به گزارش بانک اول شاخص کل بورس تهران روز یکشنبه با کاهش بیش از ۱۱ هزار واحدی به کار خود پایان داد. کاهش ۱۱ هزار و ۶۱۱ واحدی شاخص باعث ثبت رقم یک میلیون و ۴۶۸ هزار واحدی برای شاخص کل در این روز ۱۴۰۱ شود. شاخص هموزن هم با افتی بالغ بر ۳۲۰۰ واحدی مواجه شد و در محدوده ۴۰۲ هزار واحدی تثبیت شد.
کارشناسان و تحلیلگران عقیده دارند تا زمانی که سیاستهای دولت سیزدهم در حوزه اقتصادی تغییر نکند، روند بورس نزولی خواهند ماند. ابراهیم رئیسی در زمان انتخابات وعده داده بود که دخالتی در امور داخلی بازار سرمایه نداشته و نرخ سود بین بانکی را به بیش از ۲۰ درصد افزایش ندهد. اما این روزها میبینیم که هیچ یک از این وعدهها عملی نشده و حتی تمامی کابینه دولت در بورس دخالت میکنند. نرخ سود بین بانکی به بیش از ۲۰ درصد رسیده است.
تفاوت نرخ سود بانکی و بین بانکی چیست؟
افزایش نرخ سود بین بانکی در بلند مدت به نفع بورس است البته باید به تفاوت نرخ س بین بانکی و نرخ بهره بانکی توجه داشت. برخی از کارشناسان به اشتباه تبعات نرخ بهره بین بانکی و نرخ بهره بانکی را یکی میدانند. اما تا زمانی که نرخ بهره بین بانکی بر نرخ سپرهگذاری و اعطای تسهیلات، اضافه برداشت بانک مرکزی و افزایش پایه پولی اثری نداشته باشد، کارکرد جدایی دارد و اثر واقعی آن بر بازار سرمایه به صورت نامحسوس و کاملا غیرمستقیم است.
از سوی دیگر سیاستهای اقتصادی دولت و تصمیمگیریها و دخالتهای هر روز تاثیر منفی بر روی معاملات بورس دارد. از سوی این موضوع عامل کاهش اعتماد سهامداران و خروج نقدینگی از بازار است.
پیشبینی بورس سهشنبه
با توجه به اتفاقات اخیر میتوان انتظار داشت که معاملات روز سهشنبه با روندی منفی آغاز و تمام شود. البته ممکن است در میان مسیر کمی مثبت شود اما به طور کلی ماهیت بازار اصلاحی و نزولی است و نباید انتظار رشد آن را داشت.
سارا فلاح، تحلیلگر بازار سرمایه نیز پیشبینی کرده بود که این هفته بازار سرمایه بازدهی منفی و نزدیک به متعادل را تجربه کند. بازدهی سهمهای کوچک و متوسط بازار بهتر از سهمهای بزرگ باشد.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید