به گزارش بانک اول با وجود مراحل مختلف برای اطمینان از صحت اطلاعات، هنوز هم برخی به علت بیدقتی در ثبت اطلاعات چک، دچار مشکل میشوند.
صادرکننده چک در صورت بروز هر گونه اشتباه در مورد تاریخ سررسید چک، مبلغ چک، اطلاعات گیرنده و… باید در اسرع وقت و پیش از تأیید چک توسط ذینفع، نسبت به لغو چک در سامانه صیاد اقدام کند.
از آنجایی که استعلام، ثبت، تأیید یا رد و انتقال چکهای جدید در سامانه صیاد انجام میشوند، احتمالاً اولین راهکاری که پس از بروز هر گونه اشتباه در ثبت اطلاعات به ذهن میرسد، ابطال چک در سامانه صیاد است.
در حال حاضر سامانه صیاد اینترنت بانکها، موبایل بانکها، اپهای پرداخت و … امکان لغو چک صیادی را ندارند، اما این بدین معنا نیست که هیچ راه حل دیگری برای این مشکل وجود ندارد.
مراحل لغو ثبت چک صیادی
در صورت بروز اشتباه در ثبت اطلاعات، از طرف صادرکننده یا انتقال دهنده چک و در شرایطی که مبادله هنوز کامل نشده باشد، شخص باید به همراه لاشه چک و کارت شناسایی و قبل از تأیید چک توسط گیرنده، نسبت به لغو چک صیاد توسط پرسنل شعب، اقدام کند.
توجه داشته باشید که هر کدام از بانکها یا موسسات اعتباری، تنها میتوانند نسبت به ابطال صیادی چک متعلق به همان بانک اقدام کنند.
بنابراین، در حال حاضر مراجعه حضوری به شعب بانکها تنها راه ممکن است.
پس از گذراندن مراحل مربوط به حذف چک، صادر کننده چک مجدداً میتواند اطلاعات را در سامانه صیاد ثبت کند و بدین ترتیب، چک به چرخه حیات خود ادامه میدهد.
تذکر مهم:
“لغو ثبت چک” با انتقال آن، متفاوت است.
“لغو انتقال چک” در صورتی میباشد که انتقال دهنده چک (نه لزوماً صادرکننده)، بخواهد انتقال چک را لغو کند.
بنابراین شخص با کارت شناسایی و برگه چک به بانک مراجعه و پس از تکمیل فرمهای مربوطه، فرآیند انتقال چک را لغو میکند.
پس از آن، شخص انتقال دهنده میتواند مجدداً چک با همان مشخصات قبلی را به شخص دیگری واگذار کند.
دو نکتهی حیاتی در لغو چک صیادی
نکته اول: توجه داشته باشید که حتماً پیش از تأیید چک توسط گیرنده نسبت به ابطال آن اقدام کنید.
چنانچه بعد از مهلت مقرر به شعبه بانک مراجعه کنید، به دلیل آن که چک تمام مراحل لازم برای انتقال را طی کرده است، گیرنده چک از نظر قانونی مالک آن است و بانک نمیتواند آن را لغو کند.
نکته دوم: درست است که برگه چک به تنهایی و بدون ثبت در سامانه صیاد فاقد اعتبار است، اما چنانچه در صورت بروز مشکل، صادرکننده بخواهد نسبت به ابطال چک اقدام کند، بدون وجود لاشه چک، این کار امکانپذیر نخواهد بود.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید