پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

چک‌های تضمین شده باید کد ۱۶ رقمی صیاد داشته باشند

24 خرداد 1401
چک‌های تضمین شده باید کد ۱۶ رقمی صیاد داشته باشند

به گزارش بانک اول نادعلی زاده گفت: صادر کننده و متقاضی چک‌های صیادی نیازی نیست اطلاعات چک را در سامانه صیادی ثبت کنند و همانند گذشته می‌توانند از بانک یک فقره چک تضمین شده دریافت کنند.

سخنگوی قانون جدید چک می‌گوید: زمانی که بانک این چک‌ها را صادر می‌کند پیش از تحویل به متقاضی،   باید چک را در سامانه صیادی ثبت و صدور آن را انجام دهد. از امروز (۱۷ خرداد) اگر چک تضمین شده‌ای بین افراد مبادله شود که فاقد کد ۱۶ رقمی باشد، قابل پردازش به صورت بین بانکی نخواهد بود و صرفا صادر کننده این چک یعنی بانک، می‌تواند وجه چک را پرداخت کند.

او در تاریخ 5 خرداد گفته بود: با شناسه دار شدن چک‌های تضمینی، امکان استعلام مشخصات این چک‌ها فراهم شده و گیرندگان چک‌های تضمینی، می‌توانند به تمام مبادی متصل به سامانه صیاد اعم از پیامک، خودپرداز، برنامک‌ها، اینترنت بانک و همراه بانک مراجعه کرده و اطمینان حاصل کنند که چک به نفعشان ثبت شده باشد. ثبت صدور چک‌های تضمین شده نیز صرفا از سوی بانک‌ها انجام می‌شود.

طبق اعلام بانک مرکزی، امکان صدور چک‌های تضمین شده با شناسه ۱۶ رقمی از ابتدای اردیبهشت امسال برای بانک‌ها فراهم شده است.

اخبار مرتبط
چک تضمینی و چک رمزدار هر دو اسنادی معتبر برای انتقال پول و تضمین پرداخت هستند. اما در نحوه استفاده و هدف از صدورشان تفاوت‌هایی دارند.
مومن واقفی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه‌ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده‌اند که به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا از آن استفاده کنند ولی هنوزاطلاعات این سامانه کامل نشده به همین دلیل برای بانک‌ها الزامی نکردیم.
صادر کننده، باید، طبق قانون سفته، تاریخ صدور سفته را قید کند، در غیر این صورت، سند، ارزش تجاری خود را از دست می‌دهد. تاریخ صدور، باید شامل روز، ماه و سال باشد و بهتر است که با حروف هم نوشته شود. سفته بدون تاریخ، در مواردی، مثل مشخص نبودن تاریخ صدور، سبب می‌شود، سفته، یک سند عادی محسوب شود.
به چه سفته‌ای سفید امضا می‌گویند و نحوه مطالبه سفته سفید امضا چگونه است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها