جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

با این روش سردی معده را درمان کنید

14 اسفند 1402
با این روش سردی معده را درمان کنید

متخصص طب ایرانی با اشاره به اینکه سردی معده موجب سوء هاضمه می‌شود، گفت: توجه به تعدیل مزاج، رعایت رژیم غذایی مناسب و جویدن غذا به مقدار کافی از موارد عمده جلوگیری از سردی معده است.

به گزارش بانک اول اگر غلبه بلغم در معده ایجاد شود تمایل به خوردن شیرینی، حالت تهوع، آروغ ترش، نفخ شکم، افزایش آب دهان به ویژه در زمان خواب، سفیدی زبان و رنگ صورت، سستی و بی حالی، سفیدی ادرار و عدم تشنگی و تندی نبض در فرد ایجاد می‌شود.

ودود خوش طینت، متخصص طب ایرانی و تغذیه در گفت‌ ، در پاسخ به این پرسش که «نشانه‌های سردی معده چیست؟»،گفت: برای هضم مناسب و کامل غذا در معده نیاز به حرارت کافی غریزی داریم.

وی ادامه داد: اگر به دلایل مختلف این حرارات کاهش پیدا کند که عمده دلایل آن سوء مزاج سرد معده است واکنش‌های لازم در معده برای هضم غذا انجام نشده و معده ضعیف می‌شود و موجب افزایش اشتها و به تبع آن چاقی خواهد شد. دلیل این امر، سبک زندگی ناسالم و پرخوری و بدخوری و بی تحرکی و مصرف زیاد سردی‌هاست که موجب ایجاد بلغم و سودا در معده می‌شود.

این متخصص طب ایرانی گفت: اگر غلبه بلغم در معده ایجاد شود تمایل به خوردن شیرینی، حالت تهوع، آروغ ترش، نفخ شکم، افزایش آب دهان به ویژه در زمان خواب، سفیدی زبان و رنگ صورت، سستی و بی حالی، سفیدی ادرار و عدم تشنگی و تندی نبض در فرد ایجاد می‌شود.

خوش طینت اضافه کرد: اگر غلبه سودا در معده اتفاق بیفتد اشتهای زیاد و کاذب، ضعف هضم، سوزش معده به ویژه سر معده، ترشی دهان، بزرگی طحال، افکار و خیالات منفی و وسواس و گاهی یبوست برای فرد رخ می‌دهد.

وی علل غذایی سوء هاضمه را تندخوردن و نجویدن به مقدار کافی غذا مطرح کرد و گفت: در این حالت فرد سعی می‌کند غذا را با خوردن آب و مایعاتی دیگر مثل نوشابه قورت دهد. عمده مشکلات ما در هنگام غذاخوردن همین مسئله است.

این متخصص طب سنتی تأکید کرد: مصرف غذاهای دیرهضم، درهم خوری، مصرف آب یخ و غذاهای با طبع سرد هم موجب سوء هاضمه و سردی معده می‌شود.

خوش طینت با تاکید بر اینکه در فصل تابستان بدن به مایعات بیشتر نیاز دارد، گفت: مایعات نباید خیلی خنک باشد و دمای آن باید به اندازه آب شیر باشد. در تابستان می‌توان به آب، مقداری آب لیمو و عسل اضافه کرد و در چند مرحله آن را در طول روز نوشید.

وی ابراز داشت: مایعات باید در ظروف دهان گشاد باشد. نباید مایعات را با نی بنوشیم. هرچقدر دهانه ظرف گشادتر باشد و در هنگام نوشیدن لبها تر شود و چشم ما آب را ببیند تشنگی زودتر برطرف می‌شود.

این متخصص طب ایرانی با اشاره به اینکه سردی غذاها دو حالت بالقوه و بالفعل دارد، گفت: بستنی و آب سرد بالفعل سرد هستند و ظاهر سرد هم دارند، اما لبنیات،گوجه و خیار، ترشی و سرکه، گوشت گوساله و گاو، انواع ماکارونی و پاستا، فست فودها، غذاهای یخ زده و مانده عمدتا بالقوه سرد هستند.

خوش طینت اظهار داشت: اصلیترین راهکار برای جلوگیری از سردی معده اصلاح مزاج است. خوردن آب و عسل به صورت ناشتا بسیار مفید است. عسل را می‌توان در آب جوش هم حل کرد. هر فردی مزاج خاص خود را دارد و باید در خوردن غذاها، تعدیل مزاج رعایت شود.

اخبار مرتبط
اختلال اضطراب فراگیر، نوعی اضطراب به‌شدت آزاردهنده است که افراد بسیاری از جمله افراد کمال‌طلب را به خود گرفتار کرده است. افرادی که به این اختلال مبتلا هستند، معمولا در زندگی و کار خود بسیار موفق‌اند و دوستان خوبی هم دارند، اما بااین‌حال، دایما از خود انتقاد می‌کنند و هیچ بازخورد مثبت یا پاداشی نمی‌تواند از حس ناامنی، ترس و اضطراب آنها بکاهد.
سنگ کلیه می‌تواند یک وضعیت دردناک باشد و انتخاب‌های غذایی خاص می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به آنها یا به مدیریت سنگ‌های موجود کمک کند.
مصرف آب بهترین روش برای مصرف قرص‌ها و دارو‌ها است. آب تنها مایعی است که هیچ تداخلی با دارو‌ها ندارد و سایر مایعات مانند شیر یا اسید‌های غذایی ممکن است تاثیر مخربی بر روی دارو‌ها داشته باشند و مشکلات گوارشی ایجاد کنند؛ بنابراین توصیه می‌شود همه قرص‌ها و دارو‌ها با آب مصرف شوند، بهترین حالت این است که آب ملایم همراه با قرص‌ها و دارو‌ها مصرف شود. آب نه تنها به جذب بهتر دارو‌ها کمک می‌کند بلکه برای سلامتی عمومی بدن نیز مفید است.
مینیمالیسم ذهنی، کلید رسیدن به آرامش درونی است. با تمرین این تکنیک‌ها و ایجاد تغییرات کوچک در سبک زندگی خود، می‌توانید به آرامش بیشتری دست پیدا کنید. به یاد داشته باشید، این یک سفر است و مهمترین چیز، شروع کردن است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها