یکشنبه, 22 مهر 1403 2024,October

بخشنامه جدید بانک مرکزی برای وام‌دهی

14 دی 1402
 بخشنامه جدید بانک مرکزی برای وام‌دهی

بانک مرکزی در راستای ضابطه‌مند کردن نحوه تعامل موسسات اعتباری با تسهیلات‌یاران و همچنین تسهیل فرآیند و ارتقای سهم تسهیلات خرد « الزامات ناظر بر نحوه همکاری مؤسسات اعتباری با شرکت‌های تسهیلات‏ یار‏»را تدوین به شبکه بانکی ابلاغ کرد.

به گزارش بانک اول  به نقل از تسنیم، بانک مرکزی اعلام کرد: با توجه به اینکه فناوری‌های نوین مالی (فین‌تک‌) در سال‌های اخیر موجب ایجاد تغییراتی قابل ملاحظه و پیدایش خطوط کسب‌وکار جدید در نظام پولی و بانکی کشور شده‌اند و در این میان، موضوع فعالیت طیفی از کسب و کارهای مذکور که تحت عنوان «تسهیلات‌یار» شناخته‌می‌شوند، تسهیل و تسریع فرآیند اعطای تسهیلات به ویژه تسهیلات خرد بوده و به عنوان واسط بین مؤسسه اعتباری و متقاضی تسهیلات عمل می‌کنند.

 یکی از اهداف و راهبردهای بانک مرکزی در شرایط فعلی، تسهیل فرآیند و ارتقای سهم تسهیلات خرد می‌باشد. به این جهت بانک مرکزی درصدد برآمد نسبت به ضابطه‌مند نمودن نحوه تعامل موسسات اعتباری با تسهیلات‌یاران اقدام نماید. بر همین اساس، ضوابط پیوست با عنوان « الزامات ناظر بر نحوه همکاری مؤسسات اعتباری با شرکت‌های تسهیلات‏ یار‏» تدوین شد و در جلسه مورخ ۱۵‏‏/۹‏‏/۱۴۰۲ کمیسیون مقررات و نظارت مؤسسات اعتباری بانک مرکزی مورد تصویب قرار گرفت و طی بخشنامه ۲۵۰۹۵۰/۰۲ به تاریخ ۱۳ دی ماه ۱۴۰۲ به شبکه بانکی ابلاغ شد. 

 گفتنی است برخی از مهم‌ترین احکام ضوابط یاد شده به شرح زیر است:

- هرگونه همکاری مؤسسه اعتباری با تسهیلات‌یار صرفاً با رعایت مفاد ضوابط یادشده مجاز می‌باشد.

- مؤسسه اعتباری در اعطای تسهیلات به مشتری از طریق تسهیلات‌یار موظف به رعایت تمامی قوانین و مقررات موضوعه از جمله نرخ سود تسهیلات اعطایی مصوب شورای پول و اعتبار، سقف تسهیلات اعطایی به مشتری، أخذ تأمین کافی، استفاده از فرم‌های یکنواخت قراردادهای اعطای تسهیلات بانکی و ثبت هر فقره تسهیلات اعطایی به مشتری از طریق تسهیلات‌یار در دفاتر آن مؤسسه اعتباری می‌باشد.

- مؤسسه اعتباری مجاز به واریز وجه تسهیلات اعطایی به حساب تسهیلات‌یار نمی‌باشد و موظف است وجه مزبور را مستقیماً به حساب تأمین کننده کالا و خدمات واریز نماید.

- مؤسسه اعتباری موظف است در صورت ارتکاب هرگونه نقض قوانین و مقررات پولی و بانکی توسط تسهیلات‌یار، ضمن اعلام مراتب به بانک مرکزی از ادامه همکاری با تسهیلات‌یار خودداری نماید.

بانک ها بایستی مراتب را به قید تسریع و با لحاظ مفاد بخشنامه شماره ۱۴۹۱۵۳‏‏/۹۶ مورخ ۱۶‏‏/۵‏‏/۱۳۹۶ به تمامی واحدهای ذیربط آن بانک‏‏/مؤسسه اعتباری غیربانکی ابلاغ کنند و بر حسن اجرای آن نیز نظارت دقیق به عمل آورند. 

اخبار مرتبط
وام نیکان در بازه ۵ تا ۳۰ میلیون تومان به متقاضیان ارائه می‌شود. مدت زمان بازپرداخت این تسهیلات بسته به مبلغ وام متفاوت است. اگر مبلغ وام تا سقف ۱۰ میلیون تومان باشد، بازپرداخت آن در دوره ۲۴ ماهه صورت می‌گیرد. برای مبالغ بیشتر از ۱۰ میلیون تومان تا سقف ۳۰ میلیون تومان، بازپرداخت در دوره ۳۶ ماهه خواهد بود. این ساختار انعطاف‌پذیر امکان برنامه‌ریزی بهتر برای بازپرداخت وام را برای متقاضیان فراهم می‌آورد.
سرپرست معاونت مسکن و ساختمان از امکان پرداخت مجدد تسهیلات ودیعه مسکن به شرط تسویه تسهیلات قبلی خبر داد.
قف وام امید بانک در “طرح نگین امید” ۳۰۰ میلیون تومان می باشد و سود سالانه ۲ درصد و حداکثر مدت بازپرداخت ۶۰ ماهه درنظر گرفته شده است.
یکی از موارد مهمی که در هنگام دریافت وام باید مورد توجه قرار گیرد، تفاوت میان سود اسمی و سود واقعی است. سود واقعی به معنای تفاوت کل مبلغی است که فرد وام‌گیرنده در پایان دوره بازپرداخت به بانک پرداخت می‌کند و مبلغ اولیه وام است. در بسیاری از موارد، این مقدار از سود اسمی وامی که در ابتدا اعلام می‌شود بیشتر است. این اختلاف به دلیل محاسبه سود بر مبلغ باقیمانده وام و همچنین هزینه‌های جانبی است

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها