به گزارش بانک اول بورس روز یکشنبه هم نزولی بود و شاخص کل با افت حدود ۹هزار واحدی همراه بود. شاخص هم وزن هم افت بیش از ۴هزار واحدی را تجربه کرد. ارزش معاملات همچنان در سطح ۲هزار میلیارد تومان باقی مانده است و خروج پول حقیقی بالا است.
نگاهی به این متغیرهای کلیدی نشان می دهد که شرایط بازار تغییر خاصی نکرده است و همچنان رکود حرف اول بازار را می زند. با این وجود روند معاملات روز یکشنبه و همچنین چارت شاخص کل در تایم فریم هفتگی این امید را ایجاد می کند که شاهد افزایش تقاضا و احتمال مثبت شدن بازار سهام در روز دوشنبه قابل توجه باشیم.
در تایم پایانی بازار شاهد افزایش نسبی تقاضا بودیم و قیمت آخرین معامله بخش قابل توجهی از نمادهای مهم بازار به بیش تر از قیمت پایانی آن ها رسید. چارت شاخص کل نیز دو موضوع را نشان می دهد؛ اولاً به محدوده حمایتی دیگری رسیدیم و ثانیاً بازار در مرحله اشباع فروش قرار دارد.
در کنار قرار دادن این موضوع می توان امیدوار بود که فردا بازار کمی از فشار فروش خارج شود و معاملات نسبتاً مثبتی را تجربه کند.
آیا شاخص کل صعودی می شود؟
باید توجه داشت که اگر چه در روزهای آینده احتمال مثبت شدن شاخص کل وجود دارد اما در شرایط کنونی نمی توان انتظار داشت که شاخص کل و بازار سهام از روند نزولی و رکودی خود خارج شود. به بیان دیگر تا زمانی که ریسک های سیستماتیک بازار هر روز تشدید می شود و فضای سیاسی و اقتصادی ایران در نااطمینانی محض قرار دارد، تنها می توان امیدوار بود که شاهد نوسان های مثبت باشیم تا بازگشت با شکوه بازار. در این میان هر چند قیمت دلار روند صعودی به خود گرفته است اما باید این نکته را در نظر داشت که این افزایش قیمت همراه با تشدید التهابات اقتصادی است. بنابراین تا زمانیکه این التهابات کاهش پیدا نکند نباید افزایش قیمت دلار را به عنوان یک محرک برای بورس در نظرگرفت. کمااینکه غالباً شاخص کل با یک وقفه به افزایش قیمت دلار واکنش نشان می دهد. بنابراین به طور کلی به نظر می رسد که احتمالاً شاهد نوسان های مثبت بازار باشیم اما این روزهای مثبت را نباید به عنوان بازگشت بازار سهام و خروج بورس از رکود در نظر گرفت./اقتصادانلاین
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید