شنبه, 22 اردیبهشت 1403 2024,May

لغو چک در سامانه صیادی

12 شهریور 1401
لغو چک در سامانه صیادی

به گزارش بانک اول با وجود مراحل مختلف برای اطمینان از صحت اطلاعات، هنوز هم برخی به علت بی‌دقتی در ثبت اطلاعات چک، دچار مشکل می‌شوند.

صادرکننده چک در صورت بروز هر گونه اشتباه در مورد تاریخ سررسید چک، مبلغ چک، اطلاعات گیرنده و… باید در اسرع وقت و پیش از تأیید چک توسط ذینفع، نسبت به لغو چک در سامانه صیاد اقدام کند.

 

از آنجایی که استعلام، ثبت، تأیید یا رد و انتقال چک‌های جدید در سامانه صیاد انجام می‌شوند، احتمالاً اولین راهکاری که پس از بروز هر گونه اشتباه در ثبت اطلاعات به ذهن می‌رسد، ابطال چک در سامانه صیاد است.

 

در حال حاضر سامانه صیاد اینترنت بانک‌ها، موبایل بانک‌ها، اپ‌های پرداخت و … امکان لغو چک صیادی را ندارند، اما این بدین معنا نیست که هیچ راه حل دیگری برای این مشکل وجود ندارد.

مراحل لغو ثبت چک صیادی

در صورت بروز اشتباه در ثبت اطلاعات، از طرف صادرکننده یا انتقال دهنده چک و در شرایطی که مبادله هنوز کامل نشده باشد، شخص باید به همراه لاشه چک و کارت شناسایی و قبل از تأیید چک توسط گیرنده، نسبت به لغو چک صیاد توسط پرسنل شعب، اقدام کند.

توجه داشته باشید که هر کدام از بانک‌ها یا موسسات اعتباری، تنها می‌توانند نسبت به ابطال صیادی چک متعلق به همان بانک اقدام کنند.

بنابراین، در حال حاضر مراجعه حضوری به شعب بانک‌ها  تنها راه ممکن است.

پس از گذراندن مراحل مربوط به حذف چک، صادر کننده چک مجدداً می‌تواند اطلاعات را در سامانه صیاد ثبت کند و بدین ترتیب، چک به چرخه حیات خود ادامه می‌دهد.

تذکر مهم:

“لغو ثبت چک” با انتقال آن، متفاوت است.

“لغو انتقال چک” در صورتی می‌باشد که انتقال دهنده چک (نه لزوماً صادرکننده)، بخواهد انتقال چک را لغو کند.

بنابراین شخص با کارت شناسایی و برگه چک به بانک مراجعه و پس از تکمیل فرم‌های مربوطه، فرآیند انتقال چک را لغو می‌کند.

پس از آن، شخص انتقال دهنده می‌تواند مجدداً چک با همان مشخصات قبلی را به شخص دیگری واگذار کند.

دو نکته‌ی حیاتی در لغو چک صیادی

نکته اول: توجه داشته باشید که حتماً پیش از تأیید چک توسط گیرنده نسبت به ابطال آن اقدام کنید.

چنانچه بعد از مهلت مقرر به شعبه بانک مراجعه کنید، به دلیل آن که چک تمام مراحل لازم برای انتقال را طی کرده است، گیرنده چک از نظر قانونی مالک آن است و بانک نمی‌تواند آن را لغو کند.

نکته دوم: درست است که برگه چک به تنهایی و بدون ثبت در سامانه صیاد فاقد اعتبار است، اما چنانچه در صورت بروز مشکل، صادرکننده بخواهد نسبت به ابطال چک اقدام کند، بدون وجود لاشه چک، این کار امکان‌پذیر نخواهد بود.

اخبار مرتبط
محرمیان با بیان اینکه زیر ساخت‌های فنی برای ارایه این خدمت به مشتریان در کل شبکه بانکی فراهم شده است افزود: وقتی اولین بانک این خدمت را ارائه میدهد، سایر بانک‌ها هم برای نقد کردن غیر حضوری چک دیجیتال اقدام می کنند. نقد شدن غیر حضوری چک الکترونیک در جهت مراجعه نکردن مشتریان به بانک‌ها انجام می شود.
آمنه نادعلی‌زاده،گفت: از ابتدای رونمایی چک الکترونیکی یعنی آبان سال ۱۴۰۱ تاکنون حدود ۲۵۰ هزار فقره چک دیجیتال صادر شده و حدود ۲۰۰ هزار فقره از این چک‌ها هم نقد شده است. این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: درحال‌حاضر ۱۲ بانک از جمله بانک صادرات، تجارت، پارسیان، رفاه، کشاورزی، پاسارگاد، رسالت، ملت، گردشگری، توسعه صادرات، توسعه تعاون و ملی خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند.
اکنون ۱۲ بانک مجهز به سیستم صدور چک الکترونیکی هستند و به تدریج همه بانک‌ها به این سیستم مجهز می‌شوند
یک از روش‌های ثبت چک صیادی استفاده از همراه بانک است. شما از طریق اپلیکیشن بانک‌های مختلف می‌توانید به ثبت چک در سامانه صیاد بپردازید.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات