به گزارش بانک اول بورس امروز صعودی داشت و شاخص کل همچنان در کانال ۱٫۵ میلیونی باقی ماند. کارشناسان عقیده دارند که بورس روند صعودی پشت سر میگذارد اما باید وضعیت عوامل تاثیرگذار روی بازار نیز مشخص شود.
سعید امیرشاهکرمی، کارشناس بازار سرمایه میگوید: با ورود نقدینگی و رفع ابهامات بورس در بلندمدت روند صعودی به خود میگیرد.
وی ادامه میدهد: در روند معاملاتی امروز بار دیگر شاخصها مثبت شدند. شاخص کل با بیش از دو هزار واحد رشد، ۰٫۱۶ درصد رشد را تجربه کرد. شاخص هموزن نیز رشد ۰٫۳ درصدی را ثبت کرد. از طرفی حجم معاملات خرد بورس نیز بیش از پنج میلیارد تومان بود که همچنان برفراز عدد ۵ هزار میلیارد تومان است که دلالت بر شرایط متعادل بازار دارد.
شاهکرمی توضیح میدهد: در روند معاملات امروز در گروههای بزرگ شاهد رشد چشمگیری نبودیم و به نظر میرسد فعالان بازار تصمیم گرفتهاند تا با استفاده از معاملات در سهامهای کوچک بازار سود کنند. در مورد سهام شرکتهای بزرگ با توجه به ابهاماتی که در روند سودسازی آنها بخصوص در گروه پالایشی، پتروشیمی و فلزات اساسی ایجاد شده، نمیتوان شرایط آتی را پیشبینی و تحلیل کرد.
عدم قطعیت کامودیتیها در بورس
این کارشناس بازار سرمایه اظهار میکند: احتمال رفع محدودیتهای مربوط به قرنطینه در چین وجود دارد. تنشهای میان روسیه و اوکراین همچنان ادامهدارد برای قیمت کامودیتیها نمیتوان روند نزولی متصور شد. از سوی دیگر به علت عوامل داخلی و ابهامات قطعی برق و گاز و افزایش نرخ خوراک نمیتوان چشم انداز واضحی از صنایع کامودیتی داشت. البته شایعاتی پیرامون تخفیف خوراک صنایع پالایشی و پتروشیمی به گوش میرسد. در حال حاضر قیمت خوراک وابستگی زیادی به قیمتهای جهانی دارد و در عمل دولت با این سیاست، افزایش نرخهای جهانی را به تولیدکننده و مصرفکننده داخلی منتقل میکند. حال اگر این نحوه قیمتگذاری تغییر یابد و فروش داخل بورس کالا عامل تاثیرگذار در تعیین نرخ خوراک شود، شاهد تغییرات اساسی در سود سازی صنایع مرتبط خواهیم بود.
شاهکرمی در نهایت میگوید: در هر صورت به نظر میرسد تا زمانی که ابهامات رفع نشده، اقبال به سمت سهام بزرگ کمرنگ است. در نتیجه انتظار میرود در چند روزآینده بازار روندی متعادل داشته باشد و فعلا خبری از رشدهای خوب در شاخص سازها نخواهیم بود. بنابراین بازار برای شروع یک رشد خوب نیازمند 2 رکن مهم است اول اخبار خوب در مورد صنایع بزرگ و رفع ابهامات و دوم ورود نقدینگی جدید برای ایجاد تحرک در بورس.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید