک موردی برگشت خورده باشد، نمی‌تواند دسته چک جدید یا چک موردی جدید دریافت کند و امکان دریافت کارت بانکی یا ضمانت‌نامه بانکی را ندارد

مقررات مربوط به این نوع چک در اردیبهشت سال ۱۴۰۰ به شبکه بانکی، ابلاغ و از مرداد همان سال در شبکه بانکی لازم‌الاجرا شد، اما برخی نمایندگان مجلس به اجرای آن انتقاد دارند.

پژمان‌فر، نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، در این‌باره گفت: برخی از افراد نیاز به چک موردی دارند که متأسفانه اجرای آن در سامانه بانکی به صورت ناقص بوده است و ما آن را پیگیری می‌کنیم تا کار‌های لازم انجام شود.

بانک مرکزی معتقد است که اجرای این موضوع آغاز شده، اما استقبال سامانه بانکی و مردم از این محصول، قابل توجه نبوده است.

نادعلی‌زاده نیز در این‌باره اظهار داشت: تعدادی از بانک‌ها در حال ارائه این محصول هستند، اما تعداد آن‌ها قابل توجه نیست.

سخنگوی قانون جدید چک در بانک مرکزی، گفت: همه بانک‌ها مکلفند این محصول را در سبد محصولات خود قرار دهند، اما نکته قابل توجه این است که دریافت‌ کنندگان چک موردی در بانک‌ها نیز بسیار اندک هستند.

حالا باید منتظر ماند و دید که برنامه بانک‌ها برای اجرای فراگیرتر این نوع چک چه خواهد بود.

اخبار مرتبط
در جلسه ۹ اردیبهشت که با حضور مدیران سازمان ثبت احوال، بانک مرکزی، کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک و اعضای کمیسیون برگزار شد، ابتدا مدیران سامانه املاک و اسکان گزارشی از آخرین وضعیت سامانه را ارائه کردند. مطابق این گزارش تابحال ٥٧٠ هزار واحد خانه خالی در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر شناسایی شد که اخطارهای لازم به صاحبان آنها مبنی بر پرداخت مالیات ارسال شده است.
پژمان فر همچنین گفت: در بخش دوم جلسه مقرر شد اقدامات لازم برای الزام افراد به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان برای صدور دسته چک از سوی بانک مرکزی صورت پذیرد. سازمان ثبت احوال نیز مکلف شد اقدامات اولیه برای ارائه خدمات چهارگانه خود یعنی تولد ،ازدواج، طلاق و وفات از طریق تعیین محل اقامت توسط سامانه املاک انجام دهد.
چک عادی به چکی گفته می‌شود که اشخاص، عهده بانک‌ها به حساب جاری خود صادر کرده و دارنده آن تضمینی جز اعتبار صادرکننده آن ندارد. گیرنده وجه چک ممکـن است خود صادرکننده یا حامل چک بوده و یا این که چک در وجه شـخص معـین و یا بـه حواله کرد آن شخص صادر شده باشد، این چک‌ها به دو دسته چک‌های وصولی و برگشتی تقسیم می‌شود.
دارنده چک می‌تواند بدون پرداخت هزینه‌های سنگین دادرسی، در کمتر از ۲۰ روز، اجراییه چک را دریافت و به موجب آن چک برگشتی را نقد کند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها