پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

۵ بلایی که زیاد نشستن بر سر بدنتان می‌آورد

30 مرداد 1401
۵ بلایی که زیاد نشستن بر سر بدنتان می‌آورد

به گزارش بانک اول گاهی تنها چیزی که دلمان می‌خواهد این است که یک روز تمام استراحت کنیم و از جای خود اصلاً تکان نخوریم. اما داشتن یک سبک زندگی بدون تحرک می‌تواند منجر به بروز مشکلات جدی همچون بیماری‌های قلبی و دیابت شود.

در ادامه می‌خواهیم به برخی عوارض کمتر شناخته شده‌ی زیاد نشستن بپردازیم.

۱- احتمال زدن جوش‌های هورمونی را بالا می‌برد

اولین نتیجه‌ی تحرک نداشتن، بالا رفتن وزن است؛ و یکی از آثار افزایش وزن هم این است که باعث بروز مشکلات پوستی خاصی می‌شود. چاقی ابتدا باعث می‌شود پوست به میزان چشمگیری خشک‌تر شود و اینگونه بر روی سد دفاعی پوست اثر می‌گذارد. به علاوه، چاقی باعث افزایش تعریق بدن می‌شود، امری که به مسدود شدن منافذ پوست و بروز جوش می‌انجامد.

۲- می‌تواند استخوان‌ها را ضعیف کند

ماهیچه‌ها و استخوان‌ها بافت‌های زنده‌ای هستند که هر چه بیشتر آن‌ها را ورزش دهید قوی‌تر می‌شوند. استخوان‌های کسانی که به طور مرتب ورزش می‌کنند اغلب قوی‌تر و متراکم‌تر از آن‌هایی است که اهل ورزش نیستند؛ بنابراین فردی که زمان زیادی را نشسته و بدون تحرک سپری می‌کند، خود را در معرض خطر ضعیف شدن استخوان‌های خود و از میان رفتن تراکم آن قرار می‌دهد.

۳- می‌تواند مشکلات پوستی فعلی را تشدید کند

اگر همه‌ی روش‌های درمانی را برای رفع جوش هایتان امتحان کرده اید، اما مشکل همچنان به قوت خود باقی است، وقتش رسیده ریشه‌ی مشکل را پیدا کنید. جوش‌های مکانیکی (Acne Mechanica) در اثر سایش پوست و وارد شدن فشار به آن به وجود می‌آیند. این نوع جوش‌ها زمانی ایجاد می‌شوند که پوست به طور مکرر در معرض سایش یا فشار قرار می‌گیرد، مانند نشستن در یک حالت خاص به مدتی طولانی. جوش زدن بر اثر داشتن یک سبک زندگی بدون تحرک که در آن بیشتر روز نشسته سپری می‌شود، امر بعیدی نیست.

۴- می‌تواند باعث سلولیت شود

امروزه اغلب کارکنان اداری بیشتر وقت خود را نشسته، در حال تایپ پشت کامپیوتر سپری می‌کنند. این سبک زندگی بدون تحرک می‌تواند باعث احتباس آب در بدن شود. به عقیده‌ی برخی دانشمندان، زیاد نشستن باعث کاهش گردش خون در بدن و در نتیجه، بروز تغییراتی می‌شود که منجر به ایجاد سلولیت می‌گردد.

۵- می‌تواند باعث واریس شود

وقتی راه می‌رویم، ماهیچه‌های ساق پا منقبض می‌شوند و به عروق خونی اصلی که در پایین پا قرار دارند، فشار وارد می‌کنند؛ بنابراین هر قدم مان حکم یک بار تلمبه زدن را دارد، امری که به گردش پیدا کردن خون از رگ‌ها به سمت قلب کمک می‌کند. در نتیجه، زیاد نشستن باعث می‌شود خون به درستی در بدن گردش پیدا نکند، امری که به شکل واریس بروز پیدا خواهد کرد.

 

اخبار مرتبط
اختلال اضطراب فراگیر، نوعی اضطراب به‌شدت آزاردهنده است که افراد بسیاری از جمله افراد کمال‌طلب را به خود گرفتار کرده است. افرادی که به این اختلال مبتلا هستند، معمولا در زندگی و کار خود بسیار موفق‌اند و دوستان خوبی هم دارند، اما بااین‌حال، دایما از خود انتقاد می‌کنند و هیچ بازخورد مثبت یا پاداشی نمی‌تواند از حس ناامنی، ترس و اضطراب آنها بکاهد.
سنگ کلیه می‌تواند یک وضعیت دردناک باشد و انتخاب‌های غذایی خاص می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به آنها یا به مدیریت سنگ‌های موجود کمک کند.
مصرف آب بهترین روش برای مصرف قرص‌ها و دارو‌ها است. آب تنها مایعی است که هیچ تداخلی با دارو‌ها ندارد و سایر مایعات مانند شیر یا اسید‌های غذایی ممکن است تاثیر مخربی بر روی دارو‌ها داشته باشند و مشکلات گوارشی ایجاد کنند؛ بنابراین توصیه می‌شود همه قرص‌ها و دارو‌ها با آب مصرف شوند، بهترین حالت این است که آب ملایم همراه با قرص‌ها و دارو‌ها مصرف شود. آب نه تنها به جذب بهتر دارو‌ها کمک می‌کند بلکه برای سلامتی عمومی بدن نیز مفید است.
مینیمالیسم ذهنی، کلید رسیدن به آرامش درونی است. با تمرین این تکنیک‌ها و ایجاد تغییرات کوچک در سبک زندگی خود، می‌توانید به آرامش بیشتری دست پیدا کنید. به یاد داشته باشید، این یک سفر است و مهمترین چیز، شروع کردن است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات