ﺳﻪشنبه, 13 آذر 1403 2024,December

جزئیات قانون جدید صدور چک

30 مرداد 1401
جزئیات قانون جدید صدور چک

به گزارش بانک اول معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه اعلام کرد از مهم‌ترین مزایا و محاسن چک‌های صیادی این است که دارنده می‌تواند در صورت برگشت زدن و اخذ گواهی عدم امکان پرداخت، بلافاصله اجرائیه علیه صادرکننده بگیرد و مبلغ آن را از تمام حساب‌های صادرکننده در تمام بانک‌های کشور دریافت کند و اموالش را توقیف یا خودش را جلب کند زیرا در قانون جدید، لازم نیست حکم قطعی درباره چک صادر شده باشد.

اگر دارنده‌ حسابِ جاری، چک بلامحل صادر کند دیگر نمی‌تواند برگ چک بعدی را صادر و در سامانه ثبت کند. او حتی دیگر نمی‌تواند در شبکه بانکی افتتاح حساب کند و رفعِ سوء اثر از چک برگشتی منوط به پرداخت وجه آن ظرف مدت ده روز است.

وقتی چک صیادی را دریافت می‌کنید، از ثبت شدنش در سامانه مطمئن باشید. چک صیادی را نمی‌توان در وجه حامل صادر و پشت‌نویسی کرد اما می‌توان در سامانه با ثبت اطلاعات فردی؛ آن را به دیگران انتقال داد.

با ثبت اطلاعات چک‌های صیادی در سامانه، می‌توان از ارتکاب جرائم احتمالی از جمله پولشویی، کلاهبرداری، سرقت، خیانت در امانت، جعل و یا مفقودی جلوگیری کرد.

اخبار مرتبط
نوشتن تاریخ چک به حروف و حتی عدد برای اکثر ما کار سختی است. به ویژه زمانی که بحث نوشتن تاریخ سررسید چک می‌شود. چون همه ما می‌دانیم با یک اشتباه کوچک در نوشتن اقلام چک به ویژه تاریخ آن، در هنگام وصول چک با چالش مواجه می‌شویم.
وصول چک به معنای دریافت وجهی است که توسط صادرکننده چک تضمین شده است. به عبارت دیگر، زمانی که شخصی چکی را به شما می‌دهد، در واقع قول می‌دهد که مبلغ نوشته شده روی چک را به شما پرداخت کند.
چک سفید امضا: این نوع چک، بدون مشخص‌کردن مبلغ یا تاریخ، بسیار خطرناک است و ممکن است منجر به سوءاستفاده شود. چک بدون موجودی: از طریق سامانه صیاد یا بانک مرکزی، اعتبار حساب صادرکننده چک را بررسی کنید. چک‌های دست‌نویس یا غیررسمی: چک‌هایی که بدون رعایت قالب قانونی صادر شده‌اند، ممکن است در دادگاه قابل استناد نباشند.
دادن چک به دیگران مستلزم دقت و شناخت کافی از فرد مقابل است، زیرا مسئولیت قانونی و مالی سنگینی به همراه دارد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات