جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

7 نکته برای استفاده از چک های رمزدار

19 شهریور 1401
 7 نکته برای استفاده از چک های رمزدار

به گزارش بانک اول باید توجه داشت که این گونه چک‌ها صرفا با تأیید رمز از سوی بانک صادرکننده ممکن است و برای نقل و انتقال پول استفاده می‌شود و نیازی به داشتن دسته چک نیست.

علاوه بر این شخص درخواست کننده باید در بانکی که به عنوان پرداخت کننده معرفی می‌شود حساب داشته باشد وهر گونه نقل و انتقال چک باید در سامانه بانک مرکزی به ثبت برسد. صفیه صلصالی، وکیل و کارشناس ارشد حقوق درباره چک‌های رمز دار توضیح می‌دهد .

آیا چک رمزدار قابل برگشت است؟

خیر، چون صادرکننده چک رمزدار بانک است. به محض صدور مبلغ آن از حساب متقاضی کسر می‌شود؛ بنابراین با صدور چک رمزدار، مبلغ آن از حساب متقاضی خارج شده و با ارائه چک از سوی دارنده به بانک و احراز هویت او، مبلغ به حساب دارنده واریز می‌شود.

برای وصول مبلغ چک رمزدار تاریخ دار، زمان آن در سررسید می‌تواند مدت دار باشد؟

چک رمزدار به روز صادر می‌شود. به همین دلیل نمی‌توان برای آن تاریخ سررسید دیگری تعریف کرد. مثلا نمی‌توان تقاضا کرد که چک رمزدار برای دو هفته آینده وصول شدنی باشد.

برای ابطال چک رمزدار چه اقدامی باید صورت بگیرد؟

چنانچه قصد ابطال چک بین بانکی را داشته باشید با مهر کردن پشت چک از سوی بانک مقصد مبنی براینکه هیچ عملیاتی روی چک انجام نشده است، می‌توانید به ابطال آن اقدام کنید.

آیا برای دریافت مبلغ چک رمزدار باید فوری اقدام کرد؟

چک رمزدار به روز صادر می‌شود و روز صدور، همان سررسید آن نیز محسوب می‌شود. دارنده می‌تواند در زمان دل خواه چک را به بانک ارائه نموده و وجه آن را دریافت کند.

در صورتی که قصد انجام معامله‌ای را داشته باشیم چگونه برای دریافت مبلغ از طریق چک رمز دار به اصالت چک و تقلبی نبودن آن پی ببریم؟

به دلیل جعل افراد در ارائه این چک ها، بانک مقصد به استعلام از بانک صادر کننده و چک کردن شماره سری و سریال چک اقدام می‌کند و برای اطمینان بیشتر از دستگاهی که قادر است انواع پول و سند‌های بانکی تقلبی را تشخیص بدهد استفاده می‌شود.

در صورت مفقود شدن چک رمزدار چه اقدامی باید از سوی دارنده چک انجام شود؟

در صورت مفقود شدن چک، بلافاصله به بانکی که این حواله به نام آن صادر شده است مراجعه کنید و بانک را در جریان مفقودی چک قرار دهید سپس فرم مفقودی چک را در بانک صادر کننده تکمیل و امضا کنید. بانک به احراز هویت شخص درخواست کننده در همان بانک و بانک‌های دیگر اقدام خواهد کرد.

در صورت مفقودی چک رمز دار آیا امکان وصول مبلغ چک از سوی یابنده چک وجود دارد؟

در صورت مفقودی چک رمز دار، بانک برای واریز یا عدم واریز چک رمزدار در شعبه مورد نظر استعلام انجام می‌دهد و چنانچه شخصی آن را پیدا کند قادر به نقد کردن و یا استفاده از آن سند نیست.

اخبار مرتبط
چک تضمینی و چک رمزدار هر دو اسنادی معتبر برای انتقال پول و تضمین پرداخت هستند. اما در نحوه استفاده و هدف از صدورشان تفاوت‌هایی دارند.
مومن واقفی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه‌ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده‌اند که به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا از آن استفاده کنند ولی هنوزاطلاعات این سامانه کامل نشده به همین دلیل برای بانک‌ها الزامی نکردیم.
صادر کننده، باید، طبق قانون سفته، تاریخ صدور سفته را قید کند، در غیر این صورت، سند، ارزش تجاری خود را از دست می‌دهد. تاریخ صدور، باید شامل روز، ماه و سال باشد و بهتر است که با حروف هم نوشته شود. سفته بدون تاریخ، در مواردی، مثل مشخص نبودن تاریخ صدور، سبب می‌شود، سفته، یک سند عادی محسوب شود.
به چه سفته‌ای سفید امضا می‌گویند و نحوه مطالبه سفته سفید امضا چگونه است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات