پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

کمبود کدام ویتامین باعث افکار منفی می شود

11 آذر 1402
کمبود کدام ویتامین باعث افکار منفی می شود

هجوم افکار منفی در ذهن شما و عدم توانایی برای خلاص شدن از شر آنها ممکن است ریشه در کمبود برخی ویتامین‌ها داشته باشد. خواندن این مقاله راهگشای شما خواهد بود.

به گزارش بانک اول اینکه اجازه دهید یا اجازه ندهید که افکار منفی به ذهن شما خطور یابد، تا حدود زیادی دست خود شماست. فردی هستید که همیشه جنبه منفی وقایع را در نظر می‌گیرد یا مثبت‌اندیش هستید؟

 وقتی در رویا فرو می‌روید بیشتر با افکار منفی رویابافی می‌کنید یا به این می‌اندیشید که چگونه آینده خود را درخشان‌تر از امروز کنید؟ با همه این تفاسیر جالب است بدانید که کمبود برخی از ویتامین‌ها نیز در افکار منفی نقش دارند. کمبود کدام ویتامین باعث افکار منفی می شود؟

اینکه اجازه دهید یا اجازه ندهید که افکار منفی به ذهن شما خطور یابد، تا حدود زیادی دست خود شماست. فردی هستید که همیشه جنبه منفی وقایع را در نظر می‌گیرد یا مثبت‌اندیش هستید؟

وقتی در رویا فرو می‌روید بیشتر با افکار منفی رویابافی می‌کنید یا به این می‌اندیشید که چگونه آینده خود را درخشان‌تر از امروز کنید؟ با همه این تفاسیر جالب است بدانید که کمبود برخی از ویتامین‌ها نیز در افکار منفی نقش دارند. کمبود کدام ویتامین باعث افکار منفی می شود؟

کمبود ویتامین B12 و بروز افکار منفی

ویتامین B12 و به طور کلی همه ویتامین‌های گروه B در تولید مواد شیمیایی مغز که بر خلق و خو و سایر عملکردهای مغز تاثیر می‌گذارد، نقش دارند. تاکنون مطالعات بسیاری نشان داده است که سطوح پایین ویتامین B12 و ویتامین B6 با علائم افسردگی همراه است.

سطوح پایین این ویتامین‌ها می‌تواند هجوم افکار منفی را به ذهن شما افزایش دهد. رژیم غذایی نامناسب علت اصلی کمبود ویتامین B12 است.

افراد مسن، گیاه‌خواران و افراد مبتلا به اختلالات گوارشی مانند بیماری سلیاک یا بیماری کرون بیش از سایرین در معرض کمبود ویتامین ب۱۲ هستند. اما گاهی کمبود این ویتامین به دلایلی نامعلوم رخ می‌دهد.

اگر فکر می‌کنید ممکن است کمبود این ویتامین را داشته باشید، به پزشک مراجعه کنید و در صورت تجویز برای خرید قرص ویتامین ب۱۲ اقدام نمایید. جگر گاو، ماهی سالمون، ماهی تن، گوشت گاو، تخم مرغ و حبوبات بهترین منابع ویتامین B12 هستند.

کمبود کدام ویتامین باعث افکار منفی می شود؟ ویتامین دی

سلامت روان شما در گرو مصرف ویتامین D به مقدار کافی است. ویتامین D در بسیاری از عملکردهای مختلف بدن از جمله افزایش جذب کلسیم و فسفر نقش دارد. ترمیم سلولی و رشد بافت‌ها در مغز به طور مستقیم به سطوح مناسب ویتامین دی در بدن وابسته است.

برای اینکه رشد سالم سلول‌های مغزی ارتقا یابد و به تقویت حافظه و توانایی‌های شناختی کمک شود، لازم است به مقدار کافی ویتامین دی را به بدن خود برسانید.

افسردگی و افزایش افکار منفی در مغز به دلیل کمبود ویتامین D می‌تواند باشد. این ویتامین محلول در چربی است و همان‌طور که احتمالا می‌دانید، بهترین منبع تامین آن برای بدن، قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید است.

با این حال در ماهی‌های چرب هم مقادیر فراوانی از این ویتامین وجود دارد. کمبود ویتامین D با مصرف قرص ویتامین دی باید جبران شود.

تاثیر امگا ۳ در هجوم افکار منفی به ذهن

کمبود کدام ویتامین باعث افکار منفی می‌ شود؟ امگا ۳، ویتامین نیست اما یک ماده مغذی بسیار مهم برای حفظ سلامت مغز و روان شماست.

عدم تعادل بین اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ می‌تواند باعث عدم تعادل خلقی شده و در بروز مشکلات روانی تاثیرگذار باشد. مغز انسان از ۶۰ درصد چربی تشکیل شده است. اسیدهای چرب امگا ۳ قابلیت ساخته شدن در بدن را ندارند؛ از این رو حتما باید از طریق رژیم غذایی برای بدن تامین شوند.

اگر اسیدهای چرب امگا 3 به مقدار کافی در بدن وجود نداشته باشند، غشای سلول‌های عصبی در بدن با کیفیت پایین ساخته می‌شوند. اما چنانچه چربی‌های مفید در رژیم غذایی شما به مقدار کافی وجود داشته باشند، مغز می‌تواند سلول‌های عصبی باکیفیت ساخته و از سلامت روان محافظت به عمل آورد.

در نتیجه افکار منفی و علائمی مثل افسردگی کمتر بروز پیدا خواهند کرد. به منظور درمان اختلال کمبود توجه (ADHD) و اختلال شخصیت مرزی نیز معمولا مصرف قرص امگا ۳ توصیه می‌شود. ماهی‌های چرب منابع غنی از امگا ۳ به حساب می‌آیند.

منیزیم بخورید تا از افکار منفی در امان باشید

برای اینکه استرس، افسردگی و افکار منفی در روان شما به حداقل برسد، به مقدار مطلوب منیزیم نیاز دارید. منیزیم یک ماده معدنی است که اگر با کمبود آن مواجه باشید، به طور قطع آرامش ذهن نخواهید داشت.

کمبود منیزیم حتی در میان افرادی که رژیم غذایی متعادل دارند، رایج است. اما مشکل اینجاست که اغلب به آن توجه نمی‌شود و اکثر افراد اطلاع ندارند که با کمبود منیزیم مواجه هستند.

کمبود منیزیم حتی می‌تواند باعث اختلال خواب در بدن شما شود. وقتی خواب شما بی‌کیفیت باشد و روز بعد سرحال نباشید، مسلم است که هجوم افکار منفی در ذهن شما بیشتر خواهد شد.

کمبود شدید منیزیم را حتما با خرید قرص منیزیم جبران کنید. خوشبختانه منیزیم در بسیاری از مواد غذایی یافت می‌شود، مثل سبزیجات، آجیل، دانه‌ها، لوبیا، غلات کامل، جوانه گندم، گندم و سبوس جو دوسر.

کمبود آهن و تاثیر مستقیم آن در افکار منفی

کمبود کدام ویتامین باعث افکار منفی می شود؟ آهن، ویتامین نیست اما از جمله مواد مغذی به حساب می‌آید که کمبود آن موجب نوعی کم‌خونی به نام فقر آهن خواهد شد. این نوع از کم‌خونی بسیار شایع است؛ به ویژه در میان بانوانی که دوره‌های قاعدگی شدید دارند و از منابع آن در رژیم غذایی خود به مقدار کافی استفاده نمی‌کنند.

کم خونی اگر شدید باشد، باعث خستگی غیر معمول خواهد شد. تا به آنجا که شما حتی حس راه رفتن و فعالیت نخواهید داشت. بدیهی است که این خستگی غیر طبیعی باعث می‌شود بیشتر به سمت رختخواب بروید و افکار منفی در مغز شما افزایش یابد.

گوشت قرمز، گوشت مرغ، ماهی و حبوبات بهترین منابع تامین آهن برای بدن انسان هستند. اما برای درمان کم خونی شدید، تنها رژیم غذایی مناسب کفایت نمی‌کنید. حتما باید از داروخانه قرص آهن تهیه کنید و مطابق با دستور پزشک از آن استفاده نمایید.

چگونه از شر افکار منفی خلاص شوید؟

همیشه هم کمبود ویتامین نیست که افکار منفی را در ذهن شما ایجاد می‌کند. دلایل متعددی برای این مشکل می‌تواند وجود داشته باشد. برای مقابله با افکار منفی راهکارهای زیر را به شما پیشنهاد می‌دهیم:

  • با مدیتیشن به خودآگاهی برسید تا قادر باشید خودتان را از افکار و احساساتتان جدا کرده و به آنها از نقطه نظر یک ناظر بیرونی نگاه کنید.
  • افکار منفی خود را شناسایی کنید تا بعد به دنبال راه رهایی از آنها باشید.
  • به این مسئله فکر کنید که با افکار منفی به چه دستاوردی می‌رسید و چه چیزی را از دست می‌دهید! پس سعی کنید جایگزینی برای افکار منفی بیابید.
  • افکار منفی خود را یادداشت کنید زیرا وقتی آنها را روی کاغذ می‌بینید، رهایی از آنها ساده‌تر است.

در نهایت باید بگوییم که ابتدا باید ریشه افکار منفی را پیدا کنید و در صورت لزوم با مراجعه به یک روان‌شناس برای حل آنها راهکاری بیابید.
کمبود کدام ویتامین باعث افکار منفی می شود.
اخبار مرتبط
اختلال اضطراب فراگیر، نوعی اضطراب به‌شدت آزاردهنده است که افراد بسیاری از جمله افراد کمال‌طلب را به خود گرفتار کرده است. افرادی که به این اختلال مبتلا هستند، معمولا در زندگی و کار خود بسیار موفق‌اند و دوستان خوبی هم دارند، اما بااین‌حال، دایما از خود انتقاد می‌کنند و هیچ بازخورد مثبت یا پاداشی نمی‌تواند از حس ناامنی، ترس و اضطراب آنها بکاهد.
سنگ کلیه می‌تواند یک وضعیت دردناک باشد و انتخاب‌های غذایی خاص می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به آنها یا به مدیریت سنگ‌های موجود کمک کند.
مصرف آب بهترین روش برای مصرف قرص‌ها و دارو‌ها است. آب تنها مایعی است که هیچ تداخلی با دارو‌ها ندارد و سایر مایعات مانند شیر یا اسید‌های غذایی ممکن است تاثیر مخربی بر روی دارو‌ها داشته باشند و مشکلات گوارشی ایجاد کنند؛ بنابراین توصیه می‌شود همه قرص‌ها و دارو‌ها با آب مصرف شوند، بهترین حالت این است که آب ملایم همراه با قرص‌ها و دارو‌ها مصرف شود. آب نه تنها به جذب بهتر دارو‌ها کمک می‌کند بلکه برای سلامتی عمومی بدن نیز مفید است.
مینیمالیسم ذهنی، کلید رسیدن به آرامش درونی است. با تمرین این تکنیک‌ها و ایجاد تغییرات کوچک در سبک زندگی خود، می‌توانید به آرامش بیشتری دست پیدا کنید. به یاد داشته باشید، این یک سفر است و مهمترین چیز، شروع کردن است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها