شنبه, 3 آذر 1403 2024,November

شرایط صدور چک موردی چیست و نحوه کارکرد آن چگونه است ؟

28 آذر 1402
شرایط صدور چک موردی چیست و نحوه کارکرد آن چگونه است ؟

چک موردی، چکی است که به صورت موردی به اشخاص حقیقی فاقد حساب جاری و دسته چک ارائه می‌‎شود. با ما همراه باشید تا با شرایط صدور چک موردی آشنا شویم .

به گزارش بانک اول تنها امکان صدور چک موردی برای مشتریانی که فاقد حساب جاری و دسته چک هستند وجود دارد. برای صدور چک موردی، همچون چک عادی باید ابتدا از طریق سامانه صیاد، شناسه یکتا برای چک موردی دریافت شود. اما نیازی به اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری نمی‎‌باشد.

افرادی که امکان دریافت چک موردی را ندارند عبارتند از:

  • صدور چک موردی برای افراد ورشکسته ممنوع است.
  • اگر شخصی محکوک به پرداخت مبلغی بر اساس چکهای قبلی باشد، امکان صدور چک موردی برای او وجود ندارد.
  • اگر فرد متقاضی، چک برگشتی سو اثر نشده داشته باشد و یا وکیل یا نماینده او چک برگشتی رفع سوء نشده داشته باشد امکان دریافت چک موردی را تا زمان رفع سوء اثر چک ندارد. این قانون شامل چک‌های موردی قبلی رفع سوء نشده نیز می‎باشد.
  • فردی که در مراجع قضایی بر اساس قانون محکوم به محرومیت داشتن دسته چک شده است، امکان تقاضای صدور چک موردی نیز ندارد. تا زمان پایاین محکومیت به هیچ عنوان برای این فرد چک موردی صادر نخواهد شد.
  • افرادی که بر اساس حکم مراجع قضایی و یا دلایل دیگر حسابشان مسدود شده است امکان درخواست چک موردی را ندارند. البته در برخی موارد صرف حکم قضایی تنها مبلغی در حساب جاری فرد مسدود می‎‌گردد که در این شرایط صدور چک موردی برای فرد بلامانع است.
  • افراد ورشکسته که بر اساس حکم مراجع قضایی محکوم به پرداخت بدهی خود هستند و یا چک برگشتی رفع سو اثر نشده دارند، حق درخواست چک موردی را تا پایان محکومیت و رفع سوء اثر چک ندارند.

شرط لازم صدور چک موردی

شرط لازم صدور چک موردی داشتن حساب جاری نزد بانک محال علیه است و دقیقا همانند چک عادی باید در سامانه صیاد ثبت گردد تا شناسه یکتا دریافت کند. در صورت برگشت شدن چک موردی، به دلیل نداشتن موجودی یا کسری موجودی و یا هر دلیل دیگری که در قانون برگشت چک مقرر شده است (به استثنای برگشت چک به علت دستور عدم پرداخت ماه 14 قانون) فرد مورد نظر یا وکیل یا نماینده وی، تا زمان تعیین تکلیف چک برگشتی و انجام رفع سوء آن امکان درخواست چک موردی و دریافت آن را ندارد.

همچنین فرد مشمول محرومیت‌های ماده 5 مکرر الحاقی به قانون نیز می‎‌باشد و تا آن زمان از دریافت دسته چک، صدور چک جدید و تمام امکانات چک مورد محروم خواهد بود.

اخبار مرتبط
چک تضمینی و چک رمزدار هر دو اسنادی معتبر برای انتقال پول و تضمین پرداخت هستند. اما در نحوه استفاده و هدف از صدورشان تفاوت‌هایی دارند.
مومن واقفی ادامه دارد: در بخش املاک و اسکان، سامانه‌ای را در اختیار بانک مرکزی قرار داده‌اند که به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم تا از آن استفاده کنند ولی هنوزاطلاعات این سامانه کامل نشده به همین دلیل برای بانک‌ها الزامی نکردیم.
صادر کننده، باید، طبق قانون سفته، تاریخ صدور سفته را قید کند، در غیر این صورت، سند، ارزش تجاری خود را از دست می‌دهد. تاریخ صدور، باید شامل روز، ماه و سال باشد و بهتر است که با حروف هم نوشته شود. سفته بدون تاریخ، در مواردی، مثل مشخص نبودن تاریخ صدور، سبب می‌شود، سفته، یک سند عادی محسوب شود.
به چه سفته‌ای سفید امضا می‌گویند و نحوه مطالبه سفته سفید امضا چگونه است؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها