ﺳﻪشنبه, 13 آذر 1403 2024,December

روزهای حساس برای قیمت طلا / گرانی در راه است؟

19 دی 1402
روزهای حساس برای قیمت طلا / گرانی در راه است؟

سرمایه‌گذاران منتظر اطلاعات مربوط به شاخص قیمت مصرف کننده در آمریکا هستند که قرار است در روز پنجشنبه منتشر شود و سرنخ‌های بیشتری در مورد سیاست‌های پولی بانک مرکزی آمریکا ارائه دهد.

به گزارش بانک اول،قیمت جهانی طلا امروز با عقب نشینی دلار آمریکا افزایش یافت و کاهش قیمت روز گذشته را جبران کرده است. به نظر می‌رسد احتمال ادامه سیاست‌های سختگیرانه فدرال رزرو آمریکا قیمت طلا را در کوتاه‌مدت تحت فشار قرار خواهد داد. سرمایه‌گذاران منتظر اطلاعات مربوط به شاخص قیمت مصرف کننده در آمریکا هستند که قرار است در روز پنجشنبه منتشر شود و سرنخ‌های بیشتری در مورد سیاست‌های پولی بانک مرکزی آمریکا ارائه دهد.

«شان لوسک» تحلیلگر طلا نیز به سایت کیتکو اعلام کرده: «تنش نهفته در نبردهای خاورمیانه از قیمت طلا حمایت می‌کند. در این دوره از رونق فصلی، این امکان وجود دارد که تا روز ولنتاین، طلا به 2 هزار و 175 دلار به ازای هر اونس برسد.»

قیمت هر اونس طلا امروز در لحظه تنظیم این گزارش با 9 دلار افزایش به 2036 دلار رسید.

در این بین شاخص دلار آمریکا که ارزش آن را در برابر سایر ارزهای مهم دنیا‌ را نشان می‌دهد، در حدود 102.28 قرار دارد. پایین آمدن ارزش دلار خرید طلا را برای دارندگان سایر ارزهای دنیا ارزان‌تر می‌کند. سود اوراق قرضه 10 ساله خزانه‌داری آمریکا هم حدود 4.02 درصد است.

گزارش آخرین اجلاس کمیته بازار آزاد فدرال آمریکا و همچنین اطلاعات مربوط به نرخ لیست حقوق بگیران بخش غیرکشاورزی این کشور در ماه دسامبر نشان داد سیاستمداران آمریکایی هنوز هم باید محتاطانه عمل کنند. اما بازار انتظار دارد اقتصاد آمریکا در سه ماهه پایانی 2024 شرایط خوبی داشته باشد، بنابراین لزومی ندارد نرخ بهره فدرال رزرو در حدود 5 تا 6 باقی بماند.

بالا رفتن نرخ بهره از یک طرف هزینه نگهداری طلا به عنوان یک سرمایه غیر سودده را افزایش داده و تمایل برای خرید آن را پایین می‌آورد و از طرف دیگر ارزش دلار را هم افزایش می‌دهد که به نفع طلا نخواهد بود.

میشل بوم،ن عضو شورای حکام فدرال رزرو آمریکا عقیده دارد سیاست‌های پولی این کشور به اندازه کافی محدود کننده هستند و نیازی به بالا نگه داشتن نرخ بهره نیست.

از طرفی خرید طلا در مصرف‌کننده اصلی هند از نظر فیزیکی، هفته گذشته افزایش یافت زیرا قیمت‌های داخلی از بالاترین رکورد کاهش یافت.

در میان سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره با 0.9 درصد افزایش به 23 دلار و 36 سنت رسید و پلاتین با 0.45 درصد افزایش 952 دلار و 20 سنت معامله می‌شود.

بر اساس اطلاعات ابزار CME FedWatch، فعالان بازار با احتمال حدود ۶۲ درصدی کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی ایالات‌متحده در ماه مارس، قیمت‌گذاری می‌کنند که کمتر از احتمال نزدیک به ۹۰ درصدی است که قبل از سال جدید مشاهده شده بود.

تازه‎‌ترین نظرسنجی هفتگی کیتکو درباره قیمت طلا حاکی از آن است که نیمی از سرمایه‌گذاران خرد انتظار دارند قیمت طلا در هفت روز آینده، روندی صعودی داشته باشد. این در حالیست که دو سوم تحلیل‌گران بازار، به یک رویکرد صعودی از قیمت طلا در کوتاه‌مدت روی آورده‌اند.

اخبار مرتبط
یحیی آل‌اسحاق در پاسخ به این سوال که نرخ دلار تا پایان سال چه تغییری می‌کند؟ می‌گوید: به نظر من با سیاست کلی بانک مرکزی و فعالان اقتصادی و با امکانات اقتصادی که داریم، نرخ دلار در دامنه ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان باید بماند.
این افت قیمت در چند روز گذشته به شکل محسوسی تشدید شد؛ به‌صورتی‌که نرخ دلار در هسته سخت کانال ۵۷هزار تومانی قرار گرفت. تحلیلگران و فعالان ارزی معتقد بودند این افت قیمت بدون تقویت عرضه از طرف بازارساز به سختی صورت می‌پذیرد در نتیجه از حمایت‌های بازارساز سخن به میان می‌آوردند. اما اکنون به‌نظر می‌رسد که از فشار کاهشی موجود در بازار کاسته شده است.
دلار که بالاخره پس از مدتها از کانال شصت هزار تومان دل کنده است، در هفته‌ی که گذشت با پیشروی اندک در کانال پنجاه هزار تومان، در محدوده قیمتی ۵۸ هزار تومان ایستاد. رشد قیمت دلار در این هفته در حدود هزار تومان گزارش شده است. بر این اساس به نظر می‌رسد رصد سیاستگذار مانع از افزایش دوباره قیمت‌ها در بازار باشد و کارشناسان نوسان محدود را در همین محدوده را برای دلار در هفته پیش رو، پیش بینی می‌کنند.
آنطور که بازوی رسانه‌ای بانک مرکزی تحلیل کرده است این احتمال وجود دارد که با تداوم روند نزولی قیمت هر دلار آمریکا حتی تا پایان سال به ۴۷هزار تومان هم برسد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات