پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

شرایط جدید رفع سو اثر از چک برگشتی / بخشنامه جدید بانک مرکزی

11 آذر 1402
شرایط جدید رفع سو اثر از چک برگشتی / بخشنامه جدید بانک مرکزی

صادرکننده چک در صورت مسدودسازی بخشی از مبلغ چک در حساب جاری خود و  با واریز مابه‌التفاوت مبلغ چک و مبلغ مسدود شده در حساب جاری خود می تواند نسبت به تکمیل وجه چک اقدام و زمینه رفع سوء‌اثر چک را فراهم کند.

به گزارش  بانک اول  بر اساس بخشنامه‌ای که بانک مرکزی در اریبهشت امسال ابلاغ کرد، برای رفع سوء اثر از چک‌های برگشتی، تکمیل رقم کسری چک کافی است؛ اما بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد بانک‌ها این بخشنامه را اجرا نمی‌کنند.

بانک مرکزی در همین ارتباط با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: پیرو بخشنامه‌شماره 62078‏‏‏/02 مورخ 21‏‏‏/03‏‏‏/1402 و تأکیدات بعمل آمده پیرامون ترتیبات مسدودی حساب‌های صادرکنندگان چک برگشتی و  بررسی‌های صورت گرفته و اطلاعات واصله حاکی از آن است که ضوابط ذی‌ربط در برخی از بانک‌ها بطور کامل اجرایی نشده، بطوریکه در اجرای تکلیف قانونی ناظر بر انسداد وجوه حساب‌های صادرکننده چک برگشتی در کل شبکه بانکی کشور به میزان کسری وجه چک (با لحاظ ترتیبات مقرر)، پس از انسداد وجه حساب جاری صادرکننده چک و بدون لحاظ مبلغ مسدودی مذکور، صادرکننده چک را ناگزیر به تأمین کل مبلغ چک موصوف می‌کنند. 

اقدام یادشده مغایر با موازین قانونی و مقرراتی مربوط بوده و ضروریست بانک ها  تمهیدات مقتضی اتخاذ تا در صورت مسدودسازی بخشی از مبلغ چک در حساب جاری صادرکننده چک، شخص اخیر این امکان را داشته باشد تا با واریز مابه‌التفاوت مبلغ چک و مبلغ مسدود شده در حساب جاری خود (از جمله از محل وجوه قابل برداشت سایر حساب‌های خود نزد شبکه بانکی)، نسبت به تکمیل وجه چک اقدام و بدین طریق زمینه رفع سوء‌اثر چک را فراهم نماید. متعاقباً اطلاع رسانی لازم به ذینفع چک از طریق بانک عهده چک نیز ضرورت دارد.

بانک ها موظفند ضمن اصلاح موضوع مذکور در سامانه‌های اطلاعاتی و نرم‌افزاری آن بانک، مراتب را به قید تسریع و با لحاظ مفاد بخشنامه شماره 149153‏‏‏‏‏/96 مورخ 16‏‏‏‏‏/5‏‏‏‏‏/1396 به تمامی واحدهای ذی‌ربط ابلاغ کرده  و بر حسن اجرای آن نظارت دقیق به عمل آورند.

اخبار مرتبط
چک تضمینی و چک رمزدار هر دو اسنادی معتبر برای انتقال پول و تضمین پرداخت هستند. اما در نحوه استفاده و هدف از صدورشان تفاوت‌هایی دارند.
مومن واقفی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه‌ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده‌اند که به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا از آن استفاده کنند ولی هنوزاطلاعات این سامانه کامل نشده به همین دلیل برای بانک‌ها الزامی نکردیم.
صادر کننده، باید، طبق قانون سفته، تاریخ صدور سفته را قید کند، در غیر این صورت، سند، ارزش تجاری خود را از دست می‌دهد. تاریخ صدور، باید شامل روز، ماه و سال باشد و بهتر است که با حروف هم نوشته شود. سفته بدون تاریخ، در مواردی، مثل مشخص نبودن تاریخ صدور، سبب می‌شود، سفته، یک سند عادی محسوب شود.
به چه سفته‌ای سفید امضا می‌گویند و نحوه مطالبه سفته سفید امضا چگونه است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها