به گزارش بانک اول در اوایل پاییز ۱۴۰۰ از سوی مسئولان دولتی راهاندازی رمز ارز ملی بر پایه ریال مطرح شد و علی صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی نیز اعلام کرد: رمز پول ملی از جمله موارد مهم در دستور کار بانک مرکزی است که زیرساخت و دستورالعملهای مربوط به آن تدوین شده و در آینده نزدیک به صورت آزمایشی راه اندازی خواهد شد.
علی صالحآبادی رئیس کل بانک مرکزی ۳ تیر ۱۴۰۱ درباره اقدامات بانک مرکزی درخصوص «رمزریال» اظهار داشت: بررسیها و اقدامات لازم برای رمزریال در حال انجام است و مقرر شده که از شهریورماه شروع شود.
او در ادامه در توضیح این مسئله افزود: رمزریال بهجای همین اسکناسی که مردم در دست دارند، خواهد بود و فرد بهجای اینکه اسکناس داشته باشد رمزریال دارد؛ به آن مفهوم جهانی (رمزارز) نخواهد بود و ریالهای اسکناس جای خود را به رمزریال میدهند.
رئیس کل بانک مرکزی درباره زمان و نحوهی اجرای رمزریال نیز گفت: با تکمیل زیرساختهای لازم انشاالله از شهریورماه عملیاتی خواهد شد و قبل از اجرا نیز حتما بهمیزان کافی آموزشها و اطلاعرسانیها انجام میشود تا مردم با سازوکار آن آشنا بشوند و در جریان ماجرا قرار بگیرند؛ ضمنا ابتدا بهصورت آزمایشی از یکی از مناطق آغاز میشود و بعد به سراسر کشور تسری خواهد یافت.
صالحآبادی همچنین درباره اقدامات دولت و بانک مرکزی درباره رمزارز و نظارت بر این حوزه، با بیان اینکه این موضوع در دولت درحال جمعبندی است، خاطر نشان کرد: این مسئله در اختیار آقای دکتر رضایی معاون اقتصادی رئیسجمهور است که در اینباره در حال بررسی هستند تا در سطح دولت تصمیمگیری بشود.
رمزریال چیست؟
رمزپول ایرانی یا همان رمزریال، شکل دیگری از اسکناس است که به صورت کاملاً دیجیتال در اختیار مردم قرار خواهد گرفت. در رمزریال اصل پول به صورت الکترونیکی منتقل میشود و نیاز به تسویه بین بانکی نیست. وی همچنین گفت با تراکنشی هم که به واسطه رمزریال انجام میشود، کسبه بلافاصله میتوانند وجه آن را دریافت کنند و پرداخت نیز برای مردم به صورت آنی انجام میشود.
ویژگیهای این ابزار جدید پولی، سرعت بالاتر در انجام پرداخت از سوی مشتری و امنیت بالاتر و فراهم شدن فضایی نوین برای توسعه تجارت الکترونیک، عنوان شده است.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید