جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

روش ثبت نام چک الکترونیکی با تعداد برگ دلخواه

23 آذر 1402
روش ثبت نام چک الکترونیکی با تعداد برگ دلخواه

بانک مرکزی سامانه ای برای ارائه چک الکترونیک راه اندازی کرده است که می تواند منجر به کاهش خطرات چک کاغذی گردد. این سامانه چک امن دیجیتال (چکاد) نام دارد و چک هایی که از طریق این سامانه ارائه می شود تمام قوانین چک کاغذی را دارند و با یک امضای الکترونیکی اعتبار پیدا می‌ کنند .

به گزارش بانک اول تمامی قوانین چک کاغذی برای چک های الکترونیک ارائه شده از طریق سامانه چکاد قابل اجرا است و با یک امضای الکترونیکی اعتبار پیدا می یابد.

برای ثبت درخواست صدور دسته چک دیجیتال، پس از مراجعه به همراه بانک و انتخاب شماره حساب جاری خود، تعداد برگه‌های دسته چک خود را تعیین می‌کنید و سپس پیامکی حاوی رمز یک‌بار مصرف برای شما ارسال خواهد شد و درخواست شما ثبت می‌شود.

با طی مراحل قانونی در بانک مورد نظر، دسته چک دیجیتال شما صادر خواهد شد. فعال سازی سامانه چکاد مستلزم ثبت امضای دیجیتال در اپلیکیشن و مراجعه به همراه بانک متعلق به حساب جاری است.

چگونه می‌توان از خدمات سامانه چکاد استفاده کرد؟

برای استفاده از خدمات سامانه چکاد باید سه ابزار را در دسترس داشته باشیم. اولین چیزی که برای این کار مورد نیاز است یک حساب جاریست که قابلیت استفاده از چک دیجیتال داشته باشد. پس از آن باید همراه بانک مربوط به بانکی که در آن حساب مورد نظر را افتتاح کرده‌ایم، در دستگاه دیجیتال خود داشته باشیم و آخرین ابزار مورد نیاز، برنامه هامون است که برای فعالسازی و ثبت امضای الکترونیکی طراحی شده است.

پس از نصب نرم افزارهای همراه بانک و هامون باید نسبت به فعالسازی خدمت چک دیجیتال اقدام کنیم.

فعالسازی چک دیجیتال به چه صورت است؟

برای فعالسازی خدمت چک دیجیتال در همراه بانک باید به بخش منو مراجعه کرده و گزینه فعالسازی را انتخاب نماییم. پس از آن باید امضای الکترونیکی خود را در برنامه هامون ثبت کنیم تا خدمات چک دیجیتال در همراه بانک فعال شود.

چگونه در خواست صدور دسته چک دیجیتال بدهیم؟

برای ثبت درخواست صدور دسته چک دیجیتال باید به بخش ثبت درخواست صدور دسته چک در همراه بانک مراجعه کنیم. پس از انتخاب حساب جاری مورد نظر و تعداد برگ دسته چک، با استفاده از رمز عبور یکبار مصرفی که از طریق پیامک ارسال می‌شود، می‌توانیم درخواست خود را ثبت و برای بانک ارسال کنیم.

پس از طی مراحل اداری و کنترل‌های لازم در شعبه‌ای که در آن افتتاح حساب کرده‌ایم، دسته چک دیجیتال صادر خواهد شد.

برای پیگیری درخواست صدور دسته چک وقتی فرآیند بررسی آن در جریان است می‌توان با مراجعه به بخش پیگیری درخواست صدور دسته چک دیحیتال از وضعیت درخواست مطلع شد.

مشاهده دسته چک دیجیتال و چک‌های دریافتی چگونه است؟

در صورت نیاز به مشاهده اطلاعات دسته چک با مراجعه به گزینه دریافت اطلاعات دسته چک می‌توان این کار را انجام داد. در این بخش می‌توان تمام برگه‌های دسته چک و وضعیت آن‌ها را مشاهده کرد. برگه‌های دسته چک در چهار وضع قابل صدور، مصرف‌ شده، باطل شده و نقد شده قابل مشاهده است.

لیست چک‌های صادر شده در گزینه مشاهده کارتابل و کارسازی چک‌های دریافتی قابل مشاهده است و برای این منظور باید امضای الکترونیکی خود را از طریق برنامه هامون ثبت کنیم. بعد از ثبت امضای دیجیتال می‌توانیم چک‌های دریافتی در وجه خودمان را با اطلاعات مربوط به آن‌ها مشاهده کنیم.

چطور چک الکترونیکی صادر کنیم؟

برای صدور چک باید یکی از برگه‌های چک صادر نشده خود را انتخاب و کد ملی گیرنده چک را وارد نماییم و در ادامه باید مبلغ چک، تاریخ سررسید و شرح صدور چک را وارد نماییم. پس از ثبت امضای دیجیتال از طریق برنامه هامون، چک صادر و مشخصات آن در همراه بانک نمایش داده می‌شود.

انتقال چک به چه صورت انجام می‌شود؟

به منظور انتقال چک دریافت شده به فرد دیگر باید در قسمت مشاهده کارتابل و کارسازی چک‌های دریافتی، گزینه انتقال را انتخاب و در آن کد فردی که می‌خواهیم چک را به آن منتقل کنیم، وارد نماییم. در این مرحله نیز باید در برنامه هامون امضای الکترونیکی خود را ثبت کنیم و پس از آن چک به فرد مورد نظر منتقل و از کارتابلمان خارج می‌شود.

نقد کردن چک دیجیتال چگونه است؟

برای نقد کردن چک الکترونیکی باید به شکل حضوری به شعبه مراجعه نماییم اما برای واریز مبلغ چک به حساب خود می‌توانیم به صورت حضوری و غیرحضوری اقدام کنیم.

به طور کلی خدماتی که سامانه چکاد ارائه می‌کند درخواست دسته چک دیجیتال، صدور چک دیجیتال، مشاهده کارتابل چک‌های دریافتی، امکان وصول درون بانکی و بین بانکی چک و همچنین ضمانت، انتقال، مسدودی و ابطال چک است. همینطور امکان نقد کردن آنلاین و بدون مراجعه به شعبه نیز از خدماتی است که سامانه چکاد در اختیارمان می‌گذارد.

اخبار مرتبط
چک تضمینی و چک رمزدار هر دو اسنادی معتبر برای انتقال پول و تضمین پرداخت هستند. اما در نحوه استفاده و هدف از صدورشان تفاوت‌هایی دارند.
مومن واقفی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه‌ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده‌اند که به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا از آن استفاده کنند ولی هنوزاطلاعات این سامانه کامل نشده به همین دلیل برای بانک‌ها الزامی نکردیم.
صادر کننده، باید، طبق قانون سفته، تاریخ صدور سفته را قید کند، در غیر این صورت، سند، ارزش تجاری خود را از دست می‌دهد. تاریخ صدور، باید شامل روز، ماه و سال باشد و بهتر است که با حروف هم نوشته شود. سفته بدون تاریخ، در مواردی، مثل مشخص نبودن تاریخ صدور، سبب می‌شود، سفته، یک سند عادی محسوب شود.
به چه سفته‌ای سفید امضا می‌گویند و نحوه مطالبه سفته سفید امضا چگونه است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها