ﺳﻪشنبه, 13 آذر 1403 2024,December

بازار سهام در زمستان به کدام سو خواهد رفت؟

27 آذر 1402
بازار سهام در زمستان به کدام سو خواهد رفت؟

به‌زعم کارشناسان سیاست‌های انقباضی برای مهار تورم منجر به رکود در بازارها ازجمله بورس شده است؛ با این حال امید‌‌هایی به خاطر  رشد‌های سنتی بازار سهام در زمستان از یکسو طرح جدید سازمان بورس برای تجدید ارزیابی دارایی شرکت‌ها و  از سوی دیگر برای رشد بورس در زمستان وجود دارد.

به گزارش بانک اول  شاخص کل بورس تهران از اردیبهشت 1397تا 20مرداد 1399با یک رشد پرقدرت مواجه شد و در این مدت بیش از 2هزارو 100درصد رشد کرد، اما از آن زمان تاکنون شاخص کل بورس تهران نتوانسته است رشد‌های این دوره را تکرار کند. در آن دوره به‌دلیل ورود حجم بزرگی از نقدینگی به بازار سهام ارزش معاملات در برخی روزها حتی از مرز 35هزار میلیارد تومان هم فراتر رفت، اما با آغاز نزول بورس ارزش معاملات بورس به پایین‌ترین حد خود رسید و کار به جایی کشید که در برخی از روز‌های سال‌جاری ارزش روزانه معاملات خرد حتی به 2هزار میلیارد تومان هم رسید و در شرایط فعلی هم ارزش معاملات در سطحی نیست که بتوان از رشد پایدار شاخص بورس سخن گفت. در چنین شرایطی پرسش اصلی این است که آیا همین رویه تا پایان سال ادامه خواهد یافت یا می‌توان به رشد ارزش معاملات و شاخص بورس در زمستان طبق سنت سال‌های گذشته امیدوار بود؟


مروری بر شاخص‌های بورس درسال‌های گذشته نشان می‌دهد هر سال در زمستان شاخص‌های بورس با یک رشد مقطعی مواجه می‌شود و این رویه در بسیاری از سال‌ها تکرار شده است. این به‌دلیل آن است که به‌صورت سنتی سهامداران حقوقی بزرگ بخشی از سود تقسیمی سهام شرکت‌ها را در زمستان دوباره وارد بازار می‌کنند و همین عامل منجر به تزریق نقدینگی به بازار سهام و رشد شاخص می‌شود.  با وجود این عامل، امسال شرایط قدری متفاوت است به‌زعم تحلیلگران اجرای سیاست‌های انقباضی که منجر به رکود در بازار‌ها شده، مسائل را پیچیده‌تر کرده و ممکن است  اجرای سیاست‌های انقباضی مانع از رشد سنتی بورس در زمستان شود.


مهدی رضایتی، یک کارشناس بازار سرمایه در این‌باره می‌گوید: تا زمانی که سیاست‌های انقباضی تغییر نکند، بازار به همین شکل می‌ماند. این اما همه ماجرا نیست؛ چراکه از 2هفته پیش سازمان بورس برنامه جدیدی را برای تجدید ارزیابی دارایی شرکت‌های بورس آغاز کرده که برای سهامداران جذاب است و می‌تواند محرکی برای رشد شاخص‌های بورس باشد. مهدی مدنی، یک کارشناس بازار سرمایه در این‌باره می‌گوید: تجدید ارزیابی دارایی‌ها موجب به‌روز شدن ترازنامه شرکت‌ها و افزایش شفافیت صورت‌های مالی خواهد شد و حتما سهامداران از آن استقبال خواهند کرد.

روزنامه همشهری
 

اخبار مرتبط
شاخص کل بازار سرمایه امروز (سه شنبه ۱۳ آذر) ۲۸ هزار و ۹۵۵ واحد رشد کرد و در کانال دو میلیون ۴۸۹ هزار واحدی ایستاد. بدین ترتیب در این روز شاخص کل بازار ۱.۱۸ درصد تقویت شد.
سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار(سمات)، روش انتقال الکترونیک سهام متوفیان به وراث (به‌جز سهام عدالت) را اعلام کرد.
بیشترین اثر مثبت بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی فارس، فملی و فولاد شد، و نمادهای معاملاتی تشرق، تایرا و سیدکو بیشترین اثرگذار منفی را بر این نماگر از خود بجای گذاشتند.
بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله 7میلیارد و 162میلیون ورقه به ارزش 73هزار و 508میلیارد تومان در 184هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) 16واحد رشد کرد و در ارتفاع 23هزار و 458واحد قرار گرفت.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها