دوشنبه, 24 اردیبهشت 1403 2024,May

چرا یارانه برخی از بازنشستگان قطع شده است؟

30 مرداد 1401
چرا یارانه برخی از بازنشستگان قطع شده است؟

به گزارش بانک اول مجلس شورای اسلامی صبح امروز در حاشیه آیین تجلیل از بازنشستگان برگزیده ملی همزمان با هفدهمین بزرگداشت روز خانواده و تکریم بازنشستگان که در سالن مرکز همایش‌های پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، در واکنش به صحبت‌های برخی از بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری مبنی بر قطع یارانه نقدی آنها به دلیل شاغل شدن فرزندشان اظهار کرد: رئیس جمهور تاکید داشتند که آنهایی که یارانه‌شان قطع شده است و به عقیده‌شان باید یارانه‌شان وصل شود، باید مجدد درخواست دهند تا یارانه آنها واریز شود که بنده نیز این موضوع را از طریق سرپرست وزارت رفاه پیگیری خواهم کرد.

او  گفت: البته ما می‌توانیم از اختیارات مجلس شورای اسلامی نیز استفاده کنیم و نسبت به این موضوع ورود پیدا کرده که قطعا این مسیر را دنبال خواهیم کرد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی به بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری این اطمینان خاطر را داد که قطعا این مشکل حل خواهد شد.

محسنی بندپی همچنین به اجرای پزشک خانواده اشاره کرد و گفت: این موضوع از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و مجلس و دولت نیز به دنبال اجرای آن هستند و قطعاً اجرای کامل آن به نفع نظام سلامت و بازنشستگان خواهد بود، به طوری که در برنامه‌های پنج ساله چهارم، پنجم و ششم نیز به این موضوع اشاره شده است.

وی همچنین به طرح دارویار اشاره کرد و گفت: روز گذشته نیز جلسه‌ای با معاون وزیر بداشت در ارتباط با این طرح داشتیم؛ طرح دارویار نیز همانند سایر طرح‌ها فراز و نشیب دارد و اگر نظارت مستمر مجلس و دولت باشد قطعا پیشرفت خوبی را خواهد داشت.

رئیس فراکسیون سلامت سالمندی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اجرای طرح دارویار و نظارت مجلس بر فرایند اجرای این طرح، تاکید کرد: قطعا ما بر اجرای این طرح نظارت خواهیم داشت.

محسنی بندپی همچنین به تدوین برنامه پنج ساله هفتم اشاره کرد و گفت: ما در قوانین و برنامه‌های مختلف، قوانین خوبی برای سالمندان و افراد دارای معلولیت داشته‌ایم و در تدوین برنامه هفتم به دنبال الزامات اجرایی شدن این قوانین هستیم تا بتوانیم آنها را اجرا کنیم.

وی با بیان اینکه بازنشستگان با مسائل اقتصادی، معیشتی و درمان دست و پنجه نرم می‌کنند، اظهار کرد: تکریم بازنشستگان، تکریم بزرگان و پیشکسوتان ما و تکریم کسانی است که عمر و جوانی خود را صرف خدمت به کشور کرده‌اند.

وی افزود: در سال ۱۴۳۰ بیش از ۳۰ درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می‌دهند و نباید اجازه دهیم آنها به عللی چون پوکی استخوان و شکستگی‌ها، زمین‌گیر شوند. باید به سراغ آنها برویم و برنامه‌های پیشگیرانه برایشان داشته باشیم.

نماینده مردم نوشهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نظام سلامت چندان به فکر درمان و ارتقای سلامت سالمندان نیست و داروهای مورد نیاز آنها تماما تحت پوشش قرار ندارد، گفت: به طور جدی پیگیریم دارو و بیماری‌های مختص دوران سالمندی را تحت پوشش بیمه قرار دهیم تا اگر سالمندی مبتلا شد نگران هزینه‌هایش نباشد.

بندپی ادامه داد: در فراکسیون سالمندان بازنشستگان مجلس به جد پیگیر هستیم که پوشش خدمات درمانی، دارویی و توانبخشی را برای سالمندان ارتقا دهیم.

وی همچنین با تاکید بر اینکه پیگیر مطالبات آن دسته از بازنشستگان کشوری گروه علوم پزشکی و احکامی که تیرماه گذشته برایشان زده‌اند، هستیم خطاب به بازنشستگان گفت: با معاون وزیر بهداشت و سرپرست وزارت رفاه صحبت کرده‌ام و آنها هم پیگیر مطالبات شما خواهند شد. در کمیسیون اجتماعی پیگیر اجرایی کردن احکامی هستیم که در تیرماه برای شما صادر شده است. وقتی حکمی صادر می‌شود باید منابع مالی آن دیده شود، اگر منابع مالی دیده نشده باید دید کجا صرف شده است.

محمد اسکندری مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری نیز با انتقاد از قطع شدن یارانه برخی بازنشستگان گفت: یارانه نقدی برخی بازنشستگان قطع شده و درخواست ما از سازمان مربوطه این است که یک دسترسی به ما بدهند تا پاسخگوی این موضوع باشیم.

اخبار مرتبط
چندین سال، یارانه نقدی در بیستم هر ماه به‌حساب سرپرستان خانوارهای مشمول واریز می‌شد؛ اما از بهمن‌ماه بازه زمانی یارانه‌های نقدی و غیر نقدی تغییر کرد و همین مسئله برخی را که به شیوه قبلی عادت کرده بودند، سردرگم کرد.
دولت از ۱۷ بهمن‌ماه ۱۴۰۲ به مدت سه ماه (تا ۱۸ اردیبهشت) مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیک را تحت عنوان «طرح فجرانه» اجرا کرد. در این فاز، «شرط ۲۰۰ هزار تومان خرید از یارانه» حذف شد، اما اعتبار تشویقی آن از ۱۲۰ هزار تومان (اعتبار تشویقی کالابرگی) به ۲۲۰ هزار تومان افزایش یافت. روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه، آخرین روز اعتبار طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک است، اما دولت هنوز در خصوص ادامه روند این سازوکار پرطرفدار، خبر جدیدی اعلام نکرده است.
مشاور امور رفاهی خاطرنشان کرد،‌ دولت تا کنون در قالب اجرای سه ماه طرح فجرانه کالابرک الکترونیک ۲۸ هزار میلیارد تومان پرداخت کرده و آورده خود مردم نیز ۸۴ هزار میلیارد تومان بوده است و در این زمینه تا کنون ۱۴۲ میلیون بسته غذایی بر سر سفره مردم قرار گرفته و شرایط ایجاد امنیت غذایی در ۷ دهک پائین درآمدی جامعه را فراهم کرده است.
هنوز خبری از ادامه طرح کالا برگ در ادریبهشت ماه نیست. سیدرضا یحیوی در این باره گفته است: برای نحوه اجرای طرح کالابرگ الکترونیک در مرحله جدید تصمیم‌گیری در سطح دولت صورت خواهد گرفت. در این راستا وزارت رفاه مدل‌هایی طراحی و پیشنهاد می‌دهد که تا هفته آینده در خصوص نحوه اجرای مرحله جدید اطلاع‌رسانی خواهد شد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات