پنجشنبه, 16 آذر 1402 2023,December

چک‌های ۲ بانک پر مشتری به زودی الکترونیکی می‌شود

28 آبان 1402
چک‌های ۲ بانک پر مشتری به زودی الکترونیکی می‌شود

به دنبال عملیاتی شدن صدور چک‌های الکترونیکی توسط ۱۱ بانک (تاکنون)، در آخرین خبرها از سوی مسئولان بانکی اعلام شده که به‌زودی بانک ملت و ملی به عرضه‌کنندگان چک‌های الکترونیکی می پیوندند که باتوجه به اینکه این دو بانک مشتریان زیادی دارند، تاثیرگذاری بسیار خوبی خواهند داشت.

به گزارش بانک اول چک‌های الکترونیکی آخرین دستاورد نظام بانکی در حوزه دیجیتال است که با امضای دیجیتالی شخص ارائه‌دهنده، اعتبار پیدا می‌کند و منجر به کاهش مراجعه مشتریان به بانک‌ها و صرفه‌جویی در زمان و هزینه‌های آن‌ها شده است.

رایج شدن این نوع چک‌ها مزایای زیادی داد؛ کاهش هزینه‌های مشتری همچون کاهش هزینه رفت‌وآمد به بانک‌ها و همچنین صرفه‌جویی در وقت مشتریان از مهمترین حسن‌های چک‌های الکترونیکی است.

ضمن اینکه رهگیری چک‌های دیجتالی بسیار راحت‌تر است. قطعا برگشت خوردن چک‌های الکترونیکی بسیار کمتر شده و تعامل مشتریان با یکدیگر شده است. در حقیقت زمانی که فردی چک الکترونیکی صادر می‌کند، شخص دریافت کننده نیز بایستی وارد سامانه "هامون" خود شده تا بتواند چک خود را دریافت و از طریق سامانه مجازی بانک صادرکننده چک، آن را نقد کند.

صدور چک‌های الکترونیکی تاکنون توسط ۱۱ بانک انجام شده و مقرر است که بانک ملی به‌عنوان بزرگترین بانک دولتی آن را عملیاتی کند.

اخیراً مهران محرمیان ضمن اشاره به همین موضوع (صدور چک‌های الکترونیکی توسط ۱۱ بانک)، اظهار کرده که به‌زودی بانک ملت و ملی نیز به عرضه‌کنندگان چک‌های الکترونیکی خواهند پیوست؛ این دو بانک باتوجه به اینکه مشتریان زیادی را در شبکه بانکی دارند، تاثیرگذاری بسیار خوبی خواهند داشت.

وی همچنین اعلام کرده که به‌زودی رقم چک‌های الکترونیکی صاده و نقد شده به ۱۰۰۰ میلیارد تومان نزدیک می‌شود.

بنابر اعلام بانک مرکزی، چک الکترونیکی هنوز در بانک ملی عملیاتی نشده است که معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در رابطه با علت این موضوع نیز گفته آخرین مراحل تست در بانک ملی در حال انجام است و به‌زودی عملیاتی خواهد شد. تست‌های Functional (تست کاردکرد) انجام شده و در حال حاضر موارد مربوط به تست امنیت را می‌گذرانند که حساسیت ویژه‌ای بر آن وجود دارد.

گفتنی است؛ براساس آخرین تصمیم‌گیری‌ها در حوزه چک‌های الکترونیک و با تصویب ماده الحاقی ۵ به لایحه برنامه هفتم و همچنین در صورت تایید شورای نگهبان، مقرر است که در سال سوم اجرای قانون هفتم، چک‌های کاغذی برای همیشه از نظام بانکی حذف شود./ایسنا

اخبار مرتبط
اقتدار اقتصادي كشورها به توان توليد كالاهاي قابل صادرات يا كالاهاي داراي جايگاه موثر در زنجيره تجارت جهاني بازمي‌گردد و دولت براي تقويت اين بخش، نيازي به تصدي‌گري ندارد و با حذف موانع دست و پاگير، مي‌تواند زمينه‌هاي رشد اقتصادي را فراهم كرد.
بر اساس تبصره الحاقی به ماده یک قانون صدور چک مصوب سال ۱۳۹۷، امکان صدور چک‌های الکترونیکی (داده پیام) به صورت قانونی فراهم شد و این نوع چک نیز مشمول قوانین و مقررات مرتبط با چک‌های کاغذی قرار گرفت. در راستای اجرایی شدن صدور چنین چک‌هایی هم بانک مرکزی مکلف شد ظرف یک سال از لازم الاجرا شدن این تبصره، زیرساخت‌ها و اقدامات لازم برای صدور و مطالبه چنین چک‌هایی را فراهم کند سرانجام هم ۲۱ آبان سال گذشته از اولین چک الکترونیکی رونمایی شد.
با استفاده از «چابک» امکان صدور چک در هر زمان و مکان بدون نیاز به حمل دسته چک و کارسازی چک بدون نیاز به مراجعه به شعبه فراهم می شود. بر اساس این گزارش، امنیت بسیار بالای این محصول و عدم امکان سوء استفاده، سرقت، مفقودی و … و امکان دریافت هم زمان چک کاغذی و چک امن دیجیتال، از دیگر مزایای استفاده از چک الکترونیکی بانک کشاورزی «چابک» است.
بانک مرکزی برای دومین مرتبه به جهت رفع سوء برداشت ها از قانون توسط بانک‌ها بخشنامه‌ای در خصوص رفع سوءاثر از چک‌های برگشتی را برای شعب بانکی صادر کرده است، سوء برداشت از قانونی که سبب شده برخی از افراد با مشکلات متعددی مواجه شوند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها